Ez egy egyszerű topic saját használatra ingatlant vásárlók részére élményeik, tapasztalataik megosztására, területek árszínvonalának megvitatására. Befektetői ingatlanvásárlókat várja a
Csak annyiban, hogy a futamido vegen nem lenne kotelezo megvenni a lakast. Persze aki szeretne az megvehetne. De lehetne valtani masik lakasra. pl. nagyobb vagy a varos masik vegen levo lakasra. Lehet, hogy nem is kene megvarni a futamido veget kozben is lehetne valtani. A lakberre jarna a tamogatas. A lakber valamilyen szinten beleszamitana a vegen fizetendo vetelarba. Persze ehhez az kell, hogy folyamatosan epuljenek a lakasok. Mondjuk ez is a cel. En ugy latom, hogy kimondottan az uj epitesu lakasok fele fogjak terelni a tamogatasokat.
Matolcsy otletelese is csokkentheti a haz arakat. a használaton kívüli állami és önkormányzati földek parcellázására, az új közművek építésére és közlekedési fejlesztésekre van szükség, „egy ilyen otthonteremtési programot jegybanki hitelkeret is támogathat,”
Egy lizinghez hasonlo tamogatott format is el tudok kepzelni uj lakasokra. Ebben a konstrukcioban otvozni lehetne az alacsony lakbert a tulajdonszerzessel.
Hibrid lakás lesz. Először új bérlakásként indul, aztán megveheti a bérlő amihez állami kedvezmény lesz, és meg lesz a saját otthona. Otthont teremtő bérlakás. Mint a népmesében: hoztam is meg nem is:DD
Persze, hogy nem lesz bérlakás, csak annak indul, amit később a bérlő megvehet. Katalin persze hogy kijelentette, de össze kell egyeztetnie a többi programmal is, és akkor hivatkozhat rá. Gondolkozz az ő fejükkel. 22-es választás előtt pont úgy programozzák, hogy soknak jó legyen. A múltkor írtam, hogy az egyedülállók otthonteremtésére senki nem gondol, csak a családosokra, és csodák csodája, már azokat is bevette a programba. Írtam , hogy a vidéket fogják előnybe részesíteni...és csodák csodája, arra is lesz megoldás. Sokan kinevettek itt akkor. Amúgy nem pörgök itt semmin, ezek csak tények.
Novák tételesen kijelentette, hogy nem lesz bérlakás eleme a programjának. Fogalmam sincs egyelőre, mit fognak bejelenteni, de hogy valaki már azon pörög, hogy ez csak a csökkenés irányába hathat, az nem átgondolt döntésre vall. Érdemes tényleg több oldalról megvizsgálni a kérdést egy ilyen fajsúlyú döntésnél, mint a lakásvásárlás. Az nem működik, hogy én árcsökkenést várok, mert nekem az a jó, és akkor minden infót úgy hajlítok, hogy beleférjen az én elképzeléseimbe. Persze lehet csinálni, csak nem hoz jó eredményt.
Így: a haveri cégekkel építtetnek új bérlakásokat, (lásd bérlakás program). A
bérlők utána megvehetik, amikhez támogatást adnak, de csak az új lakásokra. Ez lesz a csavar
benne. Így lesz a bérletből saját lakás, (lásd otthonteremtés program)
és a haveroknak biztos vevők. A bérlő meg örül, h később a bérelt lakása saját tulajdona lesz. Most is a legtöbb saját tulajdonú lakás valamikor tanácsi bérlakás volt. Mindenki jól jár!
Ha Novak Katalin es az MNB megegyeznek, akkor a lakaskiadoknak szembe kell majd nezni az MNB lakber csokkentesi torekveseivel es a Novak Katalin uj otthonteremtesi programjaval. Ha ezek a programok elindulnak es az airbnb is korlatozva lesz, akkor tovabb csokkenhetnek a lakasarak es alberletarak.
Én nem vennék ott, nem véletlenül ennyi. Amúgy vasútállomás közelében sem. Amit írnak a Jófogáson, hogy közel van az Óhegypark, az kocsival 10 perc legalább. Ez egy belső udvaros ház, az út masik oldalán kis piac és a vasút. A vonat miatt sűrűbben kell felújítani a lakásokat, mert reped a fal es a járólap ( laktam 6 évig ilyen közel a vasúthoz).
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja
Lakás/Ingatlan árak topik