Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Az a tervem :-) Írtam is tegnap, hogy nem szeretném 8-adszorra is végignézni, hogy 8900-8940, majd 8700... pár kört már lehetett volna csinálni, de eddig nem vitt rá a lélek :D
Ez az amcsi dolog most kavar egy kis hullámot.. de jó döntés volt, hogy tegnap mindent eladtam 8900 fölött. Éreztem, hogy nem fog simán menni. Olyan nincs, hogy itt valami egyszerű legyen :-(
H aazt nézzük hogy 7200 nál is járt...és most 9K -t ostromolja..akkor szerintem jól állunk...s nem gondolom hogy itt zárjuka az évet...hanem magasabban :_))
Kizártnak tartom, hogy rossz eredményeket közöljön a cég. Az extra adó valóban csökkenti az elérhető adózott eredményt, de azt is több részletben fizeti meg a cég, szerintem bőven tudja ellensúlyozni a bevételek növekedése. Tavaly a gyenge Ft miatt jelentős plusz pénzügyi eredménye volt. Ez most visszaüthet az első félév erős Ft átlaga miatt. Én azonban bízom benne, hogy ez a hatás sem lesz olyan nagy. Egyébként emlékeim szerint tavaly a Q3-Q4 volt nagyon erős, de lehet erre rosszul emlékszem!
Ha abból indulunk ki, hogy az Erste mit jósol, akkor az azt jelenti, hogy az árfolyam ezt már tudomásul vette. Csak akkor lenne probléma, ha ettől rosszabb eredmények jönnének ki. Ha pedig pozitív meglepetés lát napvilágot, akkor akár ki is lőhet.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.