Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
ERSTE ötletgyár A Richter május 10-én hajnalban teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését. Előrejelzésünk szerint a társaság 160,1 milliárd forintos árbevételt és közel 27 milliárdos profitot érhetett el.A gyengébb rubel és az alacsony bázishatás eredőjeként Oroszországban és Ukrajnában is lomha lehetett a növekedés. Az orosz árbevétel euró alapon 2,0%-kal bővülhetett, míg a FÁK térségben összességében 2,9% lehetett a bővülés euróban számolva.Az európai értékesítés 12,5%-kal emelkedhetett, az Evra felfutásának köszönhetően. Az amerikai értékesítést a Vraylar növekedése és a dollár erősödése befolyásolta pozitívan. A kínai értékesítések hagyományosan volatilisen alakulnak, az első negyedévben több, mint duplázhattak a tavalyi időszakhoz képest. Az értékesítéseket a gyenge forint is támogatta, így a teljes árbevétel 13,7%-kal, 160 milliárd forintra emelkedhetett.A növekvő royalty bevételeknek, a költségkontrollnak és az egyszeri tételek hiányának köszönhetően az operatív marzs 18,2%-ra emelkedhetett, így az operatív eredmény 29,1 milliárd forint lehetett az első negyedévben.A növekvő üzemi eredmény ellenére az adózott eredmény lényegében stagnálhatott, ennek oka a kedvezőtlenebb pénzügyi eredmény és adózási környezet.
7050. Így utólag nem lett volna rossz ma 6900 alatt vásárolni, de persze délután még esélyes, hogy jön egy kör lefelé. Egyetlen reménysugár, hogy OTP-be és MOL-ba tegnap belevettem, ebbe nem, tehát itt várható emelkedés....
Ez csak az OTP esés (és a kinti hangulat) járulékos kára, ha az OTP-t a nagyok nem engedik 10K alá, akkor nagyobb esést itt sem fognak celebrálni. Én most kivárok (meg szabad pénzem sem maradt sok).
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.