Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Levezettem, hogy az evolúció hiánya miatt (Nürnberg), egyre több gyógyxar kell.
Attól nem fognak meggyógyúlni, mert úgy van kitalálva, hogy még több kelljen.
Ez tuti, növekvő kereslet, nem ciklikus, mint a többi.
Mai első pozitív történésem meg volt:)
RAFI 12.56.-( Feljebb tettem 1 centtel
a tegnapihoz képest ha..ha.. )
Még várok a RHG pakkom bezárásával
főleg ,hogy még szurkoltok is nekem:)
DAX lefordulni látszik bár ez semmit
nem jelent a Ricsinél.
Csatlakozom a bránerrágcsáló csoporthoz, mivel az imént lettem figyelmes arra, hogy a shortjaim kiütése már 5.990-en van, így kivágtam most az egészet. 480-ról tartottam idáig. Kellemes buli, de ha ezután duplacsúcsról visszaöntik, megbolondulok! Nem jött be az elképzelés...
Ne viccelj! Amibroker! Simán letöltöd, aztán meg betöltöd:) Itt a recept, még Matstól kaptam!
Tegyunk egy probat kozosen.
1) Hozzavalok:
-MNB honlaprol USD arfolyam link
-bet.hu oldalrol historikus OTP arfolyam link
-EXCEL (barmilyen ingyenes tablazatkezelo, openoffice, stb.)
2) Excelben egymas melle rakod az OTP arfolyamat es az MNB USD arfolyamat, es kiszamolod belole a dollarositott napi min, max, zaroarakat. Kulon figyelsz arra, hogy
a) bet.hu honlapon OTP arfolyamaba nincs belepitve a reszvenyfelosztas. Tehat az elso par evnyi cellaban szereplo adatokat le kell 10-zel osztani (es mondjuk ROUND() fuggvennyel kerekiteni. (2002 marcius 4-en volt a reszvenysplit, ott latsz egy 20.000->2000 ugrast); ES
b) 2001-10-31, 2002-5-8 es 2002-5-9 napokon az MNB nem jegyzett USD arfolyamot (viszont OTP-vel volt kereskedes), szoval ezt a harom napot ki kell dobni, kulonben el fog az egesz tablazatod "csuszni". Vagy megadhatsz "fiktiv" USD arfolyamot, pl az egy nappal korabbit.
3) Ha ez megvan, akkor kijelolod a dollarositott cellakat, es beszurod egy ures .txt fileba, mondjuk OTP-USD.txt
4) Amibrokerben betoltod az OTP-USD.txt filet, es figyelsz arra, hogy az oszlop-szeparator az most tab (nem pedig szokoz, mint a portfolio.hu letolteskor).
5) Ha elkeszult, kozzeteszed mindannyiunk oromere :-)
Persze csinálok chartokat is az adataimból. De amiket Te belinkelsz ricsiusd17 néven, azt valamilyen profi program készíti (+ fibo kalkulátor, rsi benne).
Kezdetben dűhödt kirohanást váltott ki belőlem a beírása, mert azt hittem a szokásos fel, után le beszélésbe váltó, okádék nokedli, de beláttam tévedtem, és a végén már szinte a saját pozim ellen beszélve kívántam neki sikert, a kitartásáért, ami nem jött el.
Az mit jelent, hogy saját exceled van? ÉN is excelből gyártom! Te csak a táblát nézed, az adatokat? Ha már az megvan akkkor miért nem csinálsz belőle chartot?
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.