"Figyelni kell 1000-el, és ha necces a helyzet, mai most az Stop-ot beállítani, és hátradőlni."
A stop sem véd meg mindentől, főleg ha átugorja a piac...
Törölt felhasználó2011. 03. 16. 06:23
Előzmény:
törölt hozzászólás
Azért itt még nem kell rögtön világvégét vizionálni.
Figyelni kell 1000-el, és ha necces a helyzet, mai most az Stop-ot beállítani, és hátradőlni.
Szerintem a korrekció benne volt a levegőben, sajnálatos, hogy ez váltotta ki ami Japánabn történt.
De ha megfigyelted a Nikkei is korrekciózott. Ekkorát nem szoktak esni 20%-ot 2 nap alatt a tőzsdék
Az tuti, hogy a csomo export miatt a Vg-ra lesz hatása, és nem lesz ekkora happy mindenki. Bár USA QE2 hosszabbítás miatt most emelkedett, és azt valószínűsítik ez meg is marad (mármint ajó hangulat). Ami a másik pont, hogy az ingyen pénz ujabb lufit generálhat.
A tőzsdén figyelni kell, soha nincs 100%-os rv, vagy tuti tipp, és ez még az E-Starra is igaz.
De kiváncsi vagyok mit hoz majd a mai nap BUX szempontból
"Ha az események kapcsán az atomenergia háttérbe szorul, akkor a nagy nyertes a többi megújuló energiaforrás lehet, a szektorral kapcsolatos optimizmust tükrözik ma a First Solar részvényei. A napelemeket gyártó vállalat árfolyama több mint 8%-ot emelkedett a mai kereskedésben."
Nem lesz egyszerű a menet--akár egy hetet is csúszhatnak a dolgok -- , de 9000 alá egy pillanatra,egy kötés erejéig sem várnám. Egy héten belül pedig igy-is úgy is megnyaljuk a 10k-t...
Hír vagy egy nagybefektető vásárlása.Meglátjuk.E-STAR nyitásban kis öntés ahogy lenni szokott,aztán esetleges további negativ nemzetközi fejlemények hiján megnyugvás.Sajnos nincs már szabad tőkém,hogy még jó áron vegyek.Én is full poziban vagyok.USA kezd magához térni.Egy -1% körüli zárás nem lenne rossz.A tegnapival együtt akkor csak kb. másfél százalékos esést kéne lereagálniuk itthon.A MOL-t az olajár jelentős esése is ütheti
Leginkabb a blue chipeket uthetik be (azok kozul is a MOL-t) holnap. Az irany tenyleg nem kerdeses.
Former eleg pozitiv hetnek nezett elebe (akkor meg nem volt foldrenges), tehat lehet egy hir vagy projektbejelentes megtarthatja sot emelheti az E-Star arfolyamat.
Nem fizet senki,de egy általános nagy pánik mindent ránt magával kisebb nagyobb mértékben.Nem fejtem akkor inkább ki jobban a véleményemet nehogy "pánikot" keltsek.Nézd meg akkor a többi tőzsde komponenseit!Nagy részüknek semmi közük Japánhoz,egyszerűen a hangulat viszi őket.Én se azt mondtam,hogy összeomlunk.De egy esés benne van.A gond igazából akkor lenne,ha komoly nukleáris katasztrófa történne a japánoknál és akkor gyakorlatilag leállna Tokió környékén minden mig be nem betonozzák azt a sugárzó részt.
Téged fizet valaki, hogy a pánikot keltsd? Az E-star nem fog bedőlni a japán természeti csapás miatt, hiszen nem japán tőkével működik, európai beszállító partnerei vannak és egy teljesen biztonságos, gazdaságos, és hangsúlyozom ZÖLD energetikai beruházás.
Ennek fényében inkább meredek emelkedésbe kéne kapcsolnia a fosszilis és nukleáris energiától való (alaptalan) félelem miatt.
Tehát ha a majrés 10-20 darabos kisbüffencsek nem kezdik el egymás alá licitálni az uzsonnapénzüket, akkor itt nem lesz probléma.
Csúnyán festenek a tőzsdék mindenhol.Igaz csak átmeneti szerintem.Amint stabilizálódik a helyzet Japánban és megkezdődik az ujjáépités megnyugszanak a kedélyek.Holnap reggel tuti pánik lesz itthon is ami ránk is kihathat.Nemde?
Többen kérdezték, mi volt a koktélpartin.
Kellemes légkör, a koktélok mellett ragyogó borok, nem voltam boldog, hogy vezetni kellett...
Én semmilyen pletykát, jövendölést nem csíptem el, és szerintem ez az alkalom nem is ennek volt a fóruma. Kassay Ákos megköszönte a jelenlévőknek, hogy eljöttek (mi tartozunk köszönettel), gratulált a papírnak a történelmi második legnagyobb záráshoz. Információt tekintve nagyobb élmény volt a sajtótájékoztató, de annak anyagát mindeni megismerte.
Nem hiszem, hogy különösebb hírértéke volt a fentieknek, de kértétek, írjunk róla. Kisbüfiként nem kívántam alapkezelővel beszélgetni arról, kinek van nagyobb pakkja:) A vezetőség pedig elég közvetlen volt, hiba volt részemről, hogy nem váltottunk pár szót.
Viszont egy jópofa sztorit hadd osszak meg veletek. Az este előre haladtával páran "megtaláltuk egymást", kisbefektetők. Az egyiket kérdeztük:
- Te is kisrészvényes vagy?
- Én vagyok a legkisebb részvényes. Találd ki, hány részvényem van:)
A srác kiadta a megbízást eladásra, de a pakkból egy darab maradt. Bosszankodott, hogy mit kezdjen egy részvénnyel, pár nap múlva rájött:) És ő bezzeg nem kocsival volt!
Tisztelt E-Star! Ezúton is köszönjük a lehetőséget!
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....