Nem a nyugdíjpénztárak akarják eladni, hanem az RFV akar vevőt találni rá, mert neki érdeke a bizalomerősítés, vagy annak megtartása. A pénztáraknak olyan mindegy, hogy mit ad át az államnak majd.
Nem erről beszéltem.Mindegy.Jelen helyzetben a nyugdijpénztárak el akarják és fogják adni a pakkjukat hamarosan.Ezt a hir is erősiti,miszerint az RFV is segit vevőt találni.Hogy milyen áron,majd meglátjuk.De amint megjelennek a nagy kötések,akkor lesz érdemes venni.Szerintem.Addig én kivárok
Igazságtalanság? Mondjuk az RFV tárgyal pár befektetővel, külföldi alappal, hogy lenne itt pár száz millió forintnyi részvény, amit egyben el szeretnénk adni, ki mennyit adna érte. Jelentkeznek páran, a legnagyobb ajánlatot tévővel megegyeznek, hogy mondjuk 7000 Ft darabja. Aztán tesznek a könyvbe 200000 darabot 7000 forinton, de csak egyben teljesülhet. Gondolod, hogy úgy lenne igazságos, ha neked adnának pár száz, vagy ezer darabot 7200-ért, és csak a többit kapná meg a nagy vevő? Esetleg a hiányzó mennyiséget vegye meg az aktuális piaci áron?
Nem ismerem az erre vonatkozó tőzsdei szabályozást,de igen nagy igazságtalanság és előnybe hozás lenne a piac többi szereplőjével szemben ha ezt meg lehetne csinálni.Én inkább arra láttam már példákat,hogy a nagy fel és bevásárlások egy lassabb vagy gyorsabb árleszoritás után történtek egy bizonyos ársávban.Pl az RFV esetében is volt nem is olyan régen erre példa.Egyébként megveheti piacin is.A román hirek előtt voltak is nagyobb bevásárlások.De ilyen százezres tételeknél én egy vevő helyében ismerve az eladó helyzetetét bizony alkudoznék.Amit irtam csak feltételezés,de elképzelhető.Még igy is jobban járna mindenki mintha a piacra kezdenék ráönteni
Pedig volt már rá példa. 200.000 darab részvényt képtelenség eladni piacin, ezért ha van egy komoly befektető, simán megéri mindenkinek könyvön kívül leboltolni. Az eladó jól jár, hisz 6000-en is 2-3-szoros áron ad túl rajta, a vevő pedig alapból 20% nyerőből indulna. Egyedül vagyok a véleményemmel?
Üdv! Csak annyit szólnék hozzá,hogy biztató,hogy a cég keres új befektetőt a nyugdijpénztárak helyébe igy elkerülhető a piacra öntés RFV esetén,de elképzelhető,hogy a vevőnek is lesznek kivánságai.Pl ha 6000 körül szeretné megvenni akkor az árat le kell nyomni oda majd.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....