A tranakciós költség az biztos, a nyerés már nem. A pénzek csak gazdát cserélnek, aminek egy része a brókercégnél marad. Nekik kellene adózni, a többieknek nem, ahogy a játéktermekkel is van pl. Így az állam biztosan nyer rajta, a brókercég is, kockáztatni meg csak te kockáztatsz.
Úgy látszik ilyesmivel nem akarták bonyolítani a törvényt. Pár tized százalék tranzakciós költség egy ötéves befektetésnél nem igazán számít, arról nem is beszélve, hogy az adómentességen sokkal többet nyersz. Igaz, bukhatsz a papír eladásán és visszavételén, de ugyanúgy nyerhetsz is rajta.
Törölt felhasználó2010. 11. 19. 16:23
Lehet akkor jegyezni a kötvényt 10,44%-os hozam mellett.
Sőt, azt is bele lehetett volna venni, hogy a meglévő számlákat is át lehessen konvertálni azzal a nappal kezdve, amióta nem volt pénzkivét a számláról.
Azért mert csak 3 nap múlva tudom áttenni a kp-t tbsz-re és csak akkor tudom visszavenni az rfv-t,addigra pedig lehet,hogy 9000 lesz :),ezért csak apránként merem adogatni-veszegetni...
Ellenben ha van kp-d a tbsz-en, meg tudod venni a saját papírodat,így a bukó caak 0,3%.
Van egy sejtésem, miért nem lehet TBSZ-re értékpapírt transzferálni:
Ha lehetne, akkor most valaki az 13xx Forintos OTP-jét áttolná egy TBSZ-re, utána egy nappal meg megszüntetné a TBSZ-t. Ergó nem fizetné az áfonyát a normál számája után sem.
E meg mit jelent? A készpénzt 3 nap múlva írják jóvá a bankszámládon, de mi köze ennek a befektetési számlának? Miért akarsz ugyanazon az áron eladni és venni?
Azt hiszem lemaradtam valamiről.
Gyorsnak kell lenni...:)
Közben rájöttem,hogy nem árt ha van kp a tbsz-en,mert az eladás után a normál számlán csak 3 nap után lehet átvezetni a kp-t,tehát kell a tbsz-re utalni pízt,ha ugyanazon az áron akarod eladni-venni,egyébként lutri :(
Mekkora különbség volt a két ajánlat között? Mondjuk fél perc alatt is kivehetik előled, ha beteszed eladásra, vagy ha a vételt teszik be előbb, akkor esetleg valaki közben megküldi a piacot és eladni már csak lejjebb tudod.
Ez végülis csak 25.000 Ft kedvezmény, de ez is valami. A számlák ingyenesek, tehát csak bele kell írni egy sor kódot a rendszerbe és máris TBSZ-es. Belegondolt valaki, hogy mi lenne ha egy nagyobb RFV tulaj át akarna térni TBSZ-re? Lenyomná 7000-ig, annyi biztos.
Ez mondjuk jól hangzik, viszont nincs velük tapasztalatom. Milyen feltételeik vannak egyébként? Milyen a szolgáltatás?
Amúgy egyet értek. Átkonvertálják a számlát és kész. Az egészet TBSZ nélkül is meg lehetett volna oldani, legfeljebb leprogramozni lett volna nehezebb, meg az APEH-os ügyintézőknek átlátni. Gondolom, a számláknak is külön vezetési díja van akkor, vagy nem?
Jogos a morgás! Nem is értem miért nem lehet a meglévő számlákat TBSZ-nek átnevezni, úgyis csak az számít hány év után veszi ki a hasznot az ember.
Ez viszont tetszik: Jól jár, aki 2010. november 1. és 2010. december 31. között új számlát nyit a KBC Equitasnál, ugyanis 2010. november 16. és 2011. március 31. között az első 5 millió forintnyi forgalmát ingyenesen bonyolíthatja a Budapesti Értéktőzsde azonnali piacán!
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....