Kedves RFV-sek!
Szeretném összegyűjteni, hogy milyen hírek láthatnak napvilágot az RFV-vel kapcsolatban az év végéig:
- Sikeres kötvény jegyzés (vol.2);
- Profit előrejelzés 2011-re (Profi warning?);
- Újabb romániai projekt elnyerése;
- Saját részvényvásárlás lezárasa;
- Hitel szerződesek atrendezése;
Valamit kihagytam esetleg, vagy ti még szamítotok más hàekre?
Annyi a kockázat, hogy a management gondol egyet, s hóna alá véve a likvid pénzeszközöket,elszalad.
A banki hitelek önkormányzati eszközökkel fedezettek,nem fizetés esetén érvényesíthető a "zálogjog".
Probléma lehet persze még, ha az önkormányzatok egyszerre és tartósan nem fizetnék kötelezettségeiket. De ez gyakorlatilag megegyezne az államcsőd fogalmával. Gond lehet még, ha 5 év múlva a hitelszint 30% fölé emelkedne, mert a bankhitelek terhei így a régi beruházásokból már nehezen lennének kigazdálkodhatóak.Nagyjából ennyi....Egyik scenárió valószínűsége sem éri el a reális megvalósulás szintjét. Ehhez képest a 10% feletti hozam igen impresszív...
Nagyjából ez a beírás így erős túlzás.
Nem nulla az esélye az RFV csődjének illetve nemfizetésének, különben nem lenne kockázati felár a papíron...
Az RFV egy feltörekvő, viszonylag kicsi vállalat, nagy finanszírozási igénnyel, ígéretesnek tűnő piacon.
Egyéni mérlegelés kérdése, hogy a felár neked megéri e a kockázatot.
ha megelégszem évi 10% hozammal a következő 3 évben és nem szeretném eladni a kötvényt a lejáratáig, akkor szerintetek mennyire működőképes ez az RFV kötvény jegyzés, milyen kockázata lehet ennek?
Hali!
A közleményben benne van, hogy melyik cég a kibocsátó, oda bemész és mondod, hogy neked kell X darab RFV kötvény. Kitöltenek, aláíratnak veled pár papírt és kész.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....