Miért kerül felfüggesztésre egy adott kibocsátó részvényeinek kereskedése?
Egy adott részvény kereskedése felfüggesztésének több oka is lehet. A BÉT leggyakrabban akkor függeszti fel az adott értékpapír kereskedését, ha maga az értékpapír-kibocsátó kérelmezi valamilyen tervezett, a részvényárfolyamra hatást gyakorló bejelentés megtételét megelőzően (ennek időtartama legfeljebb tíz nap lehet). Ezzel biztosítja a piaci szereplők egyidejű tájékoztatását, s azt, hogy egyetlen piaci szereplő se élhessen vissza az esetleges bennfentes információkkal, továbbá hogy kiemelten árérzékeny információk közzétételekor a piaci szereplőknek legyen idejük értékelni a hírt, így biztosítva a kereskedés áttekinthetőségét. Az értékpapírok kereskedését hasonló okokból a Tőzsde saját kezdeményezésre is felfüggesztheti legfeljebb 30 napra. A részvények kereskedését a BÉT legfeljebb 30 napos időtartamra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete határozatára is felfüggeszti.
mire gondolsz? ez nem az a papír, ahol fontos hír előtt jelentős mennyiséget vesznek (vagy éppen eladnak)
kár, hogy lemaradtam róla. Az egyetlen korrekt cég, aki mostanában tőzsdére jött.
Én teljesen egyetértek, hogy az elmúlt napban a forgalom és az ár megnőtt.
a korrekció kell, mert ha belegondoltok gyakorlatilag 1200, de mióta én benne vagyok 3000 óta emelkedik. Igaz a cég jó, de a korrekció kell minden cégnek.
Én ha picit esik bevásárolok még.
amikor voltak ezek a nagy kötések a 6800 környékén vet az ING, az elmult napoknál a szerintem is a kicsik hajtották fel az árfolyamot.
na de majd meglátjuk.
Ha korrekcio nem is lesz oldalazás ráférne.
Viszont jó lenne tudni mi az oka a Bukaresti cégalapítáanak. Mert ha ott is esélyes a pályázás, akkor bele sem merek gondolni hova mehet az ár.
Kedves Bróker!
Az ING minden bizonnyal nem tegnap szerezte be a 35000 darab részvényét, mivel tegnap 9k sem volt a forgalom.
De még csak nem is tegnapelőtt, mert akkor meg 10k volt a forgalom, azaz a két nap 19k.
Még ha mindent az ING vett volna is, maximum a 35k felét tudta volna tegnap és tegnapelőtt beszerezni.
Half of te volume típusú orderek már a legagresszív vételi megbízások közé tartoznak, ezért maradjunk inkább abban, hogy az elmúlt 2 napban a bejelentést megelőző 15k forgalomból csak kb. 7k-t vehetett, ami viszont csak a teljes mennyiségének 20 %-a.
Sokkal inkább gyanakszom arra, hogy valamely blokkötés is a nevéhez fűződik, amelyek viszont az elmúlt 1-2 hétben igencsak jellemzőek voltak.
Szóval, ha nem az ING és nem más intézményi befektető, akkor a kisbüfik tornázzák fel az árfolyamot.
Csak figyelmedbe ajánlom egyéb részvények fórumát is, ahol agyonsztárolják az RFV-t. Persze ez nem baj, csak a kisbüfis árfolyamfelhajtás sohasem tartós, azaz benne van egy komolyabb korrekció esélye.
Úgyhogy készítsd a pénztárcádat, nehogy visszaessen az árfolyam!!!
Hosszabb távon én is további komoly emelkedést várok, ezért nem érdekelnek különösebben a korrekciók és természetesen a kisbüfis őrületek sem.
Szép napot!
Törölt felhasználó2010. 09. 02. 22:52
A vásárlások valószínűséggel tovább folytatódnak. Csak egy kis megingás volt nap közben, de a vételi oldal jóval erősebbnek bizonyult.
A záróárfolyam is ezt mutatja, hisz pluszban zártunk, még, ha kicsi pluszban is, de akkor is pluszban! :-)
A forgalom 10k közelében.
Max. egy kisebb korrekció lehet benne, de ez is csak rövid ideig, és utána könnyen ismét komolyabb pluszokban találhatja magát a részvény.
Én tuti vételekre fogom használni az esetleges kisebb korrekciót, de figyelni kell nagyon, mert abszolút nem biztos, hogy lesz korrekció%
A mai ING-es tulajdonszerzés is komoly bizakodásra adhat okot, és egyre több a stabil, erős kezű befektető!
A vásárlások valószinűleg befejeződtek igy egy kis lecsorgásra számitok akár 7k közelébe is holnap és a jövő hét elején.Eladni nem akarok.Szerdán eredményhirdetés,majd meglátjuk mi lesz benne és akkor eldöntöm adjam e vagy érdemes e még várni.Kudarcot nem várok.A részletek lesznek érdekesek.Talán nem egynapos rally lesz....
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....