Topiknyitó: pancserlama 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 29. 13:19
Előzmény: #87437  farkasj41
#87440
 Ne légy ennyire pesszimista
wallasz
wallasz 2018. 04. 29. 13:13
Előzmény: #87435  farkasj41
#87439
Háromnegyed éve fektettem rábába, a másik felét a konzi adja a portfóliómnak, azzal sokkal jobban jártam. Ennek ellenére jó volt biztonságban tudni a pénzem felét úgy, hogy lefelé nincs tér a funda miatt. Most a Generali kinyilatkoztatása tényleg jelenthet valamit. Legrosszabb esetben felmarkolom a nem túl nagy, de azért szabad szemmel látható osztalékot, már nincs sok hátra a forduló-napig.
atoman
atoman 2018. 04. 29. 12:50
Előzmény: #87436  pancserlama.
#87438
Hogy lenne már 2600?? Örülj ha 1200 nél fordul!!
farkasj41 2018. 04. 29. 12:18
Előzmény: #87436  pancserlama.
#87437
majd ha 2000-nél jár, netán felette,  --- 5-10 év múlva--- akkor kérdezd: hol      itt a baj ..................
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 29. 12:07
Előzmény: #87435  farkasj41
#87436
6 év alatt 300 %, nem olyan rossz álom ez .
2600 nál pedig egy csodálatos hosszútávú W alakzat )
Hol itt a baj ?
farkasj41 2018. 04. 29. 12:00
Előzmény: #87433  wallasz
#87435
a rábával kapcsolatos csodálatos pozitív beírások- hosszú ideje- szinte már nevetséges kategóriába sorolandók, az igaz, hogy a remény hal meg utoljára ,
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 29. 11:55
Előzmény: #87433  wallasz
#87434
Nagyon nagy a szórás a lehetséges "értékesítésben" .
250-550/ részvényenként simán benne van.
Valami azt súgja hogy telekügyben is van mozgás.
Ha ez a rekonstrukció végével együtt robban be a piacra akkor a részvény Mészáros szindrómát kaphat.
Generáli színvallása mérföldkő a Rába megítélésében.
Ezt a videót vehetjük a megtört a jég hivatalos bejelentésének.
Generáli, norvég alap az első intézményi fecskék.
wallasz
wallasz 2018. 04. 29. 11:40
Előzmény: #87432  pancserlama.
#87433
Ez igaz, de bárhogy is rendeződik a telek sorsa, ennél szinte csak jobb lehet, szóval a piac nagyon pozitíven fogja értékelni.
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 29. 11:36
#87432
Ép.ipari témában halkan megjegyzem.
A szakmában nem csak munkaerőgondok vannak,  hanem kereslet kínálati problémák is.
A lakásépítés (téves elképzelés alapján) túl lett fújva.
Persze vannak munkaerő gondok, de elsődlegesen a befektetések túlpörgése miatt (szakemberhiány is de az kezelhető lenne) vannak a problémák.
Félő hogy a következő válság az építőipar, lakás piac beszakadása miatt lesz.
A Rába elemzésben ezért is nem súlyozza túl a telket a korcsma . Mint hab a tortán ott van, de a Rába már kicsúszott az ingatlanlufiból.  (ismét)
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 29. 11:10
Előzmény: #87430  1702
#87431
Vágom
1702 2018. 04. 29. 11:08
Előzmény: #87429  pancserlama.
#87430
Nyilván nem. A mugránsok a kerítés túloldalán vannak, esetleg a királyi tévében, vagy a zorigóón. És sötét a bőrük. E kínaiakról meg még alsómocsoládon is mindenki tudja a korcsmában, hogy milyen szép sárgák. Abban oszlik meg a vélemény, hogy csík a szemük vagy mandula vágású. A többség persze még sosem látott közelről ilyet, csak az iskolában tanulták, hogy mandulavágásúak azok ott. De Baltás Tóni tutira veszi, hogy csík, mert a falu határában a kiírthatatlan mandulabokrokat ő szokta kivágni, de még sosem látott közben kínait.
Szóval nem.
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 29. 11:00
Előzmény: #87427  1702
#87429
A Rába buplázás nem állom.
Van realitása.
A kínai nem migráns ?
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 29. 10:57
#87428
Bedől a lakás épités 
https://m.portfolio.hu/ingatlan/lakas/csusznak-a-lakasepitesek-de-vajon-mennyit-valaszoltak-az-epitok.282520.html?i=282520
Vevő miatt is csúsznak a lakásépítések 
Már nem kelnek el a terv asztalon a lakások.
Túl fújták a lufit.
1702 2018. 04. 29. 10:54
Előzmény: #87426  pancserlama.
#87427
Hja.. élesedik a helyzet. Koreában előbb a hegy omlott össze, aztán a háborús helyzet. USAkok 80+%-ban felülteljesítik az elemzői várakozásokat. És mivel már C64 se azt írja a rába fórumban, hogy GOTO 1200, így minden kedves olvasóban joggal merül fel a kérdés, hogy a recessziót áttolják jövőre a nagyfiúk? Mert ha erre igen a válasz, akkor a rába akár duplázhat is 2-3 hét alatt.
Sőt valójában a jóisten se tudja hová mehetne fel.
Egyrészről ugyanis állambácsi lesöpri az avas morzsákat az elhasznált miniszterekkel együtt a puffadt pocakjáról. És erről olyan morgások is hallatszanak, hogy nem csak miniszterek fognak lapátra kerülni. Az új Second Lady pl. érdekes kérdést vet fel a pozíciójával. Hiszen mit is csinál? Mikromenedzseli az MNV-t? Mi lesz Norbival? (Nem az updatesre gondolok, hanem a másik botrányos csákóra.) Az új seprű jobban seper? Esetleg agya is van? (Azt mondják.) Lehet vele tárgyalni? Megpróbálni meg kell..
És egyébként most hogy ilyen jó a (v)iszony kínával szerintem akár egy oldalági házassággal meg is pecsételhető a két nagy birodalom stratégiai együttműködése. Viktor és R.Antal behozzák a sok kicsi aranyos letelepülőt, de hol fognak lakni? Budapesten nincs hely annyi embernek. Szerintem ideje keresni pár kínai beruházót esetleg a kötvényforgalmazó exrábás befektetőkkel is összekacsintva, hogy érdekli-e őket egy győri Chinatown projekt. Az audi egyik legjelentősebb gyára mellett.
De a legtutibb az lenne, ha valakinek volna élő kontaktja Soros Gyurihoz. Kellene dobni neki egy üzit, hogy vegyen meg 10%-ot a piacról, és addig ne adja, amíg nyilvánosan nem kér bocsánatot tőle az akárhanyadik Orbán-kormány. Plusz tegyen ajánlatot a telekre, és hozza a saját kínaijait az előzőek szerint.
Meg ilyenek. Persze lehet hogy Ica elnézte a fröccs arányait, és ez még csak a delírium vége..
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 29. 10:16
Előzmény: #87425  pancserlama.
#87426
Közel 5% a generali a Rábában ?
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 28. 20:41
#87425
Kis figyelem felkeltése 
Mint már egy éve sejtjük az alapok gyűjtik a Rábát
Most már némelyik nyíltan felvállalja lásd Generali
Telek is egyre forrósodik 
Rekonstrukció 
Osztalék ......
Szóval korcsma elemzése 
MO :     Rába erős vétel
Görög: ETE erős vétel
USA :   GE figyelőlistán

pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 28. 20:33
Előzmény: #87420  Commodore64
#87424
Városrétet az OTP fogja beépíteni 
pancserlama.
pancserlama. 2018. 04. 28. 19:13
Előzmény: #87420  Commodore64
#87423
Városrét=Rába
wallasz
wallasz 2018. 04. 28. 18:59
Előzmény: #87420  Commodore64
#87422
Értem, köszi.
Commodore64
Commodore64 2018. 04. 28. 18:48
Előzmény: #87420  Commodore64
#87421
Ja és az egyetem a régi kekszgyár területén bővül