Van egy béketervem! Ne tanácsokat írjunk egymásnak, hanem a cégről, a részvényről, annak árának várható alakulásáról kommenteljünk! Ne azt nézzük ki írta, hanem, hogy mit írt. Ne jelekkel reagàljunk, hanem fejtsük ki véleményünket - ha van. Merjünk kérdezni egymástól.
Én másképp emlékszem. Value vagy nem, akkoriban ebben a topikban többen a bővítést, növekedést, fejlődést, road showkat, reklámot stb. hiányoltunk, vártunk a Pannytól. Te pedig azt, hogy maradjon meg úgy ahogy van és fizessen osztalékot.
Itt az egyik legnagyobb képmutatö Te vagy! Ezelőtt legnagyobb ellensége voltál a Panny növekedésének, a fejlődésnek! Az osztalék érdekében korteskedtél éveken keresztül. Aztán átfordultál a saját részvény vásárlás irányába, egy vízióval indokolva, hogy a végén a kicsik közül majd csak neked marad részvényed és így óriásit kaszálsz. Én rég itt vagyok, olvastam ezeket a bejegyzéseidet. Tudom, hogy kit, hogyan kell kezelni!
Jogosan! Vajon mi lehet a céljuk ezzel? Gondolom, hogy a kútról mindenki tud, akit érdekel a Panny. Azért kíváncsi rá a befektetői kör, mert nem mindegy, hogy siker vagy kudarc. A Pannynak viszont a kútbővítés mellett van egy közgyűlés által megszavazott saját részvény visszavásárlási projektje is. Az is gondolható, hogy amennyiben a kútról kedvező hírek kerülnek nyilvánosságra, az a részvény árát emeli. Aki a kefvező hírek után venni akar, az csak magasabb áron tud. Kérdés, hogy a cég valóban akar-e venni? Vagy azóta változott a koncepció? A közgyűlési határozat nem kötelező saját részvény vásárlásról szól, hanem annak lehetőségéről. Ha a menedzsment nem használja ki ezt a lehetőséget, hanem úgy látja jónak, hogy másra használja fel az erre szánt pénzt (vagy csak egy részét használja fel) akkor mi van? (Biztos tudnak erre a kérdésre válaszolni a kedves ortodox mínuszolók!)
Csak annyit ehhez, hogy esetünkben a Pannyt y-nal írjuk, mivel ez egy általunk - befektetők által - kreált rövidítés, ami ugyan nem hivatalos, de a Pann Energy megnevezésből eredeztethető. (Tévedés joga fenntartva!) Egyébként tartalmilag teljesen úgy gondolom én is, ahogyan megfogalmaztad. Hajrá Panny!
Szerintem ennek technikai okai vannak. A hetes csatorna tető úgy tűnik tényleg ellenállás. Legutóbb (év elején) mikor csati tetőn volt az árfolyam, azt mondtam, hogy ekkora esély még nem volt arra, hogy kitörjön. Akkor nem sikerült, de nem is ment vissza a csati aljára, ahogy azt a múltban rendre tette a tető érintése után, hanem újra itt van, új csúcson. Ez szerintem jó előjel, és most is úgy gondolom, hogy soha nem volt ekkora esély felfelé kitörni. Indikátorok is rendben vannak (MACD és RSI), a funda is támogató, itt az srv a nyakunkon, és az esetleges hírek terén is pozitív vagyok. Emellett még csak most jön a fűtési szezon! Hajrá Pannika!
PANNERGY