Valami hasonló történhet majd, mint Győrben. Ott a harmadik termelő kút kapcsán sokat tanult a cég, új módszereket alkalmaztak, ezt kamatoztathatják Miskolcon is. Győrben a harmadik kút belépésével a korábbi két kutat szabad kifolyásúvá tették, ami így fajlagosan az áramfelhasználást csökkentette, de az egész rendszer "egyszerűbb" felépítése miatt gondolom üzembiztosabb is lett, stb. Többek között az ilyen know-how az, ami komoly tényezővé teheti a Pannergy-t.
A közleményekben többször előkerült már az, hogy miről van szó, most hirtelen a tavalyi utolsó negyedéves termelési jelentésben találtam: a benne felvázolt EBITDA terv "elérésének előfeltétele a Miskolci Projekt harmadik termelő kútjának folyó évi lemélyítése és üzembe helyezése."
Jelenleg Miskolcon két termelő kút van (https://pannergy.com/projektek/miskolc/), ez lenne a harmadik.
Ez tuti, mert én másfél éve fél évente bekérdezem ezt itt, mióta ez téma lett, hogy mit jelent ez. Hogy tényleges 3. termelő kút lesz vagy csak 1 már meglévő mélyebb. De ahogy most nézem még a közgyűlés végigülése után sem egyértelmű. Nem értem miért nem lehet full egyértelműen fogalmazni 😀. (amúgy ha már 3. Kút, akkor gondolom az elhelyezkedés nem is kérdés, déli régió... Hogy a meglévő hőcserélővel meg visszasajtolóval csatlakoztatható legyen... Akkor a Szikszót/Észak-Miskolcot célbavenni álmaimból megint nem lesz semmi)
Nem a meglévő termelő kutat(at) fúrják tovább, hanem egy harmadik kutat fúrnak. Néha a "lemélyítés" szót használják, ezt ebben az esetben így kell érteni.
Sziasztok! Szerintem akkor lesz még egy ugrás fel amikor a már beadott pályázatot elfogadja az illetékes kormányszerv(bányahatóság talán? ezt nem bírtam megjegyezni) ahol a fúrt kút költségének bizonyos részét visszatérítik. Erről volt szó itt pénteken -vcsmate kolléga leírta kb. Az lenne a szándék hogy a miskolcon lévő kút fejhőmérsékletét 86 fokról 101 fokra emelnék. Gondolom tovább fúrnak.... Összességében pozitív volt, tényleg kaptunk válaszokat. Ha jól emlékszem a bővített kúttal az EBITDA a mostani 2,8 milliárd ról 3,2 növelhető. Kérem aki ott volt javítson ki, lehet félreértelmeztem valamit. üdv minden versenyzőnek+hajrá Erzsike
Hát igen, 2010 körül elkellett volna kezdeni az átállást...de a politikusok gyökerek...a saját és holdudvaruk érdekeit nézik (pár ezer) a lakosság helyett...
A zöld energetikai átállás... Szerintük évek kellenek ahhoz, hogy az ilyen formán elinduló projekteknek az indulástól számítva már érezhető hatása legyen. Azaz ha egy évvel később indulnak, akkor még egy évvel később jön a kedvező hatás. Ha két évet tökölnek még rajta, akkor két évvel csúszik. Közben jól még is drágul. Addig is lesz "olcsó" orosz gáz. Vagy nem. Fő az energiabiztonság.
Én is, tartalmas. Van benne egy ki nem töltött, lényegtelen adat, olyasmi, amit azért szoktak jó hosszú doksikba beletenni, hogy ha azt valaki észreveszi, akkor tényleg elolvasta 😀
PANNERGY