Hát, ha ilyen időtávon nézed, tökéletesen igazad van, én ugyan csak az elmúlt néhány hónapot tekintettem, mivela Panny ezt megelőzően(tény és való) csak álldogált, míg az Alteo már akkor is emelkedett.
a 2 ev alatt ment alteo ~+210% es akkor a -15% "visszazuhanas" :D all szembe mittomen, a panny ment 700rol 50-60%ot es arrol vagyunk most ujra 550en :D ...most tenyleg "vigasztalo" szamunkra, hogy az alteo az ATHrol esett -15%ot
Miközben az Alteo ATH-ra ment idén, ez a szerencsétlen még az 1000 ft-os szintet sem bírja megugrani, nemhogy közelítene az ATH-hoz vagy a célárakhoz :( r 970 ismét, ennyire futotta a mai felpattanás...
Igaz, de fordult és az elmúlt hetek kiüresedése után most nagyon masszív lett a könyv, bíztató. Közben OTP is kilőtt, mintha múlóban lenne a mesterkélt háborús para.
Azt is tegyük hozzá, hogy 600 db-bal lehetett ide felvenni. Reggel én is néztem a könyvet, hogy 1000-ig kivehetné egy kisbüfi is pár ezer db-bal, annyira üres volt.
Árkockázat
A Társaságnak nincs tőzsdei árukkal, illetve pénzügyi
instrumentumokkal kapcsolatos árkockázata. Ugyanakkor ide kapcsolódik, bár
jellegét tekintve szabályozási kockázat, hogy a PannErgy Csoport geotermikus hőtermeléssel
és értékesítéssel foglalkozó társaságainál az értékesített hőenergia meghatározó részének értékesítési ára hatósági ármegállapítás tárgyát képezi,
melyet az illetékes ármegállapító szervezet, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási
Hivatal (MEKH) rendszeresen, évente felülbírál
és akár módosít. Ez befolyásolhatja a jövőbeni
értékesítési árakon keresztül a PannErgy Csoport eredményességét. Ennek a
kockázatnak a mérséklését a Társaság úgy
kezeli, hogy folyamatosan monitoringolja a hatósági ár képzést befolyásoló tényezőket. (Féléves jelentés 36. oldal) Nekem továbbra sem világos, hogy az elektromos energia árának változása milyen mértékben érvényeíthető a hőenergia hatórági árában. Amennyiben a rezsiharc tovább fog tombolni, akkor a távhő árát is a lehető legelacsonyabb értéken kell tartani. Kérdéses mennyire fogja a hatóság az éves árat korrigálni. 2021 öszén Miskolcon ez 2 % volt...
Ha nem lesz/drága lesz a gáz (orosz-ukrán balhé), akkor elvileg felértékelődik az alternatív energia, mint ez is. Ehhez képest élen jár az esésben, nehezen hihető, ahogy viselkedik ez a papír...:(
PANNERGY