Ugyanazért, amiért nem vesz másik 3000 alulértékelt részvényt. Mert nem ez egy bank feladata. Az már viszont jogos kérdés, hogy a klímavédelmi alapja miért nem veszi. Ezek szerint az alapkezelő kevesebbre értékeli.
Nem is feltélten a záróár a fontos hanem hogy milyen forgalom lesz a következő napokban. Ma volt a hírre ugrás, kíváncsi vagyok holnap is lesz-e vevő. Én vettem ma (elenyészőt a már meglévő pakkom mellé), de 800 alatt nem adom, nem sürgős.
Igen, ez valóban jobb helyzet, ráadásul 730 volt a napi minimum, 730-as vevők nem fogják rádobálni 740-re, 760-770-et minimum megvárják a realizálással.
Így van! Ráadásul egy szempontból sokkal jobb a szitu a tavalyihoz képest. Hétvégén is írtam, hogy nem kell csodát várni, mert kicsi a forgalom és a szabad spekapénz a BÉT-en és ez be is jött. Tavaly a SRV emelés bejelentését követő két napban min. 200 milláért vettek papírt (lusta vagyok visszanézni a pontos számot) ami utána mind eladó mennyiségként jelentkezett és tolta vissza az árfolyamot. Most viszont alig 30 millányi speka pénz vett bele, tehát most jóval kisebb eladó mennyiség fogja akadályozni a további emelkedést.
Srv soha nem vesz a robottól... mióta követed a papírt? :) Srv kiveszi az eladókat, ezért robot kénytelen feljebb állni, majd megint kiveszi, megint feljebb, nem fog akadályozni a robot (ilyen szempontból). A sok "beragadt"-ra meg annyit, h abban igazad van, h sokan vettek 730-760 között, de a 746-os árfolyamnál ennek a fele nyerőben van, miért is beragadtak? A másik fele pedig 1-2% minuszban, ami pár nap alatt el is múlhat, ez nem nagy beragadás...
PANNERGY