Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Etele76 2024. 11. 15. 13:13
Előzmény: #218  dexter
Sziasztok! Ezt a kérdést már feszegettük a régebbi közgyűléseken, (áramtermelő erőművek) de elhangzott, hogy nagy általánosságban nem elég forró a közeg Mo alatt. Gonodolom csak úgy lehetne, hogy olyan folyadékot tenni a rendszerbe ami nem 100 C fokon válik gőzzé, hanem alacsonabb hőmérsékleten, de akkor meg az energiasűrűség nem lesz elég jó. ( nem tudja a turbinát forgatni)
de lehet hülyeséget beszélek
dexter 2024. 11. 15. 11:52
Előzmény: #217  vcsmate

A szélerőművek pipa.
A cikk szerint a geotermikus áramtermelő erőmű tervek már folyamatban vannak?
Vajon ki kapja meg ennek a lehetőségét? És mikor lesz vajon ebből valami?
vcsmate 2024. 11. 15. 07:25
https://www.vg.hu/energia-vgplus/2024/11/aram-hupx-nemet
"Ötödikként várja a piac az áramot is termelő geotermikus erőműveket."
"Ahhoz, hogy stabilan csökkenjen a hazai árampiac sérülékenysége,  szükség van a szakértő által említett geotermikus, illetve és szélerőművekre – a tervek egyébként már kibontakozóban vannak –, továbbá az MVM terveiben szereplő gázüzemű erőművekre is."
user01
user01 2024. 11. 14. 12:52
Előzmény: #214  user01
Még én is csak most jutottam a beszélgetés végére. Rengeteg olyan dolog, megállapítás van benne, amiről itt is beszéltünk az elmúlt években. Mármint a fertőzött topic-ban. 
A végszó is mennyire találó. 

Max annyival egészíteném ki, hogy az "átgondolatlanság" nem feltétlen igaz. Ha a képbe belevesszük azt is, hogy egy maffia "igazgatja" az utat, akkor sok minden értelmet nyer. Napelem is csak addig volt büdös, amíg a haveri kör ki nem alakította az arra alapuló pénzszivattyút. Most itt vannak a szélerőművek. Milyen érdekes, hogy akkor már lehet telepítgetni, ha az egész mindenséget megkapta Tiborcz. 
user01
user01 2024. 11. 14. 11:19
https://m.youtube.com/watch?v=k7CTVnSel5c

Jó kis anyag Holoda Attilától. Általában a gigantikusan elqrt magyar energiapolitikáról.
vcsmate 2024. 11. 14. 10:20
Semmilyen portál nem hozta le a rendkívüli tájékoztatást. Véletlen egybeesés lenne? Nem hinném...
user01
user01 2024. 11. 13. 19:15
Előzmény: #211  szakallamigazgato
Nem tudom, hidd el :)
Mi fogjuk ezt utoljára megtudni. 
szakallamigazgato
szakallamigazgato 2024. 11. 13. 17:33
Előzmény: #210  user01
Na és jelentkezett már? Ok, felejtsd el, tudom, értem, majd olvasom a közlönyben.
user01
user01 2024. 11. 13. 17:29
Előzmény: #207  szakallamigazgato
Ja és nincs arra tippem, hogy ha el is akarna adni a cég saját részvényekez, akkor ki lenne a vevő. Szerintem itt ha egyszer bejelentkezik valaki, akkor azzal kezdi, hogy a nagytulajok részesedését veszi meg, velük egyezik meg első körben. Ahhoz meg gondolom megfelelő árat kell adjon.
De nem tudok ilyenről, honnan is tudnék.
Max az volt fura a közelmúltban, hogy a hatósági ármeghatározás rendszerét a Pannergy nézve kifejezetten kedvezően módosították, és csak a Pannergy-nél módosítottak rajta. Ez meg miért történik 2024-ben, Magyarországon??? Nem szokott ilyen történni csak úgy.
szakallamigazgato
szakallamigazgato 2024. 11. 13. 17:28
Előzmény: #208  user01
Nem gondolok semmire, csak néha közel jártál a végeredményhez is, de igazad van, inkább átolvasom a közlönyt.
user01
user01 2024. 11. 13. 17:23
Előzmény: #207  szakallamigazgato
Mire gondolsz, mi a légből kapott?
A Ptk a saját részvények megszerzéséhez ír elő közgyűlési felhatalmazást, saját részvények eladásához nincs szükség közgyűlési határozatra. 
Nem azt írtam, hogy el alakják adni, hanem a jogi hátteréről írtam. 
Számos BÉT-es cég adott el saját részvényeket. Egyiknél se volt előtte erre vonatkozó közgyűlési határozat. Egyike ezen cégeknek a Pannergy. 2012.06.15., 2012.07.24., lásd közzétételek.
szakallamigazgato
szakallamigazgato 2024. 11. 13. 17:13
Előzmény: #206  user01
Valamiért azt érzem, nem teljesen légből kapott, amit írsz. Mit gondolsz, eladó a saját részvény ? Ha igen, kinek kellene? MOL adná magát, de szerintem itt nem az várható.
user01
user01 2024. 11. 13. 16:41
Előzmény: #205  szakallamigazgato
A péceli projekt próbálkozás (amire végül nem kapta meg a cég a támogatást) nekem azt jelzi, hogy a vezetőség, nagytulajdonosok újabb fejlesztésben érdekeltek, ha adott lesz a helyzet, akkor ebben az irányban lépnek tovább.

A saját részvények közgyűlési határozat nélkül is eladhatók. A magyar jog a saját részvények megszerzéséhez köt ki közgyűlési felhatalmazást, esetleges eladásuk a vezetőség saját hatásköri döntése. Persze a volumen indokolhat közgyűlési megerősítést, de ez nem előírás, csak a vezetőség bebiztosíthatja ezzel magát.
szakallamigazgato
szakallamigazgato 2024. 11. 13. 16:13
Előzmény: #200  hubertus_bigend
Igen, a kút csak arról szól, hogy kész van, szállították, amit ígértek. Még mindig kisért a múlt, bár már régen nem kellene. Rövid távon SRV megvalósítása is jelzés, hosszútávon meg semmit nem tudunk. Vagy osztalék részvény lesz, vagy belevágnak valamibe, oda kell majd lóvé, van is, remélem a saját részvény nem eladó, bár azt hiszem azt nem is lehet közgyűlés nélkül. 
user01
user01 2024. 11. 13. 14:32
Előzmény: #203  salaxx
Jelenleg a 10-15 éves állampapírok hozama évi 6,5%. Erre jönne még rá 2,5%. Igaz a márciusi állapot fog majd számítani, de a mostani mellett 9%-os nyereségtényező mehetne ezekre az eszközökre. Mivel szerintem az egész mostani beruházás 3Mrd Ft fölött van, 135M Ft nyereségtöbbletet hozna éves szinten az új szabály ezekre, legalább is egy évig. Azért az majdnem 10Ft részvényenként (számolva a még ezutáni srv-vel), árfolyamban ez 100Ft-os nagyságrend plusz. Ahhoz képest, ha idén aktiválják azneszközöket.
salaxx
salaxx 2024. 11. 13. 14:24
Előzmény: #202  user01
igen, olvastam az ezzel kapcsolatos kommented, illetve olvastam en ezt valaha valahol. Ja örvendetes lenne valoban.
user01
user01 2024. 11. 13. 14:19
Előzmény: #201  salaxx
Én a cégvezetés helyében elhúznám a tesztelést és csak jövőre helyezném üzembe az új eszközöket. Jelenlegi állampapír és gazdasági környezetet elnézve a nyereségtényező stabilan 4,5% fölött lenne, ami éves szinten 100M Ft nagyságrendű adózott eredmény többletet hozhatna. Mindezért cserébe kicsit el kell húzni a tesztelést, ami már amúgy is termeli a bevételt.
salaxx
salaxx 2024. 11. 13. 12:28
hurräaoptimistak inkabb azok voltak, akik többnyire ujonnan jelentek meg itt es akar meg bedobtak a bunkerrobbantot is (?), hogy na...ez 1 draga fegyver, most aztan terüljön meg hamar. (de User kommtenje alapjan, itt nem csak a TA-rol derül ki, hogy nem müködik :)) Reszemröl inkabb egy megkönnyebbüles volt, mert szamomra erzesre kicsit kesön jött a kutrol az info, legalabbis en elöbb szamitottam ra. Reszemröl ennyi volt az öröm, hogy a bizonytalansag faktor csökkent.

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek