Szerintem ez közelebb lehet az igazsághoz, főleg a tőkeemelés is már erre utalhatott, illetve az ezen a piacon való jelentős átrendeződések, aktivizálódások az elmúlt években.
Mindent nem szoktak, tudnak vizsgálni, inkább a főbb dolgokat és mintát vesznek a könyvvitelből. Egy fejlesztési tartalékon vagy egy devizás kérdésen, akár egy teljesítési helyen, dátumon, főleg ha az külkereskedelmi ügylethez kapcsolódik, illetve azok áfa vonzatán is bőven tudnak mazsolázni, nem kell mindenkinek megelőlegezve rögtön az ördögöt a falra festeni. Persze, most sokan megérzik a vér szagát, főleg, ha tudatos a játék.
Az nem lehet, hogy valami nagy kutya olcsón be akart szállni és azért van. Lásd Bige és a műtrágya gyára. Csak itt az MNB meg a könyvvizsgáló az eszköz.
Nézd valamiért úgy gondoltam, hogy Te egy régi híres tulaj lehetsz egy új nick alatt. Valószínű csak a reakcióid rossz értelmezése, valamint a hasonló típusú helyesírási hibák miatt gondolhattam erre. Sajnálom ha tévedtem.
Könyvvizsgáló mit vizsgál?? Hát a mérleget. A mérleg minden sorát. Források, eszközök. Minden sornak alátámasztottnak kell lenni, analitikákkal bizonyítani. Na most akkor itt mi lehet a probléma? Valamelyik mérlegsor nincsen alátámasztva, bizonyítva. Csak azt kell kitalálni melyik. Ennyi.
Én szerintem nem sikkasztás vagy hasonlóról van szó, hanem inkább a vonatkozó jogszabályok alkalmazásának mikéntjéről, ami ezzel a hatalmas megrendeléssel és annak teljesítéséből eredőkkel kapcsolatos. Szóval a cég ettől függetlenül még működhetett az elmúlt időszakban is jól és eredményesen, de bizonyos gazdasági események megítélése, azok esetleges számviteli és adó vonzata kapcsán valószínűleg jelentősen más állásponton van/volt a könyvvizsgáló és az operatív vezetés.
az mnb már az auditált beszámolót is elvárja ahhoz, hogy megszüntessék a felfüggesztést a könyvvizsgáló lelépett, így nincs auditált jelentés, ahhoz új könyvvizsgálót kell felkérni, az ellesz vele pár hónapot. ha az elkészül, akkor még mindig lesz 1-2 hét, mire az mnb "haladéktalanul" intézkedik és újra kereskedhető lesz a papír de mindehhez kell találni egy könyvvizsgálót, aki hajlandó leszerződni a céggel
így van, sok lehetősége lett volna a könyvvizsgálónak, csúnyábbnál csúnyább dolgokat is felsorolhatott volna a véleménynyilvánítást elutasító jelentésében, de még ezen is túément és inkább felmondta a szerződést ezért gondolom azt, hogy itt valami nagyon nagyon durva dologra bukkant, ezért nem akart semmiféle jelentést készíteni
OTTone