Hát én nagyon remélem azok akik most elküldték a dolgozóikat nem fognak tudni felvenni senkit amikor szükségük lesz rá. Azt hittem a Tesla példája jól mutatja a vezetőknek, hogy jó dolog a robot, de még mindig szükség van az emberi munkaerőre.
És gondolom te azt mondanád egy olyan szerződésre ami nagyobb értékű, mint a tavalyi egész éves bevételed, hogy: -Áááá, köszi inkább most kihagyom, nem ez a profilom. Meghagyom másnak, hogy majd 5 milliárdos szerződést aláírja...
Kaptál tőlem egy pluszt, megérdemled ;) Ez a papír most nem megy sehova. Legközelebb lefelé fog menni, együtt a nyájjal. Lassan elérem a nullszaldót (felülről), de már be van készítve pár megbízás a hígításhoz. Közben ráérek másról beszélni :)
Szerintem a BÉT-en egyelőre egy papír sem jött és rövid távon nem is fog jól kijönni a krízisből. IT cégek előnnyel indulnak, ezt soha nem cáfoltam. Bár ha most szakadna rám még egy rakat pénz, akkor kivárnék és nem tolnám be a piacra. 1-2 év múlva ingatlanba raknám (mert az is szakadni fog), illetve azokba a papírokba, amik 50-60-80%-ot estek. Addig meg csak abba, ami felfelé szalad: jelenleg ez nemzetközi piacon a healthcare. IT cégekből a kiforrott üzleti modellel rendelkező, tőkeerős cégekkel kell foglalkozni sztem: pl Microsoft. Hasonljtsd össze a chartját az OTT1-nal vagy 4IG-vel.
Teszem azt, egy általam elképzelt ötszáz forinton azt mondod majd: az Ott nyertese a krízisnek. Sokra megyünk vele. Most mi van? Hány papír van a BÉT-en amelyik jól jöhet ki ennöl a slamasztikából? Én azt mondom, az Ott-One nagy eséllyel igen.
Sztem azzal felesleges dobálózni, ami nem igaz. Jelenleg a BÉT-en nincs nyertese a krízisnek. Kurvára nem villogok bakker, hanem leírom, ami igaz, az alaptalan frázisdobálgatások helyett.
OTTone