Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Na ma szakmai topikunk elerte az eddigi csucsat elemzesek szempontjabol. Itt van kb mindenki, aki szamit. Aki meg jonne elemezni, johet megtenni! Gratulálok!
Nálam órás charton 10180 a november 9-i 9:00 órás gyertya teteje, a november 17-i 15 órás gyertya alja (mint korrekció vége) pedig 10200, tehát nincs átfedés. A flat pedig ki is zárja a formációt, ráadásul ahogy Ad is írja, az ED-nél pont az van, hogy már nem képes tiszta impulzusokra felfelé a piac és egyértelmű zigzagek mennek a másik irányba, míg egy running flat pont arra utal, hogy még nagyon menni akar felfelé. A trendmozgató erők tehát nagyon nem ugyanazok. . Kérdés: mi várható, ha elkészült az alakzat, mennyiben más egy ED és egy megnyúlás vége?
Uncsi leszek továbbra is, de ezt abszolút nem bánom, mert a részvény már-már tankönyvbe illően szép emelkedő mozgást produkál. Terv szerint halad, igaz eléggé megfontoltan a felső ellenállási zóna felé. Kicsit kezdek emiatt a pozijaim zárásán is gondolkozni. A majdnem egyértelmű jó eu-s pénz hír napvilágot látott, vagyis inkább magalapozott pletyka még csak, az ülésen betervezett napirendi pontok alapján is mondják a hozzáértők, legalábbis ezt vélelmezik. Kérdés, hogy akkor ezúttal a pletyka - hír viszonylatában az árfolyam mozgását hogyan is kellene értelmezni, mert ezt ember nincs aki megmondja, mármint a bennfenteseken kívül persze. Azaz, hogy ezzel a mai "rallival" be is árazta ezt, és a szavazás napján már inkább korrigálni fog, vagy csak a szavazás után fog beindulni az igazi ralli...Van még kis idő ezen elmélkedni, a mellékelt képen minden rajta van, tudom kicsit sok a vonal, de lehet látni, több fontos dolgot rajta. Először is iszonyatos ellenállási erdőt közelít az ár, sorolom: 11000 kerek szám, az általam minimálisan projektált 3 hullámos célszint, 11230-11825 egy sajnos elég tág ellenállási zóna, melyben sokat időzött korábban az ár, illetve fordult is többször le és felfelé is, 12000 kerek szám, és rögtön a nagy esés 38,2% korrekciója a 12265-ös szint. Elég durva menet lesz a papírnak átverekednie magát ezeken, papírforma szerint nem is fog menni korrekciók nélkül, szóval a sokak által emlegetett korrekció most már nagyon benne lehet a pakliban. Hosszú távon nyilván, hogy még mindig ajándék a mostani ár, de ha megakad, azon se lepődhet meg senki. http://keptarhely.eu/view.php?file=20221122v02xizhki.png
Szép napot mindenkinek! Még mindig kezdőnek érzem magam, és infót szeretnék kérni. (eddig is sokat segítettetek amit hálásan köszönök mindenkinek) előzmény hogy érthető is legyen a kérdés: az OTP-s csomagjaimat átvittem a kbc-hez. (azért mert 0,7 helyet így csak 0,2 a költség) Meg is kaptam az akcióban meghirdetett kedvezményt ezen felül is. Örültem is neki mint a kis majom. Mivel így kinyílt határ a kereskedésben így vettem is usa-ban amit ugye dollárban mérnek. A kérdésem az lenne hogy ha eladom nyilván valóan dollárban kerül jóváírásra. Ha a kiutalással várok még ameddig felkúszik a dollár árfolyama akkor kerül Ft. -ra váltásra, jó a logikám hogy érdemes ezt az árfolyamot is figyelnem? (Mivel ezt a valuta árfolyam nyereséget is OTP-vásárlásra fordítanám, szerencsére a KH és KBC közötti utalás ingyenes így úgy váltanám vissza hogy kiutalom a dodot és visszaküldöm Ft.) Köszönöm szépen, sikeres kereskedést mindenkinek!
Egyetértek. Ráadásul még running is, ami szintén a trend erejét jelzi, ritka az ilyen 'együttes' flat, az indikátorok pedig alátámasztják az elképzelést, sőt setup is, első célár elérve (~740, második magasabban 11K felett, második elérésének valószínűsége 50% körül, gyakorlatban mint a pénzfeldobás, de az RR 1:3-4 körül volt a beszálló idején, más kérdés, hogy magyar költségek mellett az ilyen DT egyáltalán nem éri meg)
Én nem gondolom, hogy záró diagonált látunk, mert:. . 1) Nincs átfedés az 1-4 alhullámok között, ami ugyan nem kötelező kellék, de ritka az olyan ED, aminél ez nem teljesül. . 2) Az ED belső szerkezete nem csak hogy abc, hanem csupa zigzag, márpedig itt a legutolsó korrekció egy exp. flat. . Amivel könnyen össze lehet keverni, az a megnyúlás, ahol a korrekciók egyre kisebbek, ezáltal úgy tűnhet, mint ha diagonál szerű alakzat alakulna ki, de attól ez még nem az.
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!