Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Greenbull
Greenbull hétfő, 23:30
Előzmény: #1283647  pakk01

Nézzük először a 200-as mozgót. Elég trükkös. Én most visszanéztem tíz évre visszamenőleg az adatokat és igazából kettő olyan esetet találtam, amikor a 200-as letörés valódi trendfordulót jelentett. Az egyik a covid, a másik a háború kitörése volt. Az összes többi esetben, amikor alámentünk pár hét, egy-két hónapon belül fölé emelkedtünk újra. Ha tehát mondjuk kiütik a TL 97-et és utána lecsorgatják a 200-as alá az árfolyamot, akkor ott bővítek, mert nem hiszem, hogy tartósan alatta fogunk maradni. Tehát ha normál korrekcióval alá megyünk, akkor azt mondom, hogy a 17.200 megfogja, mert a TL 91-et védeni akarják majd.
.
A 16.800-as szintben én őszintén szólva nem hiszek. Szerintem augusztus 5-én az a certik miatt volt támasz. Ha a Tl 91-et kiütik az vinni fogja a TL 90-et is magával. Ebben az esetben a támasz mondjuk 16.400 környéken lenne.
.
Közepes méretű globális pánik esetén (mondjuk a választás után a demokraták és a republikánusok újra játszák Gettysburgot + az iráni konfliktus tényleges háborúvá fajul) a hónapos bolli közép, ami most 15.800 környéke. Ha az is leszakad fogalmam sincs. Akkor már a pingvinekhez fordulok tanácsért.
dniel
dniel hétfő, 22:25
Előzmény: #1283651  HZo
"idegesítitek a másikat, megy a szájkarate, továbbá egyre gyakrabban minősíthetetlen stílusokhoz nyúltok"
-
"de legalább tisztelem a másik embert akkor is, ha más véleménye van"
Az hogy sokaknak gyenge az idegrendszere nem az én hibám... Sose bántottam senkit, engem itt análl többet mert le írtam az ellentétes véleményt.... A tisztelet szép dolog bár uj fent nem tartom elfogadhatonak azt h te vagy más elvár tölem bármilyen tisztelett hisz én sose kaptam viszont a "halott k.anyámatol kezdve a takaordj innen "-t ,már igen és még ezek után is vagy 2 évig elfogadtam h lelki nyomorékokat nem bántok meg mert veri az isten helyettem is.... Én sztem ma se voltam udvariatlan tök normálisan le irtam valamit jött rá 10 minusz meg pár fenhangon megszolalo egyén... Nem is tulajdonitok ennek semmit igazábol... A feszülség nem bennem van hanem bennük... Szoval tölem, ne várjon senki tisztelett annak örüljön egy két ember hogy ez csak egy net mert az ilyen sznobokat ütni szoktam ha életben elödaja a felsöb rendüségi kompleszusát... ahhoz lépest sztem nagyon udvariassan megértöen kezelem azt a pár barmot is nem káromkodok nem bántom öket... de hogy simogassam is az már sztem nem jogos elvárás... Naggyon birka türelmü ember vagyok egyébként nagyon sok kel h lemondjak valakiröl emberileg most már 3 év után engetteség meg h ne vegyem figyelembe mit kiván a lelkük had engettessék meg hogy ugy beszéljek ahogy kedvem van... Egyébként nem tudom miért hiszed te vagy más h nem adom meg a tiszteletett én nem esek neki senkinek nem káromkodok nem idiotázok honnan veszed te vagy más h miattam van??? nem az miatt van amit irok hanem alapbol megoszto a személyem alapbol nem birnak akik belém álnak nem azért van mert ugy beszélek egyszerüen miota bejött a 20 ezer helyett 8 ezres várakozásom azota gyülöl itt a hangos tömeg... ezen sose fogok tudni változtatni és nem is akarok nem érdekel... de vannak itt sokan egy régebbi szavazás alapján többen is akiket érdekel a meglátásom... én adakozo ember vagyok nem kérek pénzt az elemzésekért önzetlenül adom azt a tudást amivel nap mint nap gyarapszom mert szeretek segiteni... Régebben probáltam el magyarázni is a dolgokat itt kevés agykapacitást tapasztaltam a befogadásra ezért már nem rakosgatok chartot magyarázatot csak le irom és ennyi nem a barmok miatt h meggyözzem öket hanem a többi miatt... de a baj az h a konfliktus azrt van mindig mert a hagossak csak kötekedni tudnak nem tudnak elfogadni mást magukon kivül és méág szöveget sem tudnak értelmezni csak csesztetni hogy hogyan irok ... 
HZo
HZo hétfő, 22:01
Előzmény: #1283642  dniel
Ezt nem tudom, honnan szedted. Én sehol sem olvastam ezen a fórumon olyat, hogy "örök" long ez a papír, meg olyat sem, hogy ha ezzel nem értesz egyet, hülye volnál. 
Én longos vagyok, olyan pozícióm is van ennek megfelelően, mert ez a papír nálam jelenleg long, több okból is. Hosszabb távon nagy eséllyel szerintem emelkedni fog az árfolyam. Ezzel együtt én elfogadom azt, ha valaki normálisan leírja a véleményét, még akkor is, ha én azzal nem értek egyet. Azzal is együtt tudok élni, hogy a long trendben is vannak esések, sőt korrekciók is. 
Azzal már kevésbé, hogy szándékosan hergelitek, idegesítitek a másikat, megy a szájkarate, továbbá egyre gyakrabban minősíthetetlen stílusokhoz nyúltok. Sajnos nektek ez nem tűnik fel, sokakat főleg ez zavar! Ki lehet ezt forgatni, de ez az igazság. Ezért szoktam kérni, legyen eszetek, legyen béke ebben a fórumban! Úgysem azért megy fel vagy le az árfolyam, mert valaki minden áron túlugatja a másikat. Szerintem mindenkinek először saját magában kellene keresnie a hibát, aztán a másikban. Nekem is vannak, de legalább tisztelem a másik embert akkor is, ha más véleménye van.
Lolmachine
Lolmachine hétfő, 21:15
Előzmény: #1283646  Fibonacchi
Még én sem, bár én semmit se tudok! :D :D :D 
Fibonacchi
Fibonacchi hétfő, 21:05

W/MA50  17500,  (sacc)
16400, 
14700...
pakk01
pakk01 hétfő, 20:55
Előzmény: #1283643  Greenbull
Köszönöm. Véleményed szerint ha és amennyiben valamilyen okból kifolyólag egyszer letörné a 200 napos mozgót illetve a 16800-as támaszzónát, mi lehet az a szint ami támaszként szolgál a 10000 Ft-os szint felett? Köszönöm. 
Fibonacchi
Fibonacchi hétfő, 20:53
Előzmény: #1283644  farkasfu

:))
Én még nem adtam fel!!! :)  (sztem időben még jók vagyunk)
pakk01
pakk01 hétfő, 20:47
Előzmény: #1283641  HZo
Persze, mert amint beírja a véleményét az a pár ember aki másképp gondolkodik, jönnek a topikőrzők és elkezdődik egy f.szkodás. De hogy szakmázzak is: nem tartom szakmailag megalapozott válasznak azt, hogy azért nem lesz már 17 alatt az árfolyam, mert augusztusban se esett le a 200 naposig. De lehet tévedek és ez egy pluszt és akár befektetést érő meglátás. 
farkasfu
farkasfu hétfő, 20:44
Előzmény: #1283640  Fibonacchi
Ne bánkódj! 
Az 99,5% már! Ott egye a fene...:))
Greenbull
Greenbull hétfő, 20:44
Előzmény: #1283638  pakk01

"Tehát ha majd egyszer trendforduló következik be, szerinted melyik támaszokban lehet bízni?"
.
Mivel én hosszabb távon kereskedek, nálam a trendforduló az, ami a Covid és a háború kitörése után történt. Ebben az esetben max a hónapos bolli alja (most azt hiszem 10K környéke) az, ami reményt nyújthat. Ehhez viszont globális összeomlás (nem pár napos pánik) kell. Ennek jeleit én most nem látom. Normál korrekció keretében egy olyan fundával rendelkező cég esetén, mint az OTP, ahol ráadásul még az srv is pörög esélyed nincs a hónapos bolli középre sem.
.
Rendes korrekció keretében nálam az első bővítési zóna a hetes bolli közép környéke. (18.450 körül). Második bővítési zóna a 200-as mozgó környéke.  Ha még idáig sem tudunk lemenni, akkor megvárom a Q3 jelentést és azt, hogy biztossá váljon az új elnök személye és majd utána bővítek ott, ahol éppen lesz az árfolyam.
dniel
dniel hétfő, 20:30
Előzmény: #1283641  HZo
Én speciel gép elött vagyok és pozikat manadzselek közbe van idöm irkálni... De ami igaz az igaz itt két dolog örök a "long" és aki máshogy dolgozik az "hülye"
HZo
HZo hétfő, 20:11
Előzmény: #1283639  HZo
Elkeserítő, de ahogy látom, sajnos a szokásos műsor folytatódik ezen a fórumon... hogy miért erre fecsérlitek el az időtöket és az energiátokat..
Fibonacchi
Fibonacchi hétfő, 20:09
Előzmény: #1283608  macibear

https://invst.ly/173941
A TA alapon várt esés már rég kész, " Misi madár kipipálva"  (ez a V.M. kettő)
Az egyetlen pici "gond"  az, hogy a 19460-as célár 60 pont híján nem lett meg ! (egyelőre)
Ez rosszul esett! :))
Most megvárjuk  az új elnököt?? :)))
HZo
HZo hétfő, 19:57
Előzmény: #1283608  macibear
Igen, a TA csak egy szempont az árfolyam várható alakulását illetően. Tény, hogy plusz vételi erőnek számít az SRV és amit itt felsoroltál, de önmagával ezzel nem fogod megtartani az árfolyamot. Lásd pl augusztus eleje, ahol szintén volt SRV. Gondolom, nem a 3 napos pánikról írtál, hanem a trendekből látszanak eltérések. A korrekció(k) mértékét valóban csökkentheti. De nem csak az SRV az oka. Amikor nem voltak ezek, akkor is tudott emelkedni és azzal együtt is tudott nagyot esni. A napi forgalomnak átlagosan kb 10%-a körül vettek, persze ettől voltak jóval magasabb és alacsonyabb értékek is. Sok összetevője van, nehéz előre jósolgatni.
pakk01
pakk01 hétfő, 19:57
Előzmény: #1283629  Greenbull
Tényleg azt hiszed, hogy ez mindig így marad? Ennyire naív talán nem vagy. 
Egy 1 éves esést (nevezhetjük trendfordulónak) hasonlítasz össze egy pár napos eséssel (ami nem trendforduló) ami önmagában megmutatta, hogy mennyire sérülékenyek a piacok, mekkora kitettségek vannak a rv piacokban amit ha elkezdenek zárni akkor milyen hatása van. 
Arra kellene inkább figyelni, hogy akkor 2 napon belül 2000-et! esett és sehol nem voltak azok a 18k meg 17k környéki támaszok, amikben annyira bíztok, csak a 17 alatti fogta meg. Tehát ha majd egyszer trendforduló következik be, szerinted melyik támaszokban lehet bízni? 
dniel
dniel hétfő, 19:56
Előzmény: #1283632  Greenbull
De most hülyeséget irsz mert te is és még páran ugy állítjátok be hogy oda várom meg 8 ezerre és stb... holott ugy van ahogy irtad... elképzelhetönek tartom h be esik addig.. odáig vannak meglátások amik nem azt jelentik hogy oda várom... 21270 re is van meglátásom de oda se várom... nekem mindegy melyiket csinálja meg... én lehetöségekbe gondolkodok és figyelem mit mutat a chart..  viszont ha te még is érted h feltételesen fogalmazok meg szélsöséget, azt nem értem ez miért elitélendö dolog? 
Catles1 hétfő, 19:55
Bocsi a triplàzást
Catles1 hétfő, 19:54
Előzmény: #1283630  dniel
Irónia volt, hülyeségnek tartom amit ott írtál (már elnézést), de pl. amit most, azzal meg maximálisan egyetértek.
Irónia volt, hülyeségnek tartom amit ott írtál (már elnézést), de pl. amit most, azzal meg maximálisan egyetértek.
Greenbull
Greenbull hétfő, 19:49
Előzmény: #1283625  dniel
Ügyes vagy Danika. Én meg CsöcsGPT nélkül is megmondom neked, hogy a "várjátok" szó, amit én használtam a várakozás főnévből van képezve és azt jelenti, hogy valamiről úgy gondolod, hogy esély van a bekövetkezésére. Például: akár eshet is...
bumm hétfő, 19:49
Előzmény: #1283622  jaow
Azt olvastam, Trumpi a gazdaságot jól kezelte, haza hozott sok céget külföldről, stb.
dniel
dniel hétfő, 19:43
Előzmény: #1283628  Catles1
Most nem tudom írónia vagy komoly amit irsz :D Nem tartozom egyik oldalhoz sem én az oldalakba se hiszek egyébként csak arra van h a népeket szét lehessen huzni hitet adni nekik... szintek vannak amiben hiszek kiváltságosok és alattvalók és érdekek amik ütköznek...
Greenbull
Greenbull hétfő, 19:30
Előzmény: #1283627  pakk01
Arra alapozom, hogy a háború kitörése óta nem volt akkora pánik a tőzsdéken, mint augusztus 5-én. Ennek ellenére sem a hetes bolli aljat sem a 200-as mozgót nem értük el. De te csak álmodozzál nyugodtan tovább.
Catles1 hétfő, 19:29
Előzmény: #1283619  dniel
Hát ez a hozzászólás aztán tényleg feltesz Téged a komolyan vehető polcra (és nem azért mert az egyik vagy másik oldalt nem szereted - én pl. egyiket sem -, hanem a köré kanyarított érvrendszer...)
pakk01
pakk01 hétfő, 19:20
Előzmény: #1283617  Greenbull
És ezt a kijelentésed mire alapozod bikuci? Arra hogy idén nem esett le addig? 
dniel
dniel hétfő, 19:19
Előzmény: #1283625  dniel
dniel
dniel hétfő, 19:19
Előzmény: #1283621  Greenbull

Megkérdeztem a ChatGPT-t
"esik" vs "eshet"https://i.imgur.com/JSeinKg.png
"akár" szó jelentése
https://i.imgur.com/VNJeikB.png
jaow hétfő, 18:57
Előzmény: #1283607  stolz
Vészesen fogy az idő az év végi 20k-hoz.
dniel
dniel hétfő, 18:53
Előzmény: #1283621  Greenbull
Igen.. pontossan ez rémlet... akkor csak nem tudtad értelmezni amit irtam... és a szokásos kiforgatáás csavarás csürést adod elö...
jaow hétfő, 18:52
Előzmény: #1283614  bumm
A piac éppen Trump győzelmét árazza. Olaj +3%, Gáz +10%. Fogadóirodáknál is már 60/40 az esélye, hogy nyerni fog.
Greenbull
Greenbull hétfő, 18:50
Előzmény: #1283618  dniel

"18100 magas valoszinüséggel de van tovább is... ami érdekes lehet az az h 18400-500 környékén fontos szint találhato amit egyikötök se vizsgál és ezzel együtt a lendület olyan alacsony szintre esett h ha letöri ezt a szintet lehet nem csak 18100 ig fog esni hanem akár 15800 ig..."
.
Rémlik valami?

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek