Nézzük először a 200-as mozgót. Elég trükkös. Én most visszanéztem tíz évre visszamenőleg az adatokat és igazából kettő olyan esetet találtam, amikor a 200-as letörés valódi trendfordulót jelentett. Az egyik a covid, a másik a háború kitörése volt. Az összes többi esetben, amikor alámentünk pár hét, egy-két hónapon belül fölé emelkedtünk újra. Ha tehát mondjuk kiütik a TL 97-et és utána lecsorgatják a 200-as alá az árfolyamot, akkor ott bővítek, mert nem hiszem, hogy tartósan alatta fogunk maradni. Tehát ha normál korrekcióval alá megyünk, akkor azt mondom, hogy a 17.200 megfogja, mert a TL 91-et védeni akarják majd.
.
A 16.800-as szintben én őszintén szólva nem hiszek. Szerintem augusztus 5-én az a certik miatt volt támasz. Ha a Tl 91-et kiütik az vinni fogja a TL 90-et is magával. Ebben az esetben a támasz mondjuk 16.400 környéken lenne.
.
Közepes méretű globális pánik esetén (mondjuk a választás után a demokraták és a republikánusok újra játszák Gettysburgot + az iráni konfliktus tényleges háborúvá fajul) a hónapos bolli közép, ami most 15.800 környéke. Ha az is leszakad fogalmam sincs. Akkor már a pingvinekhez fordulok tanácsért.
OTP részvényesek ide!