Medve piac nem azért jön mert kijön technikailag.... medvepiac akkor jön amikor valami világszintű gebasz van (2008 / Covid / Uki háború) Szóval hacsak nem jósol valaki valami hasonló horderejű a világpiacot átformáló dolgot akkor egyelőre nem jön medve piac.
Jó de miért kéne mindennek esnie? Amikor eddig esett hónapokig minden az azért volt mert kb bedőlt a gazdaság. Most meg azért esik mert technikailag kijönne? USA gazdaság köszöni jól van, ha Kamala nyer, ez a trend fog folytatódni. És egyelőre nem látom a gazdaság bedőlésének a jeleit. Tovább miért kéne feltétlen medvepiacnak jönnie? Pláne mindenre. Értem hogy a usa piac a túlértékeltségéből visszaadna, de ot értékeltsége kb book valuen van, ergo gazdaság változatlansága mellett hoz egy 20% os ROEt (ami kissé magasabb mint bármilyen kockázatmentes hozam) Máshogy mondva, beesne mondjuk 10 ezerre akkor 0.5 BVn lenne, miközben termel évi 1000 mrd profitot..... megint máshogy mondva 0.5 BV nél meg 1000 mrd profitnál 2 es P/E néz ki, szóval 2 év alatt megtérül a befektetés árfolyamtól függően, aztán csak a pénzt kell számolni (egy megérzésem lenne rá hogy hirtelen jönne egy otp felvásárlás lölőtől)
A napos gyertyák alapján ellenállás 19060, testek szárak végpontjai. További 19180. Feleslegesen írom a 19400-al, először a 19180-at kell megcsapatni. Szegény shortosok , akik egy kicsit is bevállalósak voltak. 19400-18700 19180-18700. Emlékezzünk meg róluk is, gyújtsunk egy gyertyát nekik:D hónapos MAX záró 18700 a háború előttről. a pánikos esés kezdete 18700> 16800. sok dolog van 18700-nél. hasonló bázisépítés megy most 18700-on, mint 18500-nál ment. mint írtam 19400> 18700 > 19180>18700 újra 18900 4h-ra át kell rakni és gyönyörűen látszódik a 19060, kb. ez most a csökkenő tetők (19400-19200) sávtetője, ha megküldené) Technikailag egy kalapáccsal zárt a 4h boliközép felett, még akár pattanhatna is a mostani gyertya. 4h bolitető 19090 (19060 simán benne van) UGyanígy áll naposon, a napos test teteje már a boliközép (18835) felett van, visszatesztelve a 18700-at, és zöld jelzést kapott) Ellenállás 18860/19000/19060/19100/19250.
Nincs mit érteni ezen. Valaki kéri a real-t, kapja a negatívot érte. Ha valaki, akit eleve szeretnek itt (pl. Macus a zölderő megtestesítője:D), ő commentel, kapásból jár a +. Akit utálnak, vagy kissé negatív néha, az meg kapja a mínuszt, ha tetszik, ha nem, ha jó/értékes/ a hozzászólása, ha nem. Engedd el. Fogadd el.
állj ki bátran és írd meg, hogy miért mínuszoltál?
1. nem vételre van beállítva szerinted a robi 2. nem vásárol cuki módon 3. nem lopakodó módban vásárol 4. nem tetszik, hogy jó spekit kívántam mindenkinek - beleértve Téged is
No persze,itthon, gyorsan tegyük hozzá, ha a neres gazfickók nem lopnak el több ezer milliárd forintot ( egyes becslések szerint 3-4ezer milliárd forint van valahol messze tájon), akkor nincsenek külön adók meg a többi
Szerintem P/E növekedést fogunk megfigyelni 2025 ben és visszatérünk a 9 es szint környékére valamikor. De mindez nem a túlértékeltség miatt, hanem a növekvő BV miatt. És ezzel még csak az 1-1.2 értéket fogjuk tartani.
Nem mintha az OTP nek az en vedelnemre volna szuksege, de azert ezen dijak javat a kormanynak koszonheted. Nekem pl az Erstevel is voltak bajaim de sokkal jobb feltetelek voltak amig a bankok nem kaptak nyakukba a sok eszetlen adot es kotelezettseget. A tranzakcios dijtol a kamatstopokon at a banki kulonado az extraprofit ado az extra extra profit ado es meg sorolhatjuk. . Ebbol lettek az emelt dijak mert ezeket valamibol elo kell allitani.
OTP részvényesek ide!