Lehetne úgy a kérdés, hogy mi ki mit gondol mi lesz előbb 17K vagy 20K! Az egyiktől 1680, a másiktól 1320 távolságra van az utolsó záró. Voltak akik 19400-nél már 20K-t vártak (600 forint távolság), majd esett 720-at, de aki a tetőről esést várt, az a beírások szerint tévedett, a long váróknak van igaza. Volt, aki emelkedést várt, de beírta, hogy eladott, volt, aki már az első esésnél belevett, de további esést vizionált. Elég furcsa tettek és várakozások. Nehéz követni ki mit vár. Kezdem: Jó a cég, jók a számai, érkezik a Q3 jelentés, lesz 20K felett az árfolyam jövő március 31-ig. A világ feszült, túl sok a futó kockázat, a pozitív meglepetéseket már beárazta a piac, ezért a fenti kérdésre a válaszom, hogy a múlt heti záró után a 17K-nak látom a nagyobb esélyt, de lehet téved.
Tavaly november 28.-an kezdett erosen emelkedni az otp, es emlekszem, hogy még elotte 1-2 nappal is nagy beszakadast josoltal. Engem csak az erdkel, mikor vahato mar ez a nagy beszakadas?
Nehéz lenne elmagyaráznom főleg olyannak aki humbuknak tartja a TA-t. Az eddigi hozzászólásokban USA illetve OTP vonatkozásában is tettem megjegyzést és lehet nem egészen volt érthető mit mire írtam. Az inverz kalapács meglátásodra reagáltam először, hogy nem releváns az adott pozícióban és szituációban. Az OTP-re azt irtam minimum 18400-500 környékét kb biztosra veszem és a 18100 környékét nagy valószínűséggel mondom h el lesz érve. Az én módszerem alapján kb 3 fajta értelmezés van előttem OTP-be és én csak azt nézem melyiket fogja választani nem azt h mit mond a funda, mert nem az dönti el hanem akik az OTP-be fektetnek. Ezeknek a tömegeknek a "szándéka" le olvasható a chartrol egy idő után ki zárhatóak bizonyos útvonalak és amíg nem záródik ki az h be verik az ATH helyett én számolok vele, a marketing és a reklámok nem érdekelnek csak a tettek beszélnek és minden ott van a charton és folyamatosan jön hozzá az újabb információ, ezért minden alkalommal frissitem az állás pontom szűkítem a célt vagy fordítva több útvonalat rajzolok fel. Nem tudom most még megmondani, mi lesz a választás csak azt tudom hogy a korábban jelzett gyenge momentum nem repítette ATH-ra az árat ki alakult egy olyan swing mozgás ami alapján a kontextust pontosítottam és most lezártnak tekintek egy alakzatot mert már a pénteki zároval vissza igazolt egy bearish mozgást az ár és minimum egy C hullámban tart lefele... ennek a C hullámnak az elsö célár szintje 18400-500 de ha ez tul konzevaticv lenne és nagyopbb lendülettel korigál a 18100 is sima liba... a lefele tarto szerkezet-et elemezve az épülést nyomon követve majdlehet késöbb biztosabbat mondani hogy hova igyekszik, nem lepödnék meg ha hétfön réssel lefele nyitna vagy nagy volumenü átlagon felüli forgalom mellet egy nagyobb fekete gyertya lenne a nap végéeredménye... ez megerősítené az elképzelésemet és a késöbiekkben is fentartaná az eladoi nyomás lehetöségét, egésszen 15800 ig vannak terveim... most a figyelmem azon van mit csinál a jelzett szinteken milyen erövel esik mekkora lesz a volatilitás stb stb... 18100 alatt ki értékelem a helyzetett ujra és meg határozom mik a bullos elvárások és amig azokat nem teljesíti ki látásba vannak a lentebbi tartományok pl impulzus hullám esetére...
Nem időtávhoz van kötve, szakaszos és helyzetfüggő. Azt várom, hogy előbb-utóbb le fogja törni a 200 napost és mivel magasan van tartva illetve egyre magasabbra megy, a mozgók is egyre gyorsabban emelkednek így ennek egyre nagyobb esélyét látom. Szerintem lesz ez még 16800 alatt.
Pakk teljesen komolyan mennyi a celarad ev vegere ? Ok legyen 17 egy honap mulva szerintem nem lesz de nem kell egyeterteni mindig , de akkor mit varsz ev vegere illetve 2025 q1
Na varj nagyot fog esni vagy 18400 ig esik ? Igazabol en hamarosan inkabb ath tamadast varok ha nem is feltetlen most (jelentes ide vagy oda) de amikor esest varok az max egy ezres nalam. De most a toke tamogatja az arfolyamot , tehat nem egy tulertekelt helyzetbol esunk bv szintre , hanem egy nulla szintrol esunk be bv ala.
Én tudom ezt ezért irtam nem értem az érvelést mert roszabb mint a engulfing megbizhatosága... egyébként usába az a jo nem csak S&P 500 index létezik hanem van 100 as top 400 as mid cap illetve egyenlö sulyozásu... az egyik gondolatom hogy nem mindegy a gyertya szine sem, amiert ezeket meg emlitem az azért van mert a hatásfokot lehet növelni ha jobban megvizsgálod a piacot. A nasdaq és az s&p100 indexben zöld teste van a gyertyáknak, a sima 500 as indexben kisebb de még zöld és az egyenlö sulyuzásu indexben valamint a 400 as közepes kapitalizácioju vállalatokat tömöritö indexben visziont már fekete... ugyan ebben a sorrendben van egy egyre nagyobb divergenciát mutato tetö és együtt értelmezve a dolgot sokkall jobban az jön ki hogy volt egy csökennés amit a széel piac inditott és a recovery a tech szektornak volt köszönhetö majd mikor ujra esni kezdett megint a széles piac vezette az esést... egy nagy szakadás után általába mindig van egy inside gyertya és nem is lényeges mot mit mutat valoszinü csak egy megtorpanás az esésben és lesz még lejebb... napos rés sokkal fontosabb mint a semmire se jo inverted hammer mert nagy volumennel esett egy gap down után... ugy hiszem csak egy c hullám indult meg de ez nem biztos az indexek divergensek a 2 hete volt egy elemzésem ahol pontossan megjosoltam azt ami mist zajik szintén egy gyertya formácio alapján és igaz h fraktál szinten nem áll még össze az az esés amit akkor vázoltam de eddig a fojtatás azokat a momentumokat és megerősitö hatásu dovergenciákat küldi amikböl nem kicsit szokott esni a piac...
"The inverted hammer is supposed to be a bullish reversal candlestick, but it really acts as a bearish continuation 65% of the time." Csak 35%-ban hoz emelkedést.
Nem értem ezt a hősök terés dolgot semmi tnem igértem meg... azt meg végképp nem álitottam h nem mehet ki ATH-ra mert ha követnél tudnád h becslésem szerint egy 21270 -es szint is játszik de most erre nincs rá utalo magatartás... viszont ami van az most inkább lefele 18400-500, 18100 magas valoszinüséggel de van tovább is... ami érdekes lehet az az h 18400-500 környékén fontos szint találhato amit egyikötök se vizsgál és ezzel együtt a lendület olyan alacsony szintre esett h ha letöri ezt a szintet lehet nem csak 18100 ig fog esni hanem akár 15800 ig... az hogy usa szakadni fog nem 5 év mulva gondolom hanem választások után mindenképp a közel jövöben... mindegy ki nyer ugyanis a piac éppen eléggé ki van fáradva ahhoz akár melyik odlal is nyer az ellentétes csapat olyan volumennel fog a pályára lépni hogy borit mindent...
"Lassan be fog szakadni" hűha most aztán nagyon okosat írtál megint. Ember egyszer biztos nem ez a kérdés,de mikor hétfőn,jövőre,5év múlva? Ja hogy ezt te se tudod,majd ha bekövekezik na akkor te leszel a nagy okos "ugye megmondtam stb." Megigéred amit úgyse tartasz be,hogy ha idén új ATH-ra megy az OTP akkor alsógatyában körbe szaladsz a Hősök terén.
Nem értelek mindig le szolod aki TA alapon közeliti a piacot mert nem a 80% os esély jött be egy engulfing pattern után erre felhozol érvnek egy tök alacsony megbizhatoságu gyertya formáciot???... Egyébként OTP-nek mi köze USA-hoz? kis trendben lényegtelen semilyen kapcsolat nincs... A gyertyák jelentés tartalmát jó üössze kötni forgalmi adatokkal is ( ez saját tapasztalat) engem pl nem érdekel a formácio neve csak az hogy hol helyezkedik el, mekkora a test/árnyék, milyen forgalom van benne... stb ami árulkodik a befektetői pszihologiárol és ha a kontextust nézed tudod hogy fordit vagy megerösit... a "fordít" nem mindig jelenti azt h nem alakul ki ujabb csucs marginálissan föleg indexbe nem... egyenlöre a korábbi bearish jelzések látszodnak továbbra is érvényesnek usa top egyaránt és már vannak más megjelenö tényezök amik továbbra is medvés jelentés tartalommal birnak... épül a kupola a piacra ami lassan be fog szakadni... ujra nagyott fog esni és majd késöbb meg magyarázzuk mi miatt a hirek alapján... nicns már erö se usába se otp-be
Atsiklottunk a teny folott jogy usaban volt penteken kereskedes es igencsak zoldult . Sot akar dupla alj is lehet . Sot gyertyaformacio egy inverted hammer. Tovabba jelentes kozeleg , ami varhatoan jo lesz. Kb minden bank jobbat jelentett eddig a vartnal.
Általában ez a helyzet, jelenleg Trump kockázatai nem csak politikailag, de gazdaságilag is sokkal nagyobbak. Pl.:https://sites.google.com/view/economists-against-trump
OTP részvényesek ide!