Én jo esélyt látok arra h már el van csalva csak megvárják a rendes játék idö végét.... boldog boldogtalan szavazgat össze vissza napok ota... libsiknek nagyon kel a gyözelem hogy tovább tudjanak háboruzni biztos minden csalást bevetnek
Pont ez a probléma, ezt az esést nem a vevők vették meg hanem az srv. A vevők lejjebb állnak. Az nem elég a kilövéshez, hogy felszívod az eladó mennyiséget és közben extra vételt teszel be, ami lokális csúcsokat csinál. Jól mutatja, hogy minden csúcsra jutott is utána egy 500-1500 ft-os esés. Reszelős mint a fűrészlap. Beze írta be a múltkor, hogy hol vannak a vevők: 18 alatt, aztán meg 17 alatt all-in.
Szivembol szoltal. En nem a ta val nem ertek egyet , hanem annak jelenlegi alkalmazasaval. Srv tamogatassal tudjak tartani a szinteket es igy mar nincs tulhuzva , eses nem varhato mar tul melyre. Sot emelkedo szakadz jon ismet. Nem mondom amikor 17 nel voltunk belelattam nemi esest , de azota hogy visszajott mar nem igazan.
Nem azért esik mert technikailag kijön... itt szerencsére nincs az az esett h melyik volt elöbb a tyúk vagy a tojás mielött esni kezd a piac jeleket küld és ezt lehet elemezni készülni rá. felmérni meddig eshet stb... a medve piac meg egy szubjektiv dolog nem mindenki uyganabban az idötávban gondolkodik.... egyesekk szerintmedve miacc akkor van ha a piac be esett 20% ot... nos sztem már baszhatod azt végig ülted.... egyébként neked közgadászként tudni kéne hogy nem csak a háboruk meg virusok okoznak esést egy tözsdén hanem a konjuktura ciklosok is és ettöl még lehet a világban világ béke is vagy éppen a tulzott optimizmusnak is vele jároja az esés...
A TA alapon várt esésnek már rég be kellett volna következnie. Először valamikor márciusban, majd május végén július elején. Egyszer sem tette meg köszönhetően a Csányi (Unity), a CET1 és az MRP-s saját vásárlásoknak. Január elejétől aug 13-ig az előbbi célokból 83,8 mrd forintot toltak be az OTP-be. Naná, hogy nem esett, hanem kúszott fölfele. Ragyogóan látszik az is az SRV mennyiségek alakulásából, amikor oda nem illő lokális csúcsokat tettek a chartba mert az OTP érdeke éppen azt kívánta. Egyszóval a TA-t az OTP srv totálisan agyonvágta. A várt esést kikúszta-oldalazta. Lassan pedig újabb emelkedés időszaka következik már TA, speka és nyereség alapon is. . Azon pedig megint el kell filózni, hogy p/e helyett újból a P/BV-t vegyük előtérbe.
Én a közvélemény kutatásoknak annyira nem hiszek, viszont Allan Lichtman történésznek igen. Ő negyven éve kidolgozott egy olyan módszertant, amivel az utóbbi 10 választásból 9 alkalommal helyesen tippelte meg az elnök személyét. 2016-ban például megjósolta Trump győzelmét, pedig mindenki azt hitte, hogy esélytelen Hillary Clintonnal szemben. Most viszont Kamala Harrist hozta ki győztesnek. . A rövidtávú tőzsdei hatások szempontjából szerintem az lenne a legfontosabb, hogy aki nyer az nagyon nyerjen, hogy a másik ne kérdőjelezhesse meg az eredményt. A hosszan tartó bizonytalanság könnyen elindíthat egy lavinát.
-Jó napot!-Erste:-Az elmúlt napok csökkenésétnek hatására eltörni látszik az emelkedő trendvonal az OTP grafikonján. Ha ténylegesen bebizonyosodik a trend tartós törése (ez egyelőre még nem dőlt el), az az árfolyam csökkenését vetíti elő, mely során a következő támaszszintet tesztelheti vissza az árfolyam, ami 18.575 forintnál húzódik. Ellenállást a trendvonal jelent 18.861 forintnál, ami egyben az emelkedő trendvonal aktuális értéke is. Péntek hajnalban teszi közzé negyedéves jelentését az OTP, ami adott esetben felülírhatja a technikai képet.Támasz és ellenállás szintek
OTP részvényesek ide!