Egyetertek , de marineninek jobban hangzik hogy korlatozzak az arakat . Arkorlatozasok nelkul meg kisebb inflacio lett volna , na mindegy. De igy elmondhato hogy megvedtek a csaladokat. Amugy meg nem…..
AZ OTP tulajdonosairól se feledkezzünk meg! Őket is folyamatosan kirabolják! Nem alulértékelt az OTP, csak az értékébe beleszámít az illiberális gazdaságpolitika. A piac nem szereti az ilyen gazdaságirányítást, a folyamatos beavatkozásokat a rendes működésbe.
“Árstoppos” jelzáloghitel 5% THM és az alapkamat közötti különbséget miből fogják finanszírozni a bankok? Ez nekem olyan mint a bolti árstop, csak most a bankoknál. Aki nem vesz fel hitelt majd azokon fogják pótolni a kiesett pénzt? - megint a kispénzű járhat majd rosszul.
5% alá vinni ingatlanhitelek kamatát amikor a MNB magasan tartja az alapkamatot ez érdekes! Vegyek fel a házamra hitelt és tegyem be állampapírba?! :) - persze ez vicc de nem is olyan biztos, hogy az…..
De látod működik a módszerük… mit tud tenni egy cég? Hát belemegy nem tud mást… ha nagyon nem akar, akkor kényszerítik. Hoznak pár rendeletet és kész. Elég furcsa szürreális dolgokat tudnak ezek kitalálni. Elég mondani pár nevet az ember bőrén feláll a szőr: Varga M. Matolcsy Gy. Nagy M. Ez a csoda csapat több, mint kártevő és több évtizede ténykednek ezen a területen az a szörnyű. Matolcsy elkezdett visszaszólni néha… mennie is kell. Olyan jó szakember gárda dolgozik az országunkban, minden negatív adatban bele tudunk kerülni a top3-ba! Az azért tehetség! Szerintem direkt csinálják, nem hiszem el ennyire nem értenek hozzá. De mindig van kit okolni és sarcolni… mintha tervgazdaságot akarnának létrehozni. Megmondják az árakat, piacot befolyásolnak semmi idiótizmustól nem rettennek vissza. Nem a Marx és Engels féle Közgáz könyveket kellene lapozgatniuk….
Az a gond, sokan úgy gondolják otépé egy magyar bank, pedig nem az, még egy két akvizíció és már pláne nem lesz az. No persze a másik ami borzolja a kedélyt Nagy M nevű Gazd. Min. aki szinte utasítja a bankokat az 5% kamat bevezetésére, hol él ez, komcsi pufajkás volt az előző életében, kapitalizmus van, ha jól tudom, nem kommunizmus, ahol megmondjuk ki mit, és hogyan csináljon, az már megbukott, jó reggelt!
Ami késik, nem múlik...a bolhányi magyar piac némi késéssel a nagyobbakhoz igazodik többnyire. A forgalom most is iránymutató lehet. Az egész napra nézve mondható akár alacsonynak is, de hol jött meg a java és milyen mozgást hozott. Szerintem lehet iránymutató a jövőre nézve ez is. Nekem tetszik a mai záró, a többit megmondja a jövő.
"Japán jen szépen elkezdett mozogni az erősödés felé, amióta" Alap összefüggés!!!! A jen erősödése, illetve bármelyik eszköz erősödése, más devizához mérendő. Gbp/Jpy--- Usd/Jpy----Eur/Jpy. A devizakeresztek értelmezéséből fakadóan, ha a jen erősödne, a fent említett párok tűzpirosak lennének ( ellentétben a Jpy/Gbp--- Jpy/Usd---Jpy/Eur párokkal, mert ha így nézed, akkor zöldek). Nem tudom milyen timeframe-t nézel, de a jelenléted és a ko.mentjeid gyakorisága alapján a napi csártot fihyeled kb 15perces tf-ben. Ezekben pedig nyoma nincs jen erősödésnek. (Az elmúlt 3napra visszatekintve) A cerry trade java része pedig leépült.
OTP részvényesek ide!