Havi, hetes tf lefele áll? Mi alapján? Nálam hetes long trend sértetlen, amíg a hetes 20-as mozgó felett vagyunk és vezeti is felfelé az árat! Esetleg egy oldalazó trendet látok még bele, ha nagyon szigorúan nézem. A valóság szerint most oldalazgatva csorgunk felfelé, (az elmúlt időszakban). Azt lehet viszont mondani, hogy valaki KÉSŐBB esésre számít, mivel úgy látja, hogy valamiféle top körül vagyunk, és MAJD esetleg lehet belőle nagyobb korrekció. De mikor?! egy időkorlát kell, amikor azt mondjuk, hogy tévedtem, most már nem állnak fel azok a feltételek, ami alapján ezt-vagy azt gondoltam. A jelen és a múlt a charton még nem ezt mutatja, viszont mivel a trend long, (nálam a hetes) az bármikor megerősítésre kerülhet alacsonyabb tf-eken. Ezért kockázatos a trend ellen menni, főleg long ellen shortra számítani. Persze egyszer be fog jönni, de jelenleg én nem látom bele, hogy mitől omlanánk össze. Short naposon nálam továbbra is 17000 alatt lenne, ha oda kerülne az ár és alatta is maradna, addig nem. De valószínűleg akkor is inkább tolnám bele az újabb tőkét, hosszúra. Lassan, ha jönnek jó céghírek, jó jelentés, a hangulat nem romlik el, beindult az srv (ez igazából nem oszt-szoroz, de pszichológiailag jelenthet valamit, ha a cég is veszi magát), szóval jöhet a csúcstámadás. Főleg, ha ezt a hetet szép zöld gyertyával tudnánk zárni. :) Havit nem néztem. https://ibb.co/y43rtGh
Pedig lehet, jó hír lesz, amit a jól informáltak már tudnak. Gyanús nekem, hogy ez a hirtelen ugrás 2 milliárdos forgalommal nem az srv-nek szól (azt tudtuk eddig is )
Vidám lesz majd amikor veszik ki a pénzt a nyeszről meg a pénztárakból… biztos tudja majd Katika milyen portfóliót bont fel… sokan csak a munkáltatójuk miatt takarékoskodtak. Akkor jönnek majd az eladások. Szerencsére ezek az alapok jó sok bluet tartanak.
"És mire mennek azzal a részvényesek ha pár év alatt visszahozza az árát? " . Az hogy vagy lesz baromi nagy bankvasarlas vagy azt a sok penzt ami a cegbe van ki fogjak osztani. . Eddig azert nem volt osztalek mert a bankvasarlasokkal terjeszkedet a bank es pont hogy termelt tovabbi novekedest. Es igen egy resze meg bent van a cegben es meg igy is 20% feletti ROE van. . Az 5% feletti osztalek es Luminor eseten egyetertunk. Majd ha fix lesz akkor beszeljunk rola de azert ezekrol mar volt szo bank vezetok vagy elemzok reszerol. Nem legbolkapot spekulaciok.
minden shortot zártam (18330 - 18410 ez vitte a pénzt), és ugyaninnen rv long ...ha fordul, menjünk vele, a lendület megvan, lentről indulva nekimehet az 550-600as ellenállásnak, és ha átviszi, repülő üzemmód jöhet, ha lefordul, ujratervezés
Jó, de mikor? Mert az idő a tőzsde természetéből fakadóan a shortosok ellen dolgozik általában. Ha kiülik az emberek a rossz híreket, aztán már jó hírek is fognak jönni.
OTP részvényesek ide!