SP átugorta a trendvonalat és az ellenállási szintet, bár még nincs vége a napnak! A randit így is lefogja késni, igaz én szúrtam el, mert egy nappal előbbre jelöltem, már nem tom miért! Rég volt....:) https://ibb.co/X8QfPRx
gondolom te ezt kisujjból megértetted :) bezzeg az átlagmagyar..az átlagnémetnek is simán menne de az átlagmagyar.. az Fb nemzedék 80%a azt gondolja ő a 20%nagyon okoshoz tartozik.. hiszen 3mp alatt megtalálta a képen a tigrist..:)
Részben igazat adok, de én az osztalékra szavazok, mert hosszútávon látszik, hogy a stabil osztalékfizető papírok az amerikai tőzsdén is viszonylag válság állónak számítanak és jobban tartják az értéküket gondolom pont az osztalék befektetők miatt. A JPM is stabil osztalékfizető és még emelt is osztalékot, ha az OTP fizetne osztalékot lehetne új papírokat venni belőle, ha nem fizet az se gond, de akkor még egy plusz indok lesz hogy miért ne vegyen valaki OTP-t.
"én személy szerint nem adnék idén sem osztalékot" Szerencse, hogy ez nem rajtad múlik és gyakorlatilag már tényként kezelt, hogy 300ft lesz! Részvényt két dolog miatt vesz vki: 1. várható folyamatos pénzáram (osztalék) 2. várható növekedési potenciál (árfolyamnyereség) Nagyjából ez a két dolog határozza meg az értékét is. Ha az osztalékot levinnéd nullára, azzal az értéke tovább csökkenne, ami már így is a pincében van. Szép ígéretekkel meg már tele a padlás, attól nem tudok meghatódni. Biztonsággal tartható óvatos mértékű áremelkedés meg a tőzsdén nem létezik, aki ilyet ígérne annak a papírjától egyből megválnék, mert az átverés lenne. Az osztalékkal legalább addig is pötyög valami, amíg az árfolyam nem talál magára és legalább csökkenti a beszerzési árat.
Nem akarok elkeseríteni senkit sem a privát saját véleményemmel ami az alábbi "Ha én lennék az előterjesztő" akkor én így nyújtanám be az előterjesztést: 2022.dec.31.-el aki rendelkezett papírral annak adnék osztit. Mivel ez a 2022-es év pénzügyi beszámolója és a 2023-as év pénzügyi tervezetének a közgyűlése. (nyílván cégvezetőként az ember másképpen gondolkodik mint egy részvényesként. Itt első szempont a cég nem pedig a részvényes mosolya. Tudom ez sokaknak nem fog tetszeni. (én személy szerint nem adnék idén sem osztalékot) amit a bankadóval és a várható további bankadókkal - gazdasági helyzettel - akvizíciók amik megvalósultak és amik még meg fognak. Eredmény tartalék képzés, az akvizíciók során megszerzett bankok és azok fiókjainak arculat váltása, alkalmazottak cseréje, szoftver és rendszerek cseréje, stb. Ezzel indokolnám. Lehet hogy most nincs osztalék de cserébe ígérnék egy várható részvény árfolyam áremelkedést X időn belül. (persze óvatos mértékű áremelkedést, ami tartható is biztonsággal). Amit az USA-bol indult bankcsődök/ingadozásokkal magyaráznék hogy az OTP árfolyama egy elfogadható de kis mértékű árfolyam mozgással le is kezelt. Azért valljuk be őszintén az OTP egy kiszámítható stabil biztos növekedési pályán mozgó cég, jelen pillanatban az árfolyam kiszámítható oldalazó mozgást mutat egy 9e-11e -s sávban. Azok akik 4e-7e árfolyamokat várnak idén vagy azok akik 16e-20e árfolyamot azok nem a földön járnak, hanem álmodoznak. Őket nem zavarnám álmodozzanak tovább!
OTP részvényesek ide!