Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet péntek, 11:26
Hülyeségeket írogatnak az oroszok, mivel még az ENSZ Alapokmányának VII.fejezete szerinti kikényszerített békefenntartási akciók békefenntartó erőkkel történik,  a békefenntartó erők pedig az ENSZ tagállamainak a Biztonsági Tanács rendelkezésére bocsátott katonai kontingensei. A békefenntartó erők felállításáról, összetételéről a Biztonsági Tanács – az állandó tagjainak egyhangú szavazata alapján – határoz, és ezt az öt állandó tagállamból Oroszország és Kína bizonyára nem szavazná meg. Ez a szerv, a Biztonsági Tanács határozza meg a pénzügyi fedezetet, az államoknak a költségekből való részesedését is.
.
https://www.portfolio.hu/global/20241129/jelentett-az-orosz-hirszerzes-titkos-tervet-szovoget-europa-felosztanak-ukrajna-teruletet-726584
SeDo péntek, 11:13
Előzmény: #64197  Placi82
Hozzál már valami bizonyítékot arra, hogy az USA szította a forradalamat Ukrajnában. Lehetőleg olyat, ami nem a Putyintól származik. Illetve ha most Trump simán odaadja majd Ukrajnát az oroszoknak, akkor milyen gazdasági érdekekről hadoválsz? Hirtelen nem fontosak a gazdasági érdekek? Éppen gazdasági érdekekre hivatkozva akarja leállítani az ukránok támogatását. A Krímet nem csak azért foglalták el az oroszok, mert kell nekik a terület? Én minden este nyugodtan alszom, ha arról van szó, hogy vajon az amerikaiak megtámadnak-e, megölik a családomat, meg a gyerekemet. Az oroszokkal kapcsolatban már kevésbé vagyok nyugodt. Minden nap megy a tévében, hogy hogyan fogják lenukozni Londont, meg hogy mindenki legitim célpont nekik Európában. Szinte minden nap valamelyik ruszki vezető a teljes termonukleáris holokauszttal fenyeget. A magam részéről én a nyugati világ állampolgárának gondolom magam, illetve ebben a szövetségi rendszerben vagyunk, önszántunkból, ezért soha nem leszek nyugodt ha egy olyan diktaturában mint Oroszország egy őrült elkezdi átrajzolgatni a térképet.
Placi82 péntek, 10:55
Előzmény: #64184  SeDo
Nincs sok neolib. Amikor az USAt szidják, az butaság, nem az átlag Joe akart az első világháborúban belerangatodni se a II világháborúban, vietnamba, sőt Afganisztán a se menni megdogleni.  Továbbá a libek főleg nem Luzerek! . Zseniálisan pragmatikusak. És a gazdasagi hatalom náluk  van. Tok mindegy hogy demokrata, vagy republikanus nyert idáig. 
Másik kerdezesedre valaszoljak térjünk majd  vissza ha az Oroszok Panamaba, Kubaban, Boliviaban, Mexikoban, és a végtelenség igy sorolhatnam az USA  geopolitikai erdekszferajat, egy Nuland, Putyin megbízásából ezekben az országokban 5-6mrd dollarbol  politikusokat és a z alsó társadalmi osztályban feszültséget forradalmat szít, megbukttaja majdanal az ottani USA barát kormányt, és ha megbukzatta akkor egy orosz barát bábot választaná helyette, és azt  jutattjak hatalomra.  Aztan a következő lépése az lenne az Oroszoknak hogy elkuldene ezen országokba fegyvereket, kikepzoket, orosz zsoldosokat, rakétákat, hírszerzési, lőszert, szállítani. Aztán az ott élő USA kisebbséget támadnak, inzultanak, az ottani felhergelt latin amerikai  jobboldali elemek. Szerinted ezt USA elit  ölbe tett kézzel nezne, hogy sorra veszíti el a befolyás és gazdasági erdekszferajat.??????????? Hát NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Hanem mint a Kubai rakéta válság idején drasztikus azonnali lepesekhez nyulnanak. Nem ilyen halveru totyorgo, lassan lepkedő lennének mint Putyin elnök. . 
Akkor te mi a jószagu úristenert várod el, hogy Oroszország ezt elturje a hatarainal, és milyen jogon kavarja a szart az USA a  hataraiktol. 10.000 kmre a Biden és az előző báb elnökök "adminisztracioja",????? Hangsúly az ADMINISZTRÁCIÓN van, amit mindenki így hív burkoltan... 
Továbbá lassan mondom hogy megertsed. Keleti ukranok, akik. Görög ortodox vallasuak, oroszul beszélők, azok kb 8 millióan vannak ottan egy tömbben. Na azok nem nyugat hanem kelet felé menekültek. Kb  3.6-4millioan Anno olvastam. OROSZORSZÁGBA! Tudtad? A férfiak meg maradtak azok adják a Donyecki és Luhanszki meg mit tudom én milyen nevű szakadár ottan élő hadsereg tagjait Most hogy ezek helyi szabadság harcosok vagy lázadok az nézőpont kérdése. 
Mit szólnál hozzá ha Belgium ezt csinálná az Vallon kisebbsegevel?.
Na írtam vagy 6 dolgot. 
3)kérdés. Ha. Meg támadja Lengyelországot, vagy Litvániat Csehorszagot az Oroszok csak azért mert kell nekik a terület. Azonnal fordulok, és támogatom hogy Oroszországot akkor meg kell állítani..... De egyenlőre a múlt 10 év előzménye nem ad tiszta képet és jogalapot arra hogy Oroszországnak buknia kell. Ja és nem is fog..... Nem az atom arzenalja miatt, hanem az orosz néplélek miatt. Olyanok mint az mostani nacionalista  ukránok, akik a hadsereg gerincét adják , szívósak, hazafiak, és nem hatralnak, ha ott is halnak mind egyrakasra. . Te ilyen vagy? Vagy ha 2 napra elmegy a fűtés lakásodban akkor már kiakadsz......? Mert akkor ne akard az eszkalaciot. 
Ezekkel akarsz harcolni számunkra  idegen gazdasági érdekekert.??? Akkor hajrá. Én viszont drukkolok, hogy a 2 szláv nép akik azonos fajtaju, arcra, kinézetre, nyelvre, mentalitásra, azaz igaz testvérnepek. Béküljetek ki és forduljanak el azoktól az elemektol meg kik szethuzast  szitottak közöttük. Be is fog következni pár év múlva..
Na válaszoltam. Off. Szevasz. 
Murdoch péntek, 09:57
Előzmény: #64195  sztiv
Na a másik fröcsögő. A yenkik hogy lettek nagyhatalom ugyanennyi idő alatt? Mondjuk kiirtották és deportálták az indiánokat. Az angolok kifosztották Ázsiát, Afrikát. De segítek, hogy nehogy keresgélned kelljen:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hajsza_Afrik%C3%A1%C3%A9rt
Jó nagy arcotok van a semmire, azt meg kell hagyni.
sztiv péntek, 09:52
Előzmény: #64189  Murdoch
"Az elmúlt pár száz évben talán az oroszok, kínaik háborúztak?" Te ismered egyáltalán az orosz történelmet? Hát hogy a francba lett egy jelentéktelen mocsárvilági szláv városállamból akkora állam az utóbbi pár száz évben?
SeDo péntek, 09:42
Előzmény: #64193  Murdoch
Köszi, hogy értékes idődből ennyit szakítottál rám... nem kellett volna, hagyhattad volna válasz nélkül a posztom, úgysem neked szólt 
Murdoch péntek, 09:41
Előzmény: #64192  SeDo
Értem, nem annyira érdekelnek a valós okok, megvan a prekoncepció, van ilyen, majd akkor Placi szenved veled tovább, ha lesz kedve, ideje.
SeDo péntek, 09:31
Előzmény: #64189  Murdoch
Putyin azt mondta, hogy a NATO bővítése elfogadhatalan, és ebbe Magyarországot is beleértette (Orbán előtt fejtette ki ezt). Ha ezek után Magyarországot megszállja, akkor abban is igaza lesz? Hiszen a szemét NATO közvetlenül Ukrajna mellett van megint, amit éppen most dobtál oda Putyinnak. A biztonságpolitikai érv meg nevetséges... most több NATO ország lett határos az oroszokkal, mint a háború előtt volt. Ha Ukrjanát megszerzi, akkor megint egy NATO országgal lesz határos. A Tajvan kérdést most nem akarom részleteiben megvitatni, de maradjunk abban, hogy erősen vitatott, hogy Kína része lenne, többek között a tajvani nép és kormány által. 
Murdoch péntek, 09:26
Előzmény: #64190  bigyula
Most azt ne mondd, hogy eddig nem így volt. De itt a darabszám a fő lényeg, az meg orosz-usa fölény, a többiek a futottak még kategória.
bigyula péntek, 09:18
Előzmény: #64187  Murdoch
"Akinél az atom van annak jellemzően igaza van"
.
Tehát azt mondod, hogy az amerikaiaknak, az angoloknak, a franciáknak is igazuk van. Vagy rájuk ez nem jellemző, csak az oroszokra? :)
Murdoch péntek, 09:18
Előzmény: #64188  SeDo
Az oroszok nem simán megtámadtak egy országot, annak van előzménye. Leginkább biztonságpolitikai. A yenkik úgy gondolták, hogy nagyon szívesen átveszik Ukrajnát (értsd amolyan gyarmati módra). És beléptetik a NATO-ba, telepakolják az országot támaszpontokkal. Na ezt próbáld megcsinálni amerika szomszédságában, ilyen nincs, 5 percen belül háború lenne. Megjegyzem ott volt Irak, Afganisztán, volt Jugoszlávia, Líbia stb., nem gond, ha háborút kell indítani. De simán megbuktatták 2014-ben a demokratikusan megválasztott ukrán kormányt, hogy elérjék a céljukat, mégis mi a fenét tehettek volna az oroszok? Az elmúlt pár száz évben talán az oroszok, kínaik háborúztak? A fenéket. Másrészt Tajvan Kína része, ezt gyakorlatilag még az amerikaiak is elismerték. Csak éppen nem számít, akinek több anyahajója, atomrakétája van, azt csinál amit akar. Nincs olyan hogy Tajvan ország, az egy sziget, amire Kína akkor teheti be a lábát, ha meglesz hozzá a hadereje. Tökmindegy, hogy az övé vagy sem.
SeDo péntek, 09:07
Előzmény: #64187  Murdoch
Nem érzem, hogy megválaszoltad volna a kérdésem, de megpróblám pontosítani... hátha... Tehát, a kérdésem a precedensre, illetve a globális doktrínára vonatkozik, ami ebből következik. Ha az oroszok, immáron többedszer, megtámadnak egy szomszédos országot, akkor ez milyen hatással van a világ biztonságára. Elfogadja-e a nyugat, hogy az oroszok európai országokat bármikor megszállhatnak? Mert ugye ez a jóember, egyből előveszi az atomot, ha nem áll jól a szénája. Ha esetleg NATO országot támad meg, akkor nem lesz sírás-rívás, hogy inkább vesszenek lettek, de minket hagyjanak ki a háborúból? Akkor nem kell félni az atomháborútól majd? Ha a Putyinnak szabad, akkor Kínáknak nem szabad megszállnia Tajvant? Akkor is az lesz a nóta, hogy Kína erős, úgyhogy ne szóljunk már bele hogy kit foglal el? Illetve, ha esetleg minket akar elfoglalni, akkor viszont ne mondja a NATO, hogy "ja bocs, a magyarok úgyis a békét a szeretik - welcome to the Soviet Union"
Murdoch péntek, 08:49
Bár Placit kérdezted, de azért pár ilyen ok.
1. Putyin már rég szétbombázhatta volna egész Ukrajnát, ha akarja. Azzal viszont elvágja a szálakat nyugattal, kihátrálnak mögüle a szövetségesei, az ukránok meg másodpercenként partizánkodnának, akár Oroszország területén is, teljes joggal. 
2. A balti államokat balgaság lenne megtámadni, konvencionális fegyverekkel a NATO simán megverné az oroszokat. Itt szintén kihátrálnának a szövetségesei, meg szépen a gazdaságuk beleállna a földbe. 
3. Akinél az atom van annak jellemzően igaza van. De az, hogy van pár atomrakétád, az nem jelent semmit, ha az irániak is összeszenvednek néhányat, az nem oszt szoroz. Meg maga a bomba még nulla, azt célba is kell jutatni. Egyébként Észak-Koreának van kb. 50 nukleáris rakétája, szóval ez nem újdonság. De  ha kilőne egyet is, akkor kb. 15 percen belül elpusztítanák a yenkik az egész országot.
4. Bármennyire nem tetszik és lehet elmélkedni a szuverenitásról, de mindent is a nagyhatalmak döntenek el. 1920-ban, 45-ben stb., van aki megy a levesbe, van aki nem. Ukrajna esetében sem lesz megoldás, olyan történeten már értelmetlen gondolkodni, ami neki jó lesz. De alapvetően oltári nagyot, mondhatni végzeteset hibázott az ukrán politika, mert itt azért olyan területről van szó, ahol szinte egy magyarországnyi orosz is élt. Tojtak rá. De ezek az idioták még most is a kisebbségekbe rugnak bele páros lábbal, jó lenne, ha legalább velük is foglalkoznátok, nem csak csak az ukránokkal, mert az olyan trendi.
https://nepszava.hu/3258633_ukrajna-oktatasi-torveny-szigoritas-tiltakozas-karpataljai-magyarok
SeldonKuper péntek, 08:39
Egyszerű! Van OK és OKOZAT!
Ha valaki nincs tisztában melyik végét választotta, annak semmi nem lehet egyszerű, ha meg akarja érteni mi lesz mondjuk 10 év múlva a befejezetlen ukrán háborúban. 
Csak kérdései maradnak! Amikre nincs válasz, csak rettegtetés! A nyugat háborúra készíti a lakosságát!  Ki is a támadó? Litvánok, észtek, lettek??? Hát nem vicces? De nem ám!
slash péntek, 08:37
Egézségem érdekében majd fél éve nem írtam ide. jobb is.. 
Tegnap kaptam egy levelet: toborzás..be kell vonulni egy laktanyába pár hónap kiképzés egy kis lövészet stb. A korhatárt felvitték 55 évre egy csomó EÜ követelményt felengedtek. Csoffadtak is mehetnek. Szívesen látnak.. A fiatal kollégák visszahajoltak a telefonjukba. Engem hívnak?  Hova? Vénember vagyok. 
Ember.. több mint 30 éve szereltem le a balkáni háború idején egy év elment az életemből egy szomszédháborúra és most megint ez van? Ne már.. a makacs ukránok most már engedjék el azt a halott földet és elégedjenek meg azzal ami megmaradt.Ne atomozzanak meg baszakodjanak belerángatnak mindenkit a szenvedésükbe mert NEM.  Ez nem az én háborúm. Nem foteligazság van hanem harctéri igazság. Tegyenek egy asztalt ki a frontvonalon a sárba a hullák közé egy fehér abrosszal vízzel meg pogácsával és ültessék le  az összes hűlyét és egyezzenek meg. Mert én nem megyek vissza a hideg sáros szarfészek lövészárokba meg a bunkerbe , Azt garantálom. 
SeDo csütörtök, 23:44
Előzmény: #64182  Placi82
Csak egy gyors kérdés: Tegyük fel, hogy a sok neolib loser elolvassa a beírásaid, gyorsan bocsánatot kér Putyintól, aki megkapja az ukrán megyéket, amikért háborúzik… Egy évvel később pedig az oroszok megint elkezdik bombázni Kijevet, akkor mit fogsz mondani? Hogy kapja meg szegény azt is már, nehogy emiatt törjön ki a világháború? És ha pár évvel később a balti államok valamelyikét támadja, akkor az is legyen az övé? És ha Kim Jong Unnek lesz atomja, akkor ő meg kapja meg Dél-Koreát? Milyen globális paradigma rajzolódik ki az érvelésed alapján? Akinek atomja van, annak mindig igaza van?
Zedisdead csütörtök, 23:01
Igen, sajnos a Putyinisták teljesen megszállták a nyugati sajtót. Nem elég, hogy a közismert muszkabérenc Musk (a neve is mutatja, hogy moszkovita) állandóan békét meg tárgyalást akar, tegnap az Economist megirta, hogy az ukrán veszteség félmillió katona, (civil áldozatokról meg valamiért nagyon kevés az adat, vajon miért, csak nem azért, mert az oroszok nem vadállat mészárosok, mint az izraeliek), ma meg az eddig szinte csak a vegyészeti tisztaságú ukrán propagandát toló Telegraph is megirta, hogy bizony Ukrajnában kényszersorozás van. Amit egyébként mindenki tud, aki képes googlet meg twittert használni és nem csak a kész propagandát tömi magába.
https://twitter.com/in32346574/status/1862102720531910768
Placi82 csütörtök, 20:41
Előzmény: #64181  Murdoch
AP hirugynokseg is orosz propagandista lett? "gondolják a neolib ék."
18 éveseket is a vágóhídra! Nekem oly megható " Biden adminisztraciojanak", ez az utolsó Ukrán férfit  is felaldozzuk az érdekeinkert.... (irónia) A következők azok lesznek akik "megszereztek" az alkalmatlansagi papírt. Újra felülvizsgálják majd őket..... 
Mar értem Putyin legújabb nyilatkozatát, amit olvastam. Gondold el ennyi Orosz dron, lőszer, aknaveto, tank, ágyú, stb.. ennyi ukrán előero, és kulfoldi fegyver ellátmány ellen? . Az már  tényleg csődbe viszi az Oroszokat. Ahogy nyugat elit szeretne, ha már a szankciókkal nem értek célt... Közben meg pusztul az orosz ajku ukrán csóringer szerencsétlenek. Hát pár ballisztikus raketa az iranyito központra..........tényleg olcsobb, és kevesebb besorozott áldozat, aki azt se tudja merre van arccal előre a fronton. 
Alakul ez vazze.....a francba. 
Murdoch csütörtök, 20:17
Előzmény: #64180  vigkrisz
Az amerikai haverjaid így mentik meg az ukránokat:
https://apnews.com/article/ukraine-war-biden-draft-08e3bad195585b7c3d9662819cc5618f
Lefordítom, sehogy, az nem érdekli őket.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek