Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pogacsa 2023. 08. 04. 10:35
#10380
Úgy látszik megint sikerült minden ukrán drónt kilőniük: https://twitter.com/NOELreports/status/1687351537679376385
Legalábbis az oroszok azt állítják. :)
Videó a támadásról:  https://t.me/uniannet/107067
pogacsa 2023. 08. 04. 10:23
Előzmény: #10378  euler
#10379
Kitudja mekkora felháborodás van az oroszoknál, hogy  a "pórnép", mint a régi szép "cocialista" időkben 2 évet vár egy kínai szemétből összelegózott papír Ladára, miközben a helyi párttitkárok meg zsír új Audikkal furikáznak. Így is napi rendszerességgel gyújtanak fel toborzó irodákat. :)
euler 2023. 08. 03. 19:26
#10378
Юмор:
Putyin azt mondta, hogy minden orosz csinovnyiknak belföldi autót kell vezetnie.
cintanyer 2023. 08. 02. 22:35
#10377
https://www.youtube.com/watch?v=hP_qYouF4po
Ez így könnyű préda volt. Jellemzően Putyinéknál az emberélet nem számít.
Rend a lelke mindennek, a reggeli sorakozó nem maradhat el. 
kkpp 2023. 08. 01. 21:39
Előzmény: #10375  kkpp
#10376
Hopp rosszul idéztem: "A tank ég a legszebben, ha tele van orkokkal és munícióval vagy a csapatszállító, ha tele van katonákkal. Szétszóródnak a lábaik meg a kezeik, mint a dekoráció a karácsonyfán."
 
Mégis miket mond ez az ukrán katona. 🤭
További eredményes munkát kívánunk neki és sok ilyen sikeres csapatszállító és tank likvidálást!
kkpp 2023. 08. 01. 21:32
#10375
Interjú egy ukrán páncélvadász alakulattal:
 
https://twitter.com/wartranslated/status/1686117729214791680
 
"A tank ég a legszebben, ha tele van orkokkal és munícióval." 💪🤗
euler 2023. 08. 01. 20:37
#10374
Hírek 5 percben a Csongar-hídról, az orosz utánpótlás kezdődő összeomlásáról, a robotinyei áttörésről.
https://www.youtube.com/watch?v=B854m8H7jXY
AlonsoRenault 2023. 08. 01. 13:54
Előzmény: #10372  pomperj
#10373
Sajnos nálunk ennek felmondása a pártbelépő. Magukévá tették minden egyes porcikáját.
pomperj
pomperj 2023. 08. 01. 10:47
#10372
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást.Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:
.
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
.
2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
.
4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.
.
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
,
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
.
9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.
.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
.
Közzétette: http://www.fenyorveny.hu
cintanyer 2023. 08. 01. 00:24
#10371
https://www.youtube.com/watch?v=3q9fqdYh-P0
Petikénk monológjából bohóc Peti lett.
berlini
berlini 2023. 07. 30. 15:15
Előzmény: #10368  AlonsoRenault
#10370
A drónok már pár éve bizonyitják, hogy hatásosak.
Egy baj van csak velük.
Lassúak.
Egy radaros automata túzvezérlésű légvédelem leszedi őket pillanatokon belül. (Ezt mellesleg éppen az oroszok bizonyitják. A Krimi kikötőket mostanábnrajban támadó drónok közül alig egy-kettő jut célba)
Tehát a támadó nehéztankokat egy rajban kell drónok elleni légvédelemmel támogatni és akkor elsöprő erejűek lehetnek, mert az oroszok fogytán vannak a modern, mozgó célpontokat leküdeni képes páncélelháritó tüzérségből.
badsector1
badsector1 2023. 07. 30. 13:56
#10369
"Putyin azt mondta, „nem utasítja el” a béketárgyalások ötletét 
Aztán hozzátette, hogy „nehéz tűzszünetet tartani, ha az ukrán hadsereg támadásban van”."
     
Putyin szerint is támadásban vannak az ukránok, csak a miheztartás végett a kgbéláknak.
AlonsoRenault 2023. 07. 30. 06:58
Előzmény: #10367  the_dark
#10368
Kissé szkeptikus vagyok. Egy drón lehet jóval nagyobb is, mehet rajban is. Akkor nagyobbat robban. Mindent nem lehet kivédeni.
the_dark 2023. 07. 29. 22:21
Előzmény: #10365  AlonsoRenault
#10367
Ezzel maximálisan nem értek egyet...
A szárazföldi hadviselésnek van sajnos egy olyan kellemetlen oldala, hogy oda kell menned "A" ponthoz és szétlőni az ellenséget, majd biztosítani a területet...erre a legalakalmasabb eszköz pedig a harckocsi, egész egyszerűen azért mert messze ennek a legnagyobb a tűzereje és avédettsége....
Ennek a háborúnak a karakterét a harcoló felek hiányosságai adják, ezért tűnnek bizonyos eszközök "szuper fegyvernek", de a valóság az, hogy azokra a problémákra amikkel az ukránok pl. most szembesülnek léteznek technológiai megoldások...
Írtam már korábban, hogy a Lancetek robbanófeje valójában elég kicsi, ez világosan kiderül abból, hogy hiába találják el a Leopardok leggyengébben védett részét, így sem tudnak neki megsemmisítő találatot bevinni...ráadásul ezek a találatok jellemzően elhagyott tankok ellen születnek, amiket feltehetően azért hagyott hátra a legénység mert kanára futottak és mozgásképtelen lett a jármű
keress rá a képkeresővel a "Leopard in Afghanistan" kulcsszóra...lehet látni, hogy ott is fenn van a sérülékeny részein a tanknak a rácspáncél ami elég hatékonynak bizonyult kisebb kaliberes páncéltörő eszközök ellen...
De ha nemcsak ilyen low-tech megoldásokban gondolkoduk, akkor az újabb Leopard verzókra felkerülő Trophy vagy a magyar Lynx-ekre is felkerülő Strikeshiled aktív védelmi rendszerek is hatékonyak drónok ellen...ezek ráadásul már a komoly ATGM-ek ellen is hatásos védelmet adnak...
és bár a tüzérséget sztárolják ebben a háborúban, egy mozgó harcskocsit hagyományos irányítatlan tüzérségi eszközökkel kb lehetetlen eltalálni, ráadásul ezek a tankok eleve úgy lettek tervezve, hogy ellenálljanak a 10méteren belül becsapódó tüzérségi lövedék repeszeinek...de van fen egy video a youtube-on ahol a Krasznopol irányított tüzérségi lövedék elkap egy Leo-t...az meg megy tovább mintha mise történt volna
de a lényeg a lényeg: a modern harckocsikat ténylegesen megsemmisíteni egyáltalán nem könnyű és mármost is megvannak azok a technológiák/megoldások amikkel fel tudják venni a versenyt ezekkel az újfajta fenyegetésekkel
AlonsoRenault 2023. 07. 29. 18:50
#10365
5 év és szerintem a fene se fog tankot használni. Jönnek az ai csapatban támadó drónok. Vagy nagyon be kell védeni a tankokat ezek ellen vagy reménytelenül elavultak lesznek és használhatatlanok a jövőben amikor mindenki brutál dróntengerrel fog operálni. Rakhatnának rájuk lézeres elhárító tendszert azt elhiszem hogy megbirkózna velük.
totoro
totoro 2023. 07. 29. 11:36
#10364
Mindeközben az állítólagos offenzíva ellenére a mai ukrán jelentésekben minimumra csökkentek az orosz veszteségek, nem is tudom láttam ilyen alacsony számokat az elmúlt fél évben. Nincs semmilyen változás, sőt, a harci intenzitás csökken.
berlini
berlini 2023. 07. 29. 00:36
Előzmény: #10362  berlini
#10363
500nap
berlini
berlini 2023. 07. 29. 00:36
Előzmény: #10361  the_dark
#10362
Pedig kurva egyszerű.
Hadigazdaságot felpörgetni minden ország képes.
Még a szankciók által falhoz állitott oroszok is felpörgették a lőszergyártást.
Ezzel hogyan áll a nyugat?
%00 nap nem volt elég elkezdeni az átállást?
the_dark 2023. 07. 28. 23:43
Előzmény: #10360  berlini
#10361
Sajnos ez nem ilyen egyszerű....
A hidegháború után nyugaton is elképesztően leépült a fegyvergyártás....
Azt kell látni, hogy nyugaton jelenleg (Koreát nem számítva) csak Németország képes új gyártású tankok előállítására...és ott is a KMW manufakturális módszerekkel dolgozik....
az USA jelenleg nem képes teljesen új gyártású harckocsit előállítani, egész egyszerűen a régi szakembergárda meg háttéripar teljesen leépült...nem véletlen, hogy a GDELS által bemutatott Abrams variáns is csak egy korszerűsítési csomag nem pedig zsír új gyártást jelentene
a nyugati országok nem álltak át hadigazdaságra, ezért a kapacitások felépítése nagyon lassú...és hiába áll lekonzerválva több ezer Abrams a sivatagban azokon minimum egy ipari szintű nagyjavítás lenne szükség mielőtt a frontra küldik őket és erre nincs kapacitás (a másik része meg az, hogy az Abrams konkrétan 3szor annyit zabál mint a Leopard, így a logisztikai footprintje is jóval nagyobb lenne)
A kiképzésre szintén ez a válasz...a nyugati haderők is iszonyatosan szenvdenek a létszámhiánytól...nincs kapacitásuk ennyi ember kiképzésére egyidejűleg...

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek