10:43 Herszon felszabadítása után Mariupol a megszállók fő katonai és logisztikai központjává és hátsó támaszpontjává válik – mondta Petr Andryuscsenko, a város polgármesterének tanácsadója. Elmondása szerint tehát az elmúlt két napban Mariupolban az orosz hadsereg és a „DPR” hadseregének jelenléte gyorsan megnőtt. Ha korábban a város mellett haladtak, most megérkeznek és Mariupolban állnak meg. Újra a mariupoli lakosok üres házaiban és lakásaiban szállásolják el őket. A katonai konvojok mozgásának további növekedése, mind a felszereléssel, mind a lőszerrel. Naponta legalább kétszer 40-60 járműből álló kamionoszlopok haladnak Mangush irányából a Volnovakha/Donyec irányú kijárathoz. A városban maradt eszközök mennyisége is növekszik. Részben közvetlenül a lakóövezetben parkol, nem messze a saját szálláshelyüktől. . A porrá zúzott Mariupol újra hadszíntér lesz. Merészelje Putyin még egyszer mondani, hogy ez a háború az orosz ajkúak védelméről szól.
Megkönnyeztem én is a videókat... Számomra is felemelő érzés ez a felszabadítás. Jó érzés, hogy valahol többségben van a józan ész. Köszönet a hősöknek.
en is ugy gondolom hogy donyeck lesz az utolso lepesuk az ukranoknak azt fogjak a legvegen visszafoglalni.most jon herszon jobb oldala es Krim ott a hidat lebombazzak es mar csak 1 felol johetnek az oroszok.
ez lesz. (eddig igazam volt) :) Stratégiailag egyértelmű, hogy ez a következő lépés. Visszanyomni őket délen a Krímbe, majd Donbasz. Ezek most kellenének lendületből. Aztán konszolidáció, majd Krím. Az nehezebb lesz több okból.
Igen. Ha a Dnyeper másik oldalán sikerülne Zaporozsje irányából áttörni, akkor az oroszok maguktól kiüritik a megerősitett állásokat Herszon túl oldalán. Én biztosan erre koncentrálnám az erőket és nem Donyeck megye visszahóditására.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik