Miért az oroszok mit csinálnak? Mit csináltak? Ne gyere nekem ezzel az USA témával. Olyan országokról beszélsz, akiknél tudjuk, tudták, hogy éppen milyen diktátor rezsim "uralkodik", csak lesöpörték az asztalt... Sajnos túl ritkán... Érdekes módon egyetlen egy "demokratikus" országot sem soroltál fel, ahova beavatkoztak... csak ilyen diktátorok és fasiszta vezetők által birtoklott országokat. Csak nézzük meg azokat az országokat, hogy milyen fejlettek, jómódúak, milyen szabadok az emberek, ami az USA oldalához tartozik és nézzük meg azokat az országokat, amik az oroszok, kínaiak oldalához tartozik, vagy legalábbis az aktuális diktátor... Nézd meg a 2. világháború után, ki milyen érdekkörbe került és ma hol tart... Nekem ennél több nem kell... Egyébként, ha annyira nem tetszik az USA, nyugati vonal, nyugodtan szedheted a sátorfádat és mehetsz keletre. Tárt karokkal várnak orosz, kínai földön, a sorozó irodák is nyitva állnak szerintem. Én maradok ebben a "demokráciában", ebben akarok "poshadni"...Köszönöm.
Ráadásként Szíjjártó azzal fenyegetőzik, hogy "Egyenként fognak dönteni arról, hogy engednek-e át Magyarország területén csapatmozgásokat, vagy szállítmányokat." Hát ki az a marha aki Mo-n keresztül küldi a szállítmányokat, miközben tele vagyunk orosz kémekkel. A rémálmom ne jöjjön elő, de ha az ukránok elvesztik ezt a csatát, a magyar anyák rághatják a ujjukat amivel az "x"-t behúzták, mert a fiaik ott fognak masírozni az oroszok oldalán a balkáni útvonalon.
A magyar és az ukrán hadsereg mint méretben mint harckészültségben mind hadtapasztalatban fényévekre van elöttünk. És lassan modern fegyverzetben is verni fog minket általánosan is nem csak 1-1 eszközben. Mi fényévekre vagyunk attól hogy bárkinek komoly godot okozzunk egy esetleges támadás során. A Szlovákokat talán megfognánk.
Avagy simán ki fognak rakni bennünket, mert a kémeket sehol nem tűrik meg. Különösen ha választaniuk kell a svédek és a finnek, (később majd az ukránok), vagy a mi tagságunk között. Egyben bízhatunk: Orbánéknak előbb kitelik az idejük.
Szerintem vicc Magyarországról és erős hadseregről egy mondatban beszélni... Ha megnézi valaki a számokat, akkor láthatjuk, hogy mennyire semmitérő a katonai erőnk... Persze nem lebecsülve az esetleges egyéni képességeket. De maradjunk a realitások földjén... Az az 1 db legmodernebb gyalogsági páncélossal meg hírveréssel, amit toltak, hát nem tudom, nem lettem nyugodtabb... Világviszonylatban, de még a környező országokat is figyelembe véve, hangyafaxnyi, az is többnyire a régi szovjet maradvány... már bocsánat... A véleményem az, hogy megint csak egy lenyúlási csatorna... Bocsánat a Wikipedias link miatt, de most nincs kedves más forrást keresni. Egyébként minek haderő, egy olyan országnak, ahol azt mosták az emberek agyába, hogy "adják meg magukat, az "erősnek". Egy picit ellentmondásos. Ugyan az a nóta... A Magyar Honvédség fegyverzete – Wikipédia (wikipedia.org)
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik