nem is 'értem' ezt az okfejtést...egy ukrán, ha katona, ha civil,stb. hagy tartózkodjon már a saját hazájában ott és akkor amikor akar, ahogy egy muszka is hazamahetne a büdiпичába és az otthoni kertvégi pottyantós budiját rakétázgathatná kedvére... arra mondhatná az amnesti, ha akkor ott benne pottyantana épp egy uki, hogy na - nem kellene oda pottyantani, mert lehet 'megrakétáznak' ...(?)☺ szvsz
Az a sárga vonalzó igen szemléletesen mutatja a változást. Szerintem nem rakétával intézték el. Itt voltak távolságok és ez a "tüzijáték" nagyon hamar lezajlott. Nekem úgy tűnik, hogy előzőleg valamilyen távvezérelt robbanószert helyeztek el a megfelelő helyekre.
ennyi erővel azt is mondhatnák - (amit pl. o1izé és lakájmédiája is súlykol?): az Ukránok, ha lennének olyan 'kedvesek' és a személyes holmikkal szépen kiköltöznének 'Ukrajnából', miután 'volt' otthonukat szépen kitakarították, hűtőt, spajzot telepakolták, stb. akkor nem kellene az 'ártatlan' pityunnak porig rombolni az 'otthonokat' és lehetne végre 'BÉKE' - hát nem erre vágyik mindenki (?) - de☺ szvsz
"Fontos tisztázni, hogy nevével ellentétben a zaporizzsjai atomerőmű nem ebben az ukrán kézen maradt nagyvárosban működik, hanem attól délnyugatra, Zaporizzsja megye nyugati részén, Enerhodarban (az alábbi térképen a déli nagy Dnyeper-víztározó déli partján, Nyikopollal szemben kell keresni). Ezt a térséget az oroszok (a már 2014 óta megszállt Krímből kiindulva) nem sokkal a háború február 24-i kitörése után foglalták el." . Amint látom másoknak is gondot okozott a megye és város név. Össze-vissza kerestem a "városban" az erőművet, majd jóval később esett le a tantusz, amikor 80-100 km távolságban tűnt fel az a hűtőteknő.
Holnap újraindul az olajszállítás, fizetünk az oroszok helyett.Az oroszok a gázcsapok tekergetésével elmentek a falig. Most ugyanazt tesztelgetik a Barátság II kőolajvezeték déli ágán is. Kizárt, hogy a tranzitdíjuk nem érkezett meg az ukránokhoz, ugyanis az ezt bonyolító Gazprombank nincs a szankciós listán. Az is biztos, hogy nem az ukránok hibája, egyrészt a saját üzemanyag ellátásukat is veszélyeztetnék, másrészt a magyar kormánymédia már 4 napja ész nélkül ezen visongatott volna. Az alábbi poszt ezt ugyanabba a végső kétségbeesett lépések közé sorolja az oroszok részéről, ahová az atomerőművel és az atomfegyverekkel való fenyegetőzés is tartozik, valami nagyot kellene lépni mert egyre nagyobb bajban vannak. https://www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid02AWcdQVkFVaJ9JA4JWgwMfzCAA4vFhHG1zm2xBR9PgXULhdRX9jK3EEKFhbp3nMfUl
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik