"Reggelire ettem egy sonkás-sajtos toastot a kedvenc kávézómban 2350 forintért, majdnem 6 euróért. Télen még 1500 volt.Vettem egy liter 2,8-as szabadáras tejet a Spárban, 620 volt, 1,55 euró. Ennyiért bárhol lehet kapni tejet Európában, de kevesebbért is.Aztán egy kiló szép fehér húsú "magyar" őszibarackot a Lehelen, 1600 volt, 4 euró. Spanyolországban 2-ért is van.Egy szelet pizzát a Pozsonyi úton 1300-ért, 3,2 euróért. Egy szeletet. Római szeletpizzázók olcsóbbak, 2-ért már jót kapni.Aztán estebédre egy jó ázsiai leves a magyar-ázsiai fúziós vendéglőben 6000-ért, 15 euróért. Aztán ittam egy "kézműves" kávézóban egy erős presszót 800-ért, 2 euróért, a hazai pörkölésű szemes kávé ugyanott elvitelre 4000 volt, 10 euró 25 deka, 40 egy kiló, Bécsben 25-ért igen jót szoktam venni az Alt Wien Kafféban a Schleifmühlgassén.Lassan kezdenek olyan forint árak lenni, hogy a forint nem tűnik alulértékeltnek 400-as euróárfolyamnál, sőt, annyival nagyobb a honi infláció, mint az eurózónás, ha a torzított hatósági árakat kivesszük, évi 15-20% többlet is lehet a pénzromlásban, tehát nominálisan változatlan eur/huf árfolyam erős ft reálfelértékelődést jelent(ene), de az inflációs ütemkülönbözetnél kisebb éves ft gyengülés is. Ezért van az, hogy 400-as eurónál Bécs semmivel sem tűnik drágábbnak, mint volt 10 éve 300-as eurónál. Miért? Mert sokkal jobban emelkedtek a honi árak, mint az osztrák árak, és az ütemkülönbözet nagyobb, mint amennyivel drágább lett az euró. Az egész pizza 1500 volt, ma 3000 (mire leírom, 3500). Tehát hiába 400 az euró, reálértelemben egyáltalán nem történt ft leértékelődés. https://tradingeconomics.com/country-list/food-inflation... " https://www.facebook.com/photo/?fbid=513841430744007&set=a.503000325161451
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!