Jó írás, tetszik, főleg a megfontoltsága. Jelenleg azonban egy technológia váltás kezdetén van az emberiség mind IT mind energetika és gépipar terén, ezért van eufória. Amerika (főleg) és Ázsia ezt látja, Európa majd talán. Fekete hétfő nem lesz, az 30 éve volt abban a tunya béna környezetben.
Igazad van, a Concord pocsek teljesitmenye 2017ben nehezen ertheto. Szinte nincs is olyan piac, ahol nem ment feljebb 20% korul az Index. Mi a fenet csinaltak ahhoz, hogy negativ lett a hozam? . Ami OPI-t illeti, egyelore nincs ujsag a charton. Mukodik a szerda delutani chart es varakozas: lassan indul be a rally. De : a 2 berajzolt vonal ala nem eshet, ha jo a varakozasom. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20180103v00nnaxy1.jpeg Nyalogatja a 710 szintet, de meg nem zart felette. De ha a tobbi nagy piac egyike sem szakad le a jovo heten, akkor OPI 710 fole fog kerulni, es beleveszek. Most kicsit ovatosabban megyek longba, eloszor a labujjamat teszem bele, aztan tobb lepesben, ahogy emelkedik, nem egyszerre. . Miert? Mert szinte minden Index szerte a vilagon, kozeledik valami csucsponthoz. Azsiaban meg van lendulet, de nem biztos hogy egy hetnel tovabb; mert aztan az EEM piacokon kozeptavra is csusok lehetnek. Es a BUX is abba a mezonybe tartozik. Az SPY meg parabolikusan emelkedik, az ilyen unstabil lesz hamar, most a maniakus euphoria az egekben. Szoval. igen megprobalom tradelni OPI rallyjat, de most jobb egy fokkal ovatosabban duhajkodni. Sok sikert.
Szerintem addig nem lesz összeomlás, amíg a kriptók nem szőnek be mindent. Majd akkor, és akkor még jól rájuk is lehet fogni, hogy miattuk volt. Ami ezt felülírhatja: 1.) katonai konfliktus, de ez szerintem inkább utána lesz, hogy a hadiipar beindítsa a gazdaságot; 2.) A kis Földünkön való fizikai létünk ilyen-olyan veszélyének megugrása nagyobb ember-tömegekre.
Ez igaz! Én is abból élek amit 98-08 közt kerestem. Azt hittem k*va jól megy ez nekem, aztán jött jó néhány év amikor csak néztem ki a fejemből, hogy mi van, miért nem megy? Még jó, hogy viszonylag az elején visszavettem az arcomból. De ez mindegy is, mert a lóvé inkább csak ment. Átment a kereskedés hobbiba, olyan drágába. Tudod, pl: mikor a pecacuccod árát 1000 év alatt sem fogod ki, ezt jól tudod, de mégsem mész el lazacért egy étteremben, hanem otthon megpaprikázod a keszeget és szedegeted a szálkákat a tányér szélére. Egyébként a mostani időszak is alkalmas arra, hogy kissé túlértékeljük magunkat az elért eredmények láttán. Remélem sokáig tart. :))
a következő összeomlás előtt, jól jönne pár felminősítés (befektetésre ajánlott) , min 2. hitelminősítőnél..MSCI-ről nem is beszélve, bár ahhoz több kell .." A gép forog, az Alkotó pihen" ..Jó hétvégét :)
Nekem az a kerdes, hogy fog-e meg valamelyikuk tozsdere lepni ilyen nyilvanosan?! Mert, hogy kinek-milyen kapcsolatai vannak a hatterben egyenlore titok...
OPUS Global Nyrt.