Távozott kb. 250 szoba (Galyatető + Murau) és érkezett kb. 200 (Eger) + 120 (Kaposvár - üzemeltetés). Az Appeninn is (tudom, már nincs hozzá közünk) vásárolt egyet Tokajban, ahol amúgy is épít egy komolyabbat, a HH-val hasonló lehet a stratégiájuk a hazai piacon, azaz egy adott településen belül lehetőség szerint begyűjteni több nagyobbat is (monopolizáció a működési területen, ár befolyásolás, erőforrás elosztás optimalizálás, stb.). Az első félév zárása után megmaradt, építőipari szegmens eredményével szemben képzett speciális ÉCS (44 milliárd) szerintem "továbbkopik", mert a fennmaradt részből a döntő többség (2020-as jelentésben 37 milliárd) az RM International Zrt-hez (BUBE) kötődik, amely igazából most kezdett még csak aktivizálódni. Persze, ez sajnos nem egy év alatt fog elkopni, mert ha jól értelmezem a konstrukciót, akkor ez a szám a tevékenység nyereségére van képezve, azaz, ha az árbevétel arányában 10-15 % közötti a nyereség aránya, akkor ez kb. az egész projekttel fog csak jó esetben kifutni. Mondjuk ez esetben nekem az időbeliség furcsa, azaz, mint ha előbb képezték volna meg ezt a speciális ÉCS-t, mint ahogy egyáltalán ez az üzlet aláírásra került volna, de lehet, hogy tévedek. Mondjuk szerintem a következő években nagyon nem az építőiparra kellene csak alapozni, azaz a többi üzletet, szektort ez az ÉCS nem befolyásolja, ott csak az adott leányvállalat tevékenységéhez kapcsolódóan lehetnek a szokásos ráfordítások között értékcsökkenési leírások.
NEW OPUS GLOBAL