Ezt az időtávot a jelentős hitel (kötelezettség) állomány és a sokkal kisebb ágazati tapasztalati faktor miatt írtam, irreális álmokba senkit sem szeretnék kergetni, viszont ez csak egy a lehetőségek közül, ami a cégcsoportban rejlik. Szerintem a meglepetés a Wamsler lesz, amely pár éven belül már nem lehúzó ágazat lesz, igaz a Kall-ban vagy a Viresol-ban összességében több a potenciál. Az új energetikai tagokkal (bármilyen közeli nagy vad nélkül) pár éven belül teljesen reális célnak lehetne tekinteni Fekete Pákó 2018-as "beültető" számait, ami erről a szintről az árfolyam többszörözését (500-700) jelenthetné, amilyen víziót egy blue esetében irreális lenne feltételezni a mostani árfolyamokat tekintve. Vasasnál is van most dögivel pénz, mégis szenved, de azért nagyjából mindenki tudja, hogy annak is be kell előbb-utóbb "érnie".
Mi Vasas szurkolók is sokat várunk, hogy végre sikeres legyen a csapat,1986 óta nem nyertünk semmit, de ne az évtized végére hozza a Kall azokat a számokat, mint a hungrana. Gatyába kéne rázni az egész holdingot. Legyen a részvényesek érdeke a legfontosabb, de ne csak hangzatos szavakban.
Megnéztem a Kall konkurens Hungrana 2020. évi beszámolóját. 100 milliárdos bevétel 15 milliárdos profit, 30 milliárdos eredménytartalék, 70 milliárdos mérlegfőösszeg, 39 milliárdos befektetett eszköz állomány, 52 milliárdos saját tőke, 16 milliárdos kötelezettség állomány. Amennyiben a Kall meg tudná közelíteni ezt a szintet az évtized végére, már egy maga többet érne, mint a jelenlegi árfolyammal számolt aktuális kapitalizációnk a teljes cégcsoportot illetően. A Kall befektetett eszközállománya (több mint 60 milliárd) hasonló volumenű beruházást feltételez. Ezek az alapok legyenek rendben, utána az árfolyam/osztalék is helyre kerülhet, várjuk a korrekt gazdálkodást.
A szokásosnál egy kicsit nagyobb szünetet követően (legalább két hónap volt emlékeim szerint), de megvásároltam a szokásos mennyiséget, igaz még most sem sikerült legalább egy napig +-ban zárnom a tranzakciót, csak hogy tudjam, hol a helyem :) Én nem hiszek abban a stratégiában, hogy évekig megtartok egy nagyobb befektetést jelentős veszteségben, tudva, bízva, hogy úgy is jóval többet ér a jelenlegi árfolyamnál a befektetésem, de közben nem használom ki a korábbi vásárlásomhoz képest dimenzionálisan alacsonyabb árfolyamot, még ha arra csak sokkal kevesebb muníció is áll rendelkezésre, mint amikor a cég vezetői nagy szorgalommal "etették" a népet. Az biztos, hogy ezen időszak alatt, ha csak egy-két megérzésemre hallgattam volna, átforgatva a befektetést más papírba, már rég nem lennék slamasztikában, de mindig úgy voltam vele, hogy ez a legalulértékeltebb befektetési lehetőség és nem lépek. Be kell látnom, hiba volt, de azt hiszem ezt sokan elmondhatják a maguk döntéséről. Persze, még ha utólag igazam is lenne, akkor sem döntöttem jól, mert lehet, hogy idővel innen akár "többszöröződhet" majd az árfolyam, de ha közben máshol ez hamarabb megtörtént, akkor cseszhetem az elhatározásomat, mert nem jó évekig kiszolgáltatott helyzetben lenni és visszatartani bármilyen komolyabb anyagi kötelezettségvállalást. Remélem kárpótolnak majd azzal, hogy itt több érték fog kreálódni a következő években, mint bármilyen más hazai befektetésben, ezért legalább az ezeken a szinteken történt vásárlásaim igazán jó döntésnek fognak minősülni utólag. Szerintem 2023. év végéig bezárólag - ha nem lesz újabb világot megrengető probléma - nem tartom elképzelhetetlennek innen a többszörözést, ha a korrekt eredmények (valós jövedelmezőség) fognak tükröződni a cégek teljesítményeiben. A választás hoz majd egy igen hektikus időszakot, de a vér nem fog vízzé válni, lüktetnünk kell idővel.
Marha szép volt, 1 órával a nagy felhúzás előtt feleztem le a "pár forintos " készletet. Olyan emberi és megrázóan sz,r érzés volt. Visszakellett volna venni így utólag.
Nem a hírek alapján adok-veszek. De ha rossz reakció lett volna akkor főleg kint ment volna a kapkodás, ami átragadt volna ide. Viszont nincs beavatkozás mert átmeneti az infláció…
NEW OPUS GLOBAL