Mindenki akinek részvénye van és tartotta,az ideáig mind bukta a "zsozsót". ML is. Az ő 610-en beszámított részvénye is 160%-kal kevesebbet ér a mostani árfolyamon számolva.
De nem csak a bróker mondott nagyokat, hanem az OPUS vezetés is.... "Mindenki jól fog járni" és hasonló. Csak azt nem tették mellé, hogy kizárólag közülük jár jól mindenki, a kisrészvényes meg bukta a zsozsót..
Konzum 10000,- , Opus 1000,- ,- ez nem a topik, hanem sokunk brókere (VF) beetetése volt. De semmi gond 40 v. 50 nap és 611-en leszünk.. Jön a papaya nagyvada. Jön a jó gyj. És jön az esküvő. 611-en kellene lenni, hogy a TEK-nek ne legyen dolga Tihanyban.
Azért ragadt be ebbe a szar részvénybe sok ember, mert a bajok kezdetén is ennyi FELSZOPÓ volt itt, mint ahogy most is megjelentek... Altatták/ültették/ragasztották be a népet, miközben hazug fantazmagóriákkal ámították saját magukat is.
Ahogy előbb írtam, a családi adózás az igazi preferencia, illetve, hogy végre teljesítményhez kötötték a kedvezményeket, nem "alanyi jogon" járt a másokon élősködőknek. Sok lázadozó nem is tudja (pld-ul nyugdíjas) nem is tudja, érti, hogy a legnagyobb szöget a koporsójukba a színlelt minimál béres/TB-s rendszerrel verték a szürke, fekete gazdaság időben történő fel nem számolásával. Mondjuk nem csodálom, mert a Fideszről kb. a ML jelenség jut el hozzájuk a liberális sajtó erőfölényéből adódóan, a többi dologról meg már ugye "illik" elfeledkezni.
A TB-nél nem a munkabéren belüli, hanem a bruttóra számolt azon felüli esetében volt iszonyú nagy mértékű csökkentés. Korábban a bruttó bérre (időszaktól függően) közel 40 % közteher "rakódott", most meg már bőven 20 % alatt van. Ezen kívül számtalan egyéb formája is volt a TB jellegű járadék megfizetési kötelezettségeknek, egy lakás bérbeadás után is "papíron" volt bőven adófizetési kötelezettség (szinte mindenki elcsalta ezt a kötelezettséget) az SZJA-n felül is, de ez igaz volt a tőke jövedelmekre is. Ezen felül a családosokat még hatalmas kedvezményekkel (nemcsak SZJA, már jó ideje járulék is) dotálja a mostani adópolitika. A mostani politikai rendszert pont ezzel nehéz támadni, mivel jóval kisebb adóterhek mellett is tudják folytatni, a finoman nevezve "protekcionista" hazai gazdaság politikájukat, akkor mit tudtak (volna) tenni annak idején a színlelt rendszert fenntartó politikai rezsim tagjai, ha tényleg mindenki behajtják a szabályokat. Mivel ez nem történt meg, nagyon sok embert palira vettek, akik viszont szabálykövetőek voltak.
A "nyóc kerben" is leütötte ezelőtt 20 éve az SZDSZ polgármestert KO/talán Csécsei?/ ,húszat is számoltak rá meg sem mozdult.Hajrá MAGYARORSZÁG Hajrá OPUS.
2.: Hu de nem megy a matek! Ad 1.: Nekem csak 1%-kal nőtt a tb-m(17,5-18,5%). Ad.2.: valszeg te is min.dupla annyit keresel, mint 11 éve. Ha min.dupla annyi az adóalapod, akkor valszeg dupla annyit fizetsz is be(bocsi 105,7%-kal többet az emelés miatt). Ad.3.: én 2019-ig az átlag fizut kerestem és 2009-ben a bruttó fizum 62%-át kaptam nettóban(akkori kötelező nyugdíjp.járulékkal nem számolva!). Most megkapom a 67%-át azaz nettó 4%-kal jobban járok(5-1), ami nettó 12e Ft/hó !!!
Ne viccelj. A Fidesz előtti időszakban minél gazdagabb volt valaki, annál többet csalt, mert el kellett tüntetnie az adóalapot, hogy jól járjon. Minimál TB-re bejelentettek reklamáltak a legtöbbet annak idején is, közben a valós jövedelmük az átlagbér többszöröse lehetett a vagyoni és fogyasztási helyzetük alapján. Az egy hatalmas színlelt rendszer volt, amikor sokan inkább vegetáltak a segélyen, a kamu rokkant nyugdíjakon, úgy sincs munka jeligével, vagy akik jól kerestek, de nem adóztak a valós jövedelmüknek, vagyoni helyzetüknek megfelelően, meg élősködtek a szolidaritás alapú rendszert szembe köpve. Az átlag becsületes emberek, akik szem előtt voltak (multinál bejelentve, valós munkát végző közszféra, stb.) vagy akiknek nem volt gyomruk a sok csaláshoz és a másokon való élősködéshöz, pedig megfizették a többszörösét az indokolt mértékű közterheknek. Felfordul a gyomrom, amikor ilyen demagóg szarságokkal akarnak megetetni és jössz azzal, hogy kik a birkák. A vizítdíjon már mindenki röhögött, amikor bevezették, mert tudták, hogy csak parasztvakítás abban a formában, max. az unatkozó csóró nyugdíjasokat tartja vissza a relatív indokolatlan mennyiségű szolgáltatás igénybevételétől. Megsúgom számodra, olyan hölgy dolgozott nálunk a magánegészségügyi cégnél, aki nem sokkal később miniszter lett a vízitdíjas szarakodás környékén, de Kóka almából is kerültek hozzánk potentáltak, akik mesélték a kakaóbiztos számítógéphez hasonló sztorikat, a milliónyi tanácsadói szerődést (én nem voltam hajlandó töredék bérrel minimál TB-zni - oda nem szarsz, ahonnan eszel - nekik eszük ágában nem volt rendesen járulékot fizetni). Persze a rendszerből jól laktak, de közben helyeselték, hogy Szlovákiába, Ciprusra jegyezték be a cégeket és vették a luxus verdákat szlovák rendszámmal. Ennek a színlelt rendszernek köszönhető, hogy igazi kiskapus mentalitás terjedt el ebben a társadalomban. Persze, a mostani minimálrendszer sem tökéletes, a szolidaritás alapú rendszertől messze vagyunk. Az hitelpénzrendszer urai pedig csak etetik az inflációt a nagy világgal, szóval mindent a maga idejében és az akkor teljesítményt (GDP) figyelembe véve érdemes vizsgálni, mert anélkül csak csúsztatás az egész.
NEW OPUS GLOBAL