A cégek önállóan nem veszteséges. Csak valahogy így opussá válva elromlanak. Sőt a holding sem lenne az Q1-2-3 láttuk is, ha nincs écs megvan tavalyra a 10Mrd pozitív eredmény... Csak ugye a ha val kezdődő mondatoknak nincs értelme.
Mindenben igazat adok, a filléres részvényektől kezdve a növekedési storyig. De azt látni kell, hogy a felvásárolt cégek nem igazán hozzák a nyereséget, legalábbis egyenlőre. Mekkora várakozás volt a mátrainál is, aztán ha az adófizetők pénzéből nem segítették volna ki lölöt, már ezredszer, akkor az is jó nagy bukta lett volna. Az igazságot megvallva én is csodálkozom, hogy egy ilyen hátterű gigaholding részvény ára így elolvad, de biztosan van rá magyarázat. Azt viszont nem gondolnám, hogy tudatosan nyomják lefele. Meg semmi garancia nincs, hogy egyik napról a másikra nem szerveznek ki a cégből egy egy aranytojást tojó tyúkot, a gyerekeknek, vagy csókosoknak adományozva. Lásd vajna vagyon:https://24.hu/fn/gazdasag/2021/05/31/garancsi-istvan-kaszino-las-vegas-allami-hitel-andy-vajna/
na ja. január-február amerikai papírok, kannabisz, ev, űrszektor... Ha nem volt egy nap minimum egy +30-+50%-os papírom, akkor kényelmetlen volt. Annyi tözsde pápa született akkor, tolták az 2-3$ papírokra a 40-50$ célárakat, és február végén RECCS... Azóta esnek ezek a sikertörténetek, és némaság van. . Viszont azt azért lássuk az Opus más story.. Sokan mondják, hogy a telekom is szar, meg esett az évek alatt. De ez itt kb olyan mintha a telekom egyik évbe megvenné a telenor 50%-át, majd a digi 50%-át, majd közben megvenne a preziből egy darabot.... És az összes pályázatot ők nyernék több 100Mrd értékben... Akkor megnézném a telekom árfolyamát. Itt nem egy stagnáló piacról van szó, hanem egy növekedési storyt követ eső árfolyam.....
A lényeg az, hogy nagyon sokan, nulla tudással és tapasztalattal, munka nélkül akarnak megmilliomosodni. Ezért nem lottózik, hanem tőzsdézik. Ha nem jön be, mindenki más a hibás, ha meg igen, akkora önbizalmat növeszt, hogy eltakarja a napot. Pedig csak jó időben kell beszállni és kiszállni.
Teljesen igazad van. Egy ilyen kicsi piac, ahol a politika is belemászott a tőzsdébe, nagyon nem működik. De ez az egész világra jellemző, amikor a celebek a youtube reklámjaikkal irányítják a birkákat. A nagy alapok ugyanígy manipulálnak mindent, az óriási tőkéjükkel, vagy a követőtáborukkal. Aztán buknak is nagyokat, de nem panaszkodnak, hanem elkárolják. Újra leírom, sajnálom a beragadtakat, de bármikor kiszállhattak volna. Nekem van olyan ismerősöm, aki a ML papírok nyereségéből 2 házat vett, félt a választások végeredményétől, így kiszállt. Ismerek olyant is, aki egy ház árát rakta bele, hogy majd megforgatja és majd 2 házat vesz, aztán leharmadolva szállt ki. A házat, amit 2 éve kinéztek, meg dupla áron vették meg, hitelből. Igazi sikertörténet.
Ne haragudj, de azon, hogy ez a piac ritka jót röhögtem. Ez nem piac! Ez a BUX! Ne felejtsd el, hogy anno válság után amikor OTP megindult felfelé én 6000 körül kiszálltam, mert egy erős ellenállás következett volna és egyértelmű volt, hogy megtorpanás lesz az árfolyamban, viszont az ellenállást egy 200.000 vétellel simán átvitte és robogott tovább felfelé. Másnap írták újságok Csányi szingapúri alapja 200000 db otp részvényt vett. Következő ellenállás áttörésénél már csak annyit írtak a szingapúri alap x db otp részvényt vett. Aztán volt egy kicsi visszatesztelés, de nehogy letörjön a támasz egy szingapúri alap erősen belevett. Aztán már amikor ilyen gyanús vételek voltak inkább nem írtak semmit. Ez nem piac, hanem színtiszta piacbefolyásolás, hisz az otp igazgató szingapúri alapja erősen befolyásolta az árfolyamot. Aztán amikor richternél egyik ősszel kiderült, hogy az Emysmát elmeszelték egy időre, meg másik gyógyszerével is gond volt, akkor 5 hónappal később tudtuk meg, hogy a viking (Erik) az igazgató nyár elején összes részvényét eladta. Ezt aznap jelenteni kellett volna!!! Szóval itt piacról ne beszéljünk.
Nem az opus a fő gond, hanem a piac.. jól beszélsz Miközben ma olvasom van olyan private bank ahol 600 misi az átlag ügyfél, a nagy magyar átlag pedig 120 millió körül van privát bankoknál, felmerül a kérdés, hogy hol a pénz. MÁP csúcson, az új luxus autó eladás csúcson, balatoni apartman aranyárban kapkodják el 50-100 milliókért... Közben meg a BÉT-en a nagy papírok kivételével néhány milliós forgalmakat szenvednek össze a papírok. Ez nagyon komoly probléma... Hosszú távon kezelhetetlen gond. . Mióta könnyű kint kereskedni, elvitték innét a pénzt. Itthon meg max nereskedni lehet lassan a tőzsdén. Pedig van ezekben a papírokban fantázia, annyi, vagy annál több mint az usa-ban a centesek zömében...
Szerintem az, hogy a Hadházy ír ilyeneket, az nem sokat jelent... Hadházyt úgyis csak az követi, aki amúgy sem szavazna a fideszre sosem. Szarnak rá a mostani kormánypártnál, mit írogat a saját fb oldalán. Ha olyan fórumon jelenne meg ezzel kapcsolatban valami, amit jelenlegi fideszesek vagy bizonytalanok is olvasnak (teszem azt egy index cikk erről), az már jobban tüske lenne a talpukban, mert szöget üthet az olvasó fejében, hogy mit művelnek azokkal, akik megbíznak/megbíztak annyira bennük, hogy idefektették pénzüket.
Elolvastam a hozzászólásokat ebben a facebook posztban. Lehet nem kellett volna. Pontos látlelet az országról. Nagyon elkeserítő. Ha nekem nem jó mindenki rohadjon meg kb.. a szemlélet. Mi vagyunk kisbüfik kb. a köcsögök, mert ad 1, van pénzünk, 2, tözsdézünk, 3, szerettünk volna nyerni... Nyerészkedők vagyunk, akik mind megérdemlik... szerintük, tök mindegy, hogy 20-30-50% bukóban ülünk. Olyan pszichés mélységek vannak itthon, ami döbbenet. . Az hogy ha valaki életében nem tőzsdézett, miért lesz szakértője a facebookon a témának nem értem?, Vagy hogyan lesz negatív az árfolyam? Mitől questor 2 ez azt sem értem?. Meg hogy beírják,a mol is 10X ennyit ért a "rezsim" előtt, (tök mindegy hogy tizedelték 2017-ben) mutatja hogy totálisan inkompetens emberek szórják a baromságokat.
NEW OPUS GLOBAL