Én holnap kitépném a p@csába. Utána jön 4 nap pihi, covid szigorítás, senki nem figyeli majd holnap a híreket ilyen jellegű infókat. Mindenki vásárol, meg készül a nyúlra. Hibátlan alkalom, sunyi, de hibátlan.
Hóvégi zárás megvolt. Holnap eróre kaphat De lehet még nem piszkalják meg az ünnepek előtt. Holnap 265 korul zarhat. Összeségében így is felejtős lesz ez a het
Akkor ha jól értem: titász - adás vétel aláírás ma megvolt (Tény) tigáz- mai nappal zárult (Tény) . Akkor mind a kettő a zsákban? Akkor most jöhetne egy elemzés ami 354 volt ezek nélkül, ezekkel mivel rv kibocsátás nem volt, gondolom valahol 450-500 körül van. . Nagyon örülök hogy a március elei nyilatkozatát tartotta a CEO és bejelentették ma amit kellett. Bízom benne az ajtók zàródnak. Aki mostantól senki nem adja a pakkját. Nekem csak 65k van de az nem eladó.
úgylátom a hónap utolsó napján mindent lenyomtak pirosba. Még az egésznap jól teljesítő Ricsit is. így a mai esés remélhetőleg holnap már nem folytatódik
Fontos lépést tett az Opus a Titász megszerzése felé Adásvételi szerződést írt alá az Opus Energy Kft. és az E.on Hungária a Titász százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására. Mint ismert, az Opus Global igazgatósága 2021. március 11-én döntött arról, hogy a Status Energy Kft.-vel közösen ötven-ötven százalékos tulajdoni arányban létrehozza az Opus Energy Kft.-t, amely cégen keresztül kívánja tulajdonolni az tiszántúli áramhálózati vállalatot. A tranzakció a szükséges hatósági engedélyek beszerzésétől és a szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítésétől függően, várhatóan 2021 harmadik negyedévében fejeződik be.
Az Opus Global 2019 októberében jelentette be vételi szándékát a Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megvásárlására.
Az átfogó, mindenre kiterjedő átvilágítást követően a tőzsdei cég tavaly decemberben kötelező érvényű ajánlatot tett az E.on Beteiligungen GmbH részére a Titász megvásárlására.
A tranzakciós folyamat újabb fontos mérföldköve az adásvételi szerződés mostani aláírása.
A Titász Magyarország területének egyötödén üzemelteti az elektromos hálózatot, 2019-es adózott eredménye meghaladta az 5,3 milliárd forintot. A kelet-magyarországi régióban az Opus-csoport már rendelkezik energetikai befektetéssel: 2021. március 12-én jelentette be a tőzsdei társaság, hogy 49,57 százalékos részesedést szerez a Tigáz Földgázelosztó Zrt.-ben, amely tranzakció szintén a mai nappal lezárult. Az Opus Global Magyarország keleti régiójára növekedési potenciálként tekint, a cégcsoport egyéb, helyi érdekeltségei pedig további szinergiákat is biztosítanak. Az áram- és gázhálózati cégek kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járulhatnak hozzá a cégcsoport eredménytermelő képességéhez és fundamentumához, továbbá - a még nagyobb diverzifikációnak köszönhetően – válságállóbbá válik a cégcsoport – olvasható az Opus közleményében.A tranzakciókkal az Opus Global irányítási jogot is szerez mind a Titászban, mind a Tigázban. A tőzsdei holding stratégiai célja, hogy hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon.A tranzakció zárása, a szükséges hatósági engedélyek beszerzését és a szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítését követően 2021 harmadik negyedévében várható, ezt követően a társaság Opus Titász Áramhálózati Zrt. néven folytatja tevékenységét. forrás : https://www.portfolio.hu/uzlet/20210331/fontos-lepest-tett-az-opus-a-titasz-megszerzese-fele-476708
Lesz, és szerintem a Gázszállításban erős megrendelések lesznek. .... pl 2021 októberétől gáz érkezhet Szerbiából Magyarországra. Nem is kevés, évi 6 milliárd köbméter, vagyis a hazai fogyasztás 60 százaléka.
NEW OPUS GLOBAL