:::))) Hú ez min.az év híre! Sírva röhögtem rajta:) Amikor megnyitottam a link-et(sun), akkor meg már majdnem leestem a székről, mert ott még egy ábra is van arról, hogy hogyan kell elvégezni a műveletet:::))) Besza-behu::::))))
Erre Én is gondoltam. Mondjuk mellék büntetésként a népbíróság teljes vagyon elkobzást ad az elmúlt 10 év felelőseinek. Másnap zárolnák a magántőke alapok vagyonát és rip-ropsz itt a rali. Zárolt pakkal nehéz shortolni vagy pufferolni.
Pontosan jól látod. Egy-két ember van itt, aki befektetni kívánt és egyet is ért(ett) a "nemzeti feltőkésítési" koncepcióval, a többség besült "kereskedő" (mint a cleaning managerek:) vagy politikai szarkavaró főállásban, álszent dumákkal, alias zsűri bizottság (pld-ul: miért nem korlátoznak, majd később, ne korlátozzanak, tudod, van sapka, nincs sapka, csak hőzöngeni lehessen, akár az adózás kapcsán, amelyben a többségük nem is a valós jövedelmükhöz mérten vesz részt és bőszen élnek a magyarországi vállalkozási, családtámogatási adóparadicsomi lehetőségekkel, de bőszen diszponálnának mégis az elköltése felett). Mennyiszer "hülyének" voltam titulálva mert leírtam, hogy a választások miatt nem fog felfelé menni az árfolyam és nem is érdekük, mert nem az a célja a fő tulajdoni körnek, hogy most eladjon, s az árfolyamot jó esetben csak a tartós, valós és kedvező eredmények tudják majd felfelé elindítani. Teljesen mindegy hány milliárdos egy állami építőipari megbízás, mert több tényező miatt sem lesz rajta 5-15 %-nál nagyobb haszon, ezért is örülnék még most is jobban olyan akvizícióknak, amik a maguk területén hiányt pótolnak, keresletre születnek, önellátóak tudnak lenni. Ezért is örültem az élelmiszeripari új termelő egységeknek, csak sajnos azóta ilyen területen nem történt előre lépés. A választás kapcsán cseppet sem az Opus miatt aggódok, hanem, hogy annak eredménye a magyar nemzet eltörlése lesz évtizedeken belül, de azok, akik a tőke kapcsán is pár napos távlatokban gondolkodnak (mert jár már rövid távon is a haszon) és ha valami besül, már pár hónap után jajgatnak, egy-két év után pedig eret vágnak, azokat ez a koncepció nem befolyásolja. Lehet mínuszolni, úgy is magatokra ismertek:)
A tőzsdei nyilvánosság még védelmet is jelenthet – ezt pedig már egy másik, tőzsdei befektetésekkel foglalkozó, és ezért neve elhallgatását kérő forrás mondta a Narancsnak. „Kockázatkezelési szempontból előnyös a tőzsdei jelenlét. Ha változna a politikai széljárás, és a mostani haverokat a felelősségre vonás veszélyeztetné, a tőzsdei cégek nagy védettséget élveznek. Hivatkozhatnak arra, hogy nyilvánosak a könyvek, és ott vannak a teljesen ártatlan kisrészvényesek, akiket meg kell védeni: egy ilyen céget nem lehet csak úgy elvenni tőlük Szóval én nem adom el a részvényeimet.... Kitartok. árfolyamot magamat megkímélve 30 percenként nézek . Holnap is lesz nap.... meglátjuk
NEW OPUS GLOBAL