persze tudta. mikor mondtam neki leesett az álla. fingja nem volt. ami nekem egy óra múlva nyilvánvaló volt az az MNB-nek fél év? ha egyáltalán találnak valamit? segitek, ott is haver ül. nagy eredményt ne várj.
Bocs, ne haragudj, de naiv vagy. Csányi is folyamatosan kereskedik offshore cégeken keresztül az OTP-vel, ezt mindenki tudja, és minden hatóság tűri. Meg lehet csinálni, szándék kérdése. Nekem is fájdalmas volt tudatilag eljutni odáig, hogy ez az egész szándékos, és tudatosan gyalulták le idáig az Opus árfolyamát, minden fontos szereplő tudtával, beleegyezésével vagy akaratából, és tudatos a kussolás, a tagadás, a mellébeszélés is. Ez az alap, ebből kell szerintem kiindulni, és ebből továbbgondolni, hogy mi következhet.
Isnét kihoznak egy gyenge jelentést, nem megy fel, csak le az árfolyam. Persze tele van értékkel, de ezt ők tudják, a potenciális befektetők nem. És ez miatt van veszélye, hogy olcsón elveszik tőlünk a rveket és.....
Tettek MNB bejelentést. Szerintem pontosan tudják, hogy ki mit jelentett, vagy nem (Dakó ebben szakember - a múltja miatt) A Dezsőnek nem mondhatja hogy vegyél jó cég vagyunk, és tényleg megvesszük egész szerbiát, mert az bennfentes lenne. Nem kockáztathat. Valamint ha MNB-nek van eredménye és vélhetőleg tudják, akkor tudják ki csinálja, de nem boríthatják rá az asztalt, mert a folyamatban lévő ügyek miatt még nagyobb kárt okoznának, hiszen nem tudja betámasztani a rv-t. Ez lehet mind marhaság, de én így gondolom.
Tisztán látod a helyzetet, illúziómentesen. Ehhez a mértékű szembenézésig, ahol Te tartasz, a legtöbb kisbefektető képtelen eljutni, mert elborzadna attól a törvényen feletti-kivüli világtól, amiben ő, mint játékos megjelent, és jóhiszeműen forgatni kezdte benne a pénzecskéjét. És persze súlyos átgondolást, és piaci magatartás-változtatást igényelne a valóság megismerése.
Meglátjuk mi lesz. Egy cég esetében ebben a fázisban a könyvelő, jogász, közgazdász sokkal fontosabb mint 1db ember aki lehet hogy ért a tőzsdéhez (bár ezen a kijelentésen lehet néhányan megrökönyödnének). Ha fundásan rendberakják a céget, a könyvelő jó jelentést csinál, és látjuk, hogy a cégben mennyi kincs van, és nagyjából 350Mrd a kapitalizácó akkor a tőzsde beárazza ezt hidd el. Sokkal gyorsabban mint hinnénk. Én itt már csak a megérzéseimre hallgatok.
NEW OPUS GLOBAL