Hosszútávon tekintve ez kb lényegtelen dolog, mert ha nem vonnák be őket, akkor a sajátrészvények után járó osztalék ugyanúgy illetné a fennmaradó tulajdonosi kört. Tehát a végeredmény és az srv-n kívüli tulajdonosi részvényekre eső osztalék az így is, meg úgy is ugyanannyi lenne. (lehet, hogy egy évve későbbi eredménybe számítana úgy bele, de egy év után ez a különbség is gyakorlatilag megszűnne.)
"Telekom esetében engem sokkal jobban érdekel, hogy mikor indul a következő srv-re való porszívózási hullám, ami volumenében kb napi plusz 500mFt-nyi lesz." ---- Előbb azért bejelenthetnék végre a tavaly visszavásárolt részvények bevonását.
Ezzel a világháborús/drón-berepülős vonulattal nincs értelme foglalkozni. Ha világháború lesz, meg rakátázás európban, az vis major helyzet lesz, tervezni vele nem lehet, vagy csak úgy ahogy írta itt valaki: (bunkerbe rejtett, hetekre elég hidegtartalék, aggregátor és hozzá több hekto benzin). A magyar piac minden részvényére hatnak a háborús hírek/rémhírek, kire jobban (MOL), kire kevésbé (OTP, Richter), kire meg szinte egyáltalán nem... szerintem ilyen pl a Telekom. Emiatt szerintem a cégnek a normál úton kell haladnia. Sem nekik sem nekünk itt a fórumon nem kell extrém forgatókönyveken agyalnunk (illetve nem érdemes) mert sokkal nagyobb hatása lesz pl a jövő évi választásnak is a magyar tőzsdei cégekre, mint a sokadik éve folyó háborúnak. . Telekom esetében engem sokkal jobban érdekel, hogy mikor indul a következő srv-re való porszívózási hullám, ami volumenében kb napi plusz 500mFt-nyi lesz. Ami a jelenlegi napi forgalom kb megduplázódását (megmásfélszereződését) jelenti a becslésem szerint.
Akkor te raktad be pénteken azt a nagy eladói pakkot? Mert utána kezdted ezt itt írogatni? Senkinek nem érdeke amit irsz, az oroszok nagyon gyengék, ez csak figyelem elterelés, semmi több.
Figyu ha Putyin elengedi a rakétákat bármely NATO ország felé nem az lesz a legnagyobb probléma hogy beszakadnak a tőzsdék. Akkor nagyjából kampec a világnak.
Én pedig pont erre gondolok. Az oroszok tesztelik a Nato-t, mire hogyan és mennyi idő alatt reagál, nem hinném, hogy ezt későbbi célok, tervek nélkül tennék. Ahhoz pedig, hogy az európai tőzsdék brutális módon beszakadjanak, nem kell sok egy ilyen helyzetben, ami most van. Recseg-ropog a világ. Én csupán arra hívtam fel a figyelmet, hogy miközben itt fundás és TA dolgokról beszélgetünk a fórumokon, a világ baromi rossz irányba halad. Aki hosszabb ideje tőzsdézik, pontosan tudja, mit hozhat ez magával.
Telekomtól nem nagyon lehet elvenni a piacvezető státuszt. Ráadásul utcahosszal vezet több szegmensben is, ami csak lassan tud változni. Minden plusz adó, vagy egyéb piactorzítás a 4iG-t is érintené. Nyilván meg lehet majd szerezni a toronyüzletágat, de az igazi versenypiaci vállalatmagot nem tudják a haverek kivásárolni. A Telekom egyébként a fejőstehén kategóriába tartozik, BCG mátrix szerint, erős CF termelő képességgel, jó versenypiaci pozicióval. Mivel nem nagyon tudja a vállalat a hörcsögpofájában tartani végtelen ideig a megtermelt egyre több profitot, és nagy akvizió sem látszódik, ezért srv-znek, De akárhonnan is nézem emelkedésre van ítélve a vállalatérték és a részvény ár. (én legalább is így látom)
Ti h látjátok a Telekom piacvezető marad, valódi verseny van ezen az oligopol piacon ahol 2-3 szereplő van termék szegmenstől függően? A kormány h viszonyul a Telekomhoz ami nem neres cég? Az MSCI index valóban adhatna löketet.
Amennyiben valakinek (Erste?) megérte 1848 forinton megvenni 700-800 ezer darabot a CECE-átsúlyozás miatt, akkor talán nekünk kisbefektetőknek is megéri ezen a szinten vásárolni.
A Telekom is ath közelben van hiszen az utóbbi közel 20 évben nem volt ilyen magas szinteken. A Telekom jövőképe reálisan mi lehet a bcg mátrix alapján a növekedés v inkább a kiszámítható osztalék? Elvileg a 2 nem zárja ki teljesen egymást, várható-e akvizíció v más növekedést indító folyamat v a fő cél a stabil osztalékfizetés?
Azért így végignézve a pénteki zárást, azt kell, hogy mondjam, elég profi munkát végzett a vevői oldal. Nekem úgy tűnt, hogy patikamérleggel állították be a záróárat, hogy a lehető legtöbb részvényt vehesse meg számára még elfogadható áron. Sokat akart venni olcsón, de ugye ez a kettő egyszerre nem működik egy közepesen likvid papírnál. Kíváncsian várjuk a folytatást... a további 20millió részvény esetében!
Nem gondolnám, hogy bármilyen közvetlen NATO-Orosz konfliktus élesedne attól, hogy pár ruszki pilóta berepült az észt légtérbe, vagy mert néhány drón berepült a lengyelekhez. Az utóbbi 15 évben az orosz pilóták több száz alkalommal sértették meg a NATO légterét. Ez csak a szokásos ruszki besz@ratós játék.
Mtelekom