Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél – gondolhatnánk a hétvégi horvát lapértesülések szerint. A Jutarnji List szerint egyre közelebb kerül a megállapodáshoz az orosz Rosneft a MOL-lal az INA-beli részesedésének átadásáról. A Jutarnji azt is tudni véli, hogy az oroszok 2,5 milliárd dollárt adnának a pakettért, ami némileg alacsonyabb a médiában keringő összegeknél.
Emellett a Rosneft átvenne a horvát állam kezében lévő INA-részvényekből is, hogy 75% körülire tornázza fel a részesedését és magáénak tudja az irányítási jogokat is.
A megállapodást elvileg támogathatja, hogy az oroszok "közbenjárnának” Szíriában, ezáltal helyreállhatna a 2 éve szünetelő kitermelés, ráadásul a bosnyák Bosanski Brod finomítót is bezárnák, hogy az INA fiumei és sziszeki egységeit rendbe rakják. A fő kérdést itt az jelenti, hogy ha tető alá hozzák a megállapodást, akkor az újonnan megjelenő orosz fél mekkora versenyt generálna a balkáni és kelet-európai régióban.
Bizony, a banki betét sem lenne kedvezőbb egy erőteljesebb emelkedést követően. Én 14300-ról vagyok benne és 24.000 alatt nem szállok ki. Távolabbi cél a 30.000. Bár ezek most elérhetetlennek tűnnek, de szerintem van realitása.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.