Érdekes, hogy a könyvben nyitás óta sokkal nagyobb a vételi oldal és mégis araszolgat lefelé. Valaki(k) nagyon aljasul borítgatják a papírjaikat.
Szerintem ha eladják az Ina-t, akkor pár órás pánik lesz, aztán egy nyugodt, lassú, hosszabb távú emelkedés.
Ezt javasoltam a múltkor a beragadtaknak.
És mit vesztettél?
Inkább nyertél vagy 200 Ft-ot darabonként.
A többieknek sem a fejüket kéne verni a falba, hanem keresni a kiutat vagy egy kis aprópénzt.
Ebben tökéletesen igazad van. De egy jelentős nézet különbségű, rossz házasságot nincs értelme mindenáron fenntartani. Mielőbb szakítani kell és új lapokkal indulni. Van partner, lehetőség bőven máshol is.:)
A horvát lap speki vs bennfentes híre önmagában semlegesnek tekinthető sztem. A lényeg inkább az, hogy ezt az összeget mibe fektetné be a Mol, az hogyan mikor térülne, stb. Azért azt se felejtsük el, hogy az INA megtartása is hordozhat jelentős kockzatokat a sok cash befeccolása (finomító felújítása, 25% pakk megvétele a horvátoktól, stb) ellenére is.
Feltételezhető, hogy vola és a forgalom lesz jellemző a megjelenő pletyik, hírek hatására.
Piacot eladni ?
Vegye meg a mol ,a horvátok felesleges részvényét.
Az olaj még állhat a földben Szíriában, Lesz arra is piac évek múltán is.
Oroszoknak sok olaja van, és a piaci terület nem nő.
Horvátország csak most fog fejlődni igazán, a turisták csak eztán özönlik el.
A feltételezett 2,5 mrdusd vételár a jelenlegi 232 Ft-os usd árfolyamon (580 mrdhuf) annyit jelent, hogy a Mol 18.400 Ft-os árfolyamán lenne az INA piaci kapitalizációja 580 mrdhuf. Ez a vételár az INA könyvértékének kb. 113%-át jelentené.
Ez elég diszkontos olcsó vételár lenne a ruszkiknak. Sztem a pénznemet cserélték fel, mert usd helyett euróval (2,5 mrd€) lenne inkább korrekt ez az összeg.
A feltételezett 2,5 mrdusd vételár a jelenlegi 232 Ft-os usd árfolyamon (580 mrdhuf) annyit jelent, hogy a Mol 18.400 Ft-os árfolyamán lenne az INA piaci kapitalizációja 580 mrdhuf. Ez a vételár az INA könyvértékének kb. 113%-át jelentené.
Ez elég diszkontos olcsó vételár lenne a ruszkiknak. Sztem a pénznemet cserélték fel, mert usd helyett euróval (2,5 mrd€) lenne inkább korrekt ez az összeg.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.