Altalaban ilyenkor is vasarolnak azert haszon remenyeben. Kicsit rosszkor ültem en is bele 17.900en de nem latunk a jovobe... ha latnek mar nem irnek ide:) Amikor eselyt nem lattam oldalazott tobb honapig majd hirtelen ment fel 8 szazalekot.Persze utana megint oldalazas. Türelem jatek... ha törik akkor a maradekbol higitunk otival:) Amugy szamolgattak egyszer es eves szinten nem jartam volna rosszabbul ha megveszem egy evig ra se nezek majd eladom, mint nap mint nap az arfolyamon görcsölni... termeszetesen ez az en minimalis tozsdei tudasom szintjere vetitve
Mi az hogy véged van, hitelből vetted? Ha letörne a 17k, akkor ott a 16k, majd az 50euro, a sáv alja. Nem fog örökké esni, 2 rés már megvolt, max. mégegy lehetséges (MNB elnök?) és fordulhat.
17k alatt a concord már vételre ajánlja, előbb-utóbb jönnek az osztalékkal kapcsolatos hírek, találgatások.
Nem gondoltam, nem is olyan rég hogy itt fogunk tartani február végén, és hányszor eladhattam volna böven 18k fölött... erre most megint imádkozva fekszem le, hogy ne törjön a 17k mert akkor végem van. Ezt a papírt csak valami gigászi hir tudná felvinni, erre én semmi esélyt nem látok...
Amúgy ezt nem ábrázásnak hívják, és főleg nem azoknak szól, akik nem ismerik a TA alapjait sem:)
Azt az egy mondatot kellett volna értelmezni, amit beírtam a korábbi chartra, alá is húztam. De úgy is indítottam, a #82421 beírást, hogy
"Van azért itt egy 4 éves támasz is. link"
kicsit távolabbról így néz ki. link
Tehát nem én rajzoltam oda azt a zöld vonalat a mai mélypontra, hanem az árfolyam ment le ma a zöld vonalig. Mecsoda különbség :)))
Persze ez nem jelenti azt, hogy az a 4 éves támasz törhetetlen. csupán kis kockázatot jelenthet egy pozi felvételére, mert LEGALÁBB ANNYI az esélye, hogy erről a szintről visszamegy, mint hogyha töri. Lefelé 16.500 Ft-os SL-al és 18.000 Ft-os hozam lehetőség benne van/lehet.
2x akkora lehet a nyerő, mint a bukó. Ez annyit jelent, ha 50% találati aránnyal képes vki kereskedni, akkor 10 kereskedéséből 5x1 egységet elbukik és 5x2=10 egységet megnyer.
Ezt úgy hívják, hogy kockázatkezelés, azaz mindig illik tisztában lennie a tradernek, hogy mit mikor és miért csinál. Röviden ennyi a lényege.
Megkérdezhetem, hogy Te mi alapján döntöd el, hoyg nyitsz/zársz egy poziciót, mekkora a kockázati szinted?
Természetesen nem muszáj válaszolnod (habár megtisztelnél vele), de legalább magadnak tedd meg:)
Amúgy funada alapján (q4 ismeretében) ez benne volt simán a pakliban, hogy 17 k környékén van az árfolyam.
Belevettem 16985-ön a fenti indokaim (chart) alapján.
2009 március óta tartó emelkedő támasz -> erre a vonalra gondoltam. A mai mélypontot érinti. Miért nem a 16600-st? S akkor a mai nap már letörésnek számíthat.
"Szóval ki mit akar kilátni az ábrákból."
Inkább úgy fogalmaznám, hogy ki mit tud kiolvasni belőle...:)
Apropó, hol látsz olyant, hogy én zöld vonalat húztam a mai mélyponthoz ?
A zöld vonalat a mai mélyponthoz húzod, de miért nem a korábbi aljat érinti 16600-nál? Akkor már rég törte ezt a trendet az árfolyam.
Szóval ki mit akar kilátni az ábrákból..
Látom bezavart a sok vonal:)
Ja-ja, ez amolyan futurisztikus rajz, mely megpróbál irányt mutatni a görbék és vonalak között olvasni tudóknak.
A TA ismeret függvényében pedig következteni tudnak, hogy hol a rejlik a legkisebb kockázat a pénzkeresésre.
Egy kis segítség hozzá:
Zöld vonalak (támasz szintek), melyek az árfolyam esést, a pirosak pedig (ellenállási szinetek), melyek a további árfolyam emelkedést gátol(hat)ják.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.