Ez a papír 2007-ben volt ath-n. 2007 szeptemberben volt 3877! 17 év telt el és meg sem tudja közelíteni. Az ilyen árfolyamról nem lehet jót írni, mert a teljesítmény tükrözi az árfolyamat. Mikor lesz ath-n újra? Nem lehet tudni, de arra fogadnék, hogy más lesz a miniszterelnök. Alkalmatlan buy and hold-ra. Egyetlen mód, ha nagyobb támaszoknál veszel és ellenálláskor eladsz.
Szerintem teljesen felesleges ezen vitatkozni és számonkérni az Erstét. Volt 3450 is a célár idén tavasztól a mai napig, de annak sem járt a közelébe az árfolyam. Kb ennyire kell komolyan venni a mostani célárat is. Ezek mindig olyan árfolyamok amik kijönnek TA alapján és az elemző az aktuális fundás helyzetet figyelembe véve az alsó vagy a felső targetek közül választ. Pletser most (is) az alsót választotta. A MOL remekül megvolt a korábbi években is bőven az aktuális Erste célárak felett, nem egy ilyen időszakra emlékszem (meg az ellenkezője is megtörtént). Nem az Erste miatt kell aggódni, hanem a politika miatt.
Igen, pont erről beszéltem én is. Azt megkérdezném Pletser "úr"-tól hogy felszorozta-e a 850 Ft-os célár különbözetet a részvénydarabszámmal, hogy ez értékben milyen leértékelést jelent a mol értékét tekintve. Mindezt úgy hogy a számok tükrében, pláne a régiós társak értékét is figyelembe véve "nullára" értékeli a molt. Szóval tuti hogy szankcionálni kéne az ilyen jellegű befolyásolást vagy a cég koklersága miatt visszavonni a jogosultságait!
Rossz ezt olvasni, de van benne igazság, főleg ami a közterhekre vonatkozik. Nem úgy tűnik, hogy 2025 a MOL éve lesz (+választás előtti év). https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240905/durva-celarvagas-jott-a-molra-veszelyben-lehet-az-osztalek-707937 Egyébként március 28-án emelte meg 2.870 forintról 3.450 forintra a célárat Pletser Úr, most meg levitte 2600 forintra. Értem én az érvelését a cikkből, de valahogy a lehető legrosszabb forgatókönyvvel számol mindig minden tényezőnél (marzs, olajár, ukrajna, még több különadó). Nagyon pesszimista még akkro is ha van az összes negatív fordultra, dejleményre esély.
apám te már mindent tudsz..:DD Vannak stratégiai cégek (mol, otp) mint osztrákoknál az OMV. lehet fiatal vagy de nem egyszer betámadták OTP-t és a MOL-t is.
2026 ugye valasztas (bo marokkal kell szorni a penzt). Tehat az utolso gyujtoev 2025. Adopres csucsterhelesen fog mukodni. Minden tehen meg lesz fejve. Vagy korabban mashogy volt? Vagy most komolyan, pont a mol osztelek lesz a szempont?
Ha nincs kellő árbevétel illetve nyereség akkor szerinted hogy lehet agyon adóztatni egy céget? Kimarad otpécske meg a bankocskák? Plusz egy kis pánik a világban és elkezdik az emberek kiszedni a pénzüket a bankból. Hamarosan majd az erste is szépen beárazza ezeket a kockázatokat a bankoknál is nem csak a molnár.
Amit soha nem fogok megérteni bennetek, h ha szarul megy a MOL-nak, akkor minek hozzátok be állandóan ebbe a topikba az OTP-t, mikor az egy másik topik. Állítólag jó vagy a dt shortban. Legalább is az OTP topikba mindig ezzel szoktál megjelenni, mikor esik. Más részvénynél is lehet alkalmazni ezt az állítólagos jó képességed. Vagy te is úgy vagy, mint Balin, h a MOL a szent tehén, így azt nem szabad bántani, de mindent mást igen? Keress pénzt akkor most a MOL shorttal is, ahogy az OTP-vel szoktál!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.