vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Csökkentette, de előtte olyan szintre emelte, hogy veszteségessé tette a földgáz kitermelését. Az meg nagyon kellene neki, mert az ukránok jövő év végétől nem engedik át a gázt, a déli irányban meg a bolgárok akarnak keresni.
Igen :D De cserébe a bányajáradékot csökkentette :D Aztán majd meglátjuk, hogy az egésznek egyben milyen hatása lesz. Én esést nem várok, inkább emelkedésnek adom a nagyobb esélyt, úgyhogy tartom is a pakkomat. (1.75m a jelenleg nem realizált nyerő a mostani pozin, a mostani állás szerint. Ha lefelé indul, akkor igyekszem nullán STOP-olni.)
Valahogy ilyen párbeszédet tudok elképzelni: Marci: Gyerekek, b@szott nagy az infláció, drágán adjátok a benyát, a Főnöknek megint megfordult a buksiban az ársapka bevezetése, valamit alkossatok! Kereskedők: Marcika az a helyzet, hogy a sapka miatt igen nagyok a veszteségek, az infláció minket is érint, sok kis kút majdnem belerokkant és még az adók is magasabbak, mint máshol. Nem lehetne ezt a 27% Áfá-t vagy valamit csökkenteni? M: Leszúrlak b@zmeg! Mit képzelsz? Csökkenteni valamilyen adót? Most, hogy az EU nem tejel, a költségvetés hiány az egekben? Megyek a főnökhöz, majd megkapja ezt is Lölő vagy a Vő, aztán velük megoldja. K: Várj Marci! Megnézzük mit lehetne tenni, csak akkor a nyereségünk lecsökkene annyira, hogy esetleg mondjuk már tartálykocsira sem telik. M: Sz@rok bele, majd viszitek a benyát marmonkannába. Kaptok egy hónapot., hogy itt legyen a legolcsóbb.
"A gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött, ezzel összességben 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és31 forinttal a gázolaj ára." Mit kavarnak, el sem olvastad a cikket ezek szerint :-)
MOL topik