MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.
Bécsben már jóval 50 % felett! Van olyan első ahol 3! osztrák felmenőkkel rendelkező diák lett beíratva! . Amennyiben ezekben az iskolákban honosított szír tanár fog tanítani, az elősegíti a gyermeke integrálódást az európai élethez?
Akkor gondolom, az Ausztriában született migráns hátterű gyerekeket sem tartod problámának, amikor borzalomként közlöd, hogy mennyi muszlim gyerek jár osztrák iskolákba...
Szerencsénkre 2015-ben nem így tettek, így most nem tanyázik nálunk 170 ezer migráns/menekült vegyesen, akiket mi regisztráltunk. Merkel, köszönjük! :))
Eleve a nem német anyanyelvűek aránya az összes iskolában átlagosan 30%, és abból sem mind muszlim. Pl. sok a szerb és a magyar gyerek is. A legtöbb persze a török és a bosnyák, akik jó eséllyel muszlimok, de mivel a kormány éppen támogatja e két ország felvételét az EU-ba, én úgy gondolnám, hogy ezekkel a muszlimokkal nincs problémája a kormánynak.
Te most tenyleg nem akarod erteni? Vagy te a Janics altal szerzett aranyakat levontadd az olimpiai eremtablankbol? Vagy akkor nem enekelted buszken a magyar himnuszt? A Liu Shaolinek aranya az nem magyar siker volt? A jegkorong valogatotte sem volt az? A magyar nemzeti tizenegynek nem drukkoltal amikor a Leandro Otigba kettossel allt fel a vedelemben a padon Viniciussal? Akkor mi bajod ha mas nemzetek ugyanigy tesznek a sajat valogatottjukban a VBn?
"A CDU és a CSU küzdelmes tárgyalások után hétfőn megállapodott arról, hogy úgynevezett tranzitközpontokat építenek ki a német-osztrák határon az Európai Unió (EU) valamely tagországában már nyilvántartásba vett menedékkérők elhelyezésére, és ezekből a központokból szállítják majd vissza őket a regisztráció szerinti tagállamba, ahol az EU-s szabályok alapján le kell folytatni menekültügyi eljárásukat." . Olyan rendszer lesz mint amit Magyarország bevezetett.
A gyorskori miért honosított siker? . Továbbra sem akarod érteni ...... . A magyar kajak-kenu siker a honosítás miatt van? Ahogyan a kézilabda esetleg vízilabda ,öttusa,vívás, nehézatlétika, stb... sikerek? . Nem jutottunk ki? Pedig én egy olasz.holland döntőt vártam..... .
Azert kezdtem focival es 3 magyar valogatott kerettel. Hogy a VB re nem jutottunk ki arrol had ne en tegyek :). Amugy ha nem eset le arra akartam celozni hogy a honositott magyarok sikereinek tudsz orulni ( liu shaolinek aranya gyorskorcsolyaban, Janics natasa kajakban vagy a jegkorong valogatott sikereinek pl ) akkor miert zavar hogy ugyanigy tudd a VBn drukkolni mas a sajat jatekosainak? Alszent felhaborodas ez hogy milyen nemzeti csapatok vannak ha a legtobbjeben van 2-3 nem oshonos.
Olvastam a bécsi oktatással foglakozó városi vezető nyilatkozatát. Ahogyan szintén olvasható volt egy pedagógussal készült interjú. . Gondolom te napi szinten jársz Moszkvába mert nagyon képbe vagy Putyin viseltes dolgairól..... :)
Ha tágabb értelmezési keretbe helyezzük, akkor megállapítható, hogy a kisebbségi kérdések nyomvonalán kipattanó konfliktusok felelőssége azoknak a vállát terheli, akik ezt a kérdést az elmúlt száz évben egyáltalán nem akarták megoldani. Elsősorban a hatalmon lévőké a felelősség. Románia felelőssége, hogy Székelyföldön a román állam iránti lojalitás nem túl magas, ugyanez van az ukránok esetében is. Miért kellene a kárpátaljai magyaroknak az ukrán államban bízniuk, hiszen eddig csak nyomort, korrupciót, megaláztatást, illetve most egy háborút kaptak tőlük? Mit kaptak Ukrajnától a magyarok? Ez egy fordított epizód a Brian életéből. Mit adtak nekünk a rómaiak? Mit adtak nekünk az ukránok? Mit adtak nekünk a románok?" A negatívumokat a magyarság számára hosszan lehetne sorolni, pozitívum gyakorlatilag nincsen. A Trianon után a magyarországi területeket megszerző államokban a magyarságot olyan sérelemsorozat érte, és olyan távoliak a nemzetek közötti narratívák, hogy az ellentétek áthidalása rendkívül nehéz –mondja Demkó Attila. Természetesen az oroszok látják, hogy egy szövetségi rendszeren belül lévő államban, mint mondjuk Romániában, vagy a NATO felé tendáló Ukrajnában rosszabb a magyarság helyzete, mint mondjuk Szerbiában. Ezt ki is használják, vagy használhatják. Természetesen itt a probléma az, hogy a nyugatiak megpróbálják kisebbségi ügyeket a szőnyeg alá söpörni, vagy azt hibáztatni, aki életben akar maradni – a magyarokat."
Kire gondoltál a hazaáruló magyar kitételkor, amit megengedtél magadnak? Te is magyar vagy , ugyanúgy lehetsz hazaáruló! - Ha más magyarra mutogatsz magadon kívül, akkor feltételezem, hogy nem magyar vagy! Ebben az esetben megint a rasszista énedet vetíted ki a magyarokra! - Szégyen amit művelni szeretnél a magyarsággal a Portfolió gazdasági oldalán a közösségi topicban! Ezt a moderációnak is figyelmébe ajánlom!
"In Wien und Wels haben rund die Hälfte der Volksschüler eine andere Muttersprache als Deutsch. In 24 österreichischen Volksschulen beträgt dieser Anteil mehr als 90 Prozent."
En szoktam. Volt olyan ovoda ahol harom osztrak volt. Schonbrun mellett raadasul ok annak van kuka resze. Iskolaban uez. De az is igaz h a jobb kornyeken nem igy van rendes osutrak amugy is maganiskolat fizet havi hatszazert
Meg a neger is jobb mint a hazaarulo magyar. Egyebkent evekkel ezelott megirtam h a nyugat meg fogja oldani. Pusztan azert mert a joletet nem adjak fel. Es ennyi. Minden mas magyar almodozas sajnos. A cigany annak huzza aki fizeti. Ertsd ahogy akarod
Bécsben az "állami" iskolákba már zömében muszlim vallású gyermeke járnak. Nagy "ötlet" az osztrákok részéről, hogy muszlim tanárokat alkalmaz..... Így hipp-hopp máris integrálódnak az osztrák társadalomba......
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.