MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.
Amugy ha szerinted igazsagtalan hogy 1.5 millio magyar roman teruleten kell hogy eljen es probaljak asszimilalni akkor a dualizmus idejen hogy velekedsz a 20 millio magyar korona lakossagabol 10 milliot kitevo nem magyar lakosrol? Ebbol 3 millio volt roman 2 millio szlovak 2 millio nemet es 1.8 millio horvat 1.1 millio szerb. . A szetdarabolas celja az osztrak magyar monarchia meggyengitese volt ez teny. De az akkori allapot se nevezheto eppenseggel nemzetallamnak ugyhogy azt beallitani mint "igazsagos kiindulopont nagyobb tevedes mint a mostanit nevezni igazsagosnak. Egyik se az.
Az en velemenyem csupan annyi hogy Trianonba nem csak mi buktunk. Sehol se mondtam hogy igazsagos vagy jo lett volna mivel nem volt az. Mondjuk az akkori osztrak-magyar monarchia se volt igazsagos de mindegy. . Baratod lent azt irta osztrakok semmit se buktak en meg megirtam csak a 2 legnagyobbat. Ennyi tortent. Ne talalj ki moge tobbet. . A tajekozotsagarol meg csak annyit hogy Galiciat az olaszokhoz teszi ahol szerinte harcolt a nagyapja. Szerintem inkabb nezzen utana annak megegyszer hol is volt az. Valoszinubb hogy Isonzo volt esetleg.
Angolok voltak a legnagyobb loserek! Megnyertek 2 világháborút, amiben anyagilag padlóztak, a 2. után a gyarmatbirodalmuk is odalett, az ékkővel Indiával. Ipari forradalom óta jól csengő márkanevek enyészetté váltak, becsődöltek olyan iparágak, amiben piacvezetők voltak, külföldiek vásárolták fel a maradékot, a "Britannia uralkodj!" mintha nem is ebben az országban lett volna szállóige.
?????????? . Az angolok mennyi területet buktak? India, Ausztrália, USA, Kanada.... stb...... bőven beelőzik az osztrákok területvesztését..... . félelmetes, hogy egy magyar fiatalnak ez a véleménye egy igazságtalan politikai döntésről ami következményeként egy ország elveszítette a területe 2/3-át! :((((((((((((((((((((
Ezt nem bővítem egyszerű a képlet, nem hallottam sehol osztrákoknak területi követelései lennének!! 1. világháborúból kifolyólag!! Területeket elvettek volna tőlük!! Na meg egyetemes történelembe nem is állítják párhúzamba háborús veszteséget! -ÉRTEM már MIÉRT!! (SEHOL NINCS MEG AZ EGYFORMA BÁNÁSMÓD) -Dehát mehetnék vissza a Dualizmúsig(kettős hatalom) az se volt fényes!
Szilézia(szénbányák) kié lett!! visszament a lengyeleknek!! (Ez osztákoké lehetett) Galicia csak olasz lehetett Nagyapám harcolt ott!! (Persze Osztrákok oldalán)
Ezt akarták megszerezni,,,VÍtéz birtokot kapott (jó hát átvették osztrák példát) Ezzel csak a sebeket vítézbírtok osztásával gyógyították -1920 Trianon Béke diktátummal Országunkat szétvíttték!! Kessél még egy orsz.akinek ez Tetszene!! -nem stimmel ez(akkor se) Osztrákokat terület veszteség érte volna (nem igen) Hát ezek dolgok magukért beszélnek!!
"Világháborút magyarokkkal fizetették ki Osztrákokkal mért nem?" . Biztos csak en maradtam le teljes Szilezia Galicia elcsatolasarol meg persze ne felejtsuk el hogy mi is a birodalom resze voltunk amit Becsbol iranyitottak. Teruletileg aranyaban szvsz ok tobbet buktak.
semmi gond, adják vissza a hozzájuk csatolt területünket és akkor nem lesz okuk a sértődésre. A szlovákok a románok az ukránok szerbek is visszaadhatják és akkor béke lesz ezen a területen! . Felháborodnak az országok azon, hogy évente egyszer megemlékezünk erről a gyalázatról amit velünk műveltek a nagyhatalmak? Helyükben én sunyulnék.... mint az a bizonyos a fűben! :((((
Na csak az a baj kintélő állampolgárainkat legyen honos ország NEM AZONOS FELTÉTELEK ALATT KEZELIK, mint Usaban legyen az Szydny(Ausztrália) Kanada nagyon is képbe vannak az elcsatolt magyar területeinkkel..(területekkel) MÁSIK GYARMATKÉNT TEKINTENEK A MAGYAROKRA!! Nekik ez megszerzett területt!! ítt is magukba kellene néznük.. *** Egész Sopron népét Ausztriához meg lyenek szerencsére erről helyi szavazás dötött magyarhonba maradnak!! ** Nem is miránk haragudnak(kis magyarorsz népére),hanem amikor még Osztrák-magyar monarhia voltunk Akkor Ők foglalták el a területeket! némi kitekintés... *** Rensessen felhasználtak minket mindenhova!!!
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország
A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.