szivacs szivacs
4
5
1
2011. január 17. | 16:33
#1

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
vasárnap, 09:31
előzmény: #1253  pampa
#1254
Ha azonban a jelenlegi mértékben folytatódik a szén-dioxid-kibocsátás, a század végére szinte eltűnnek a gleccserek az Alpokból a zürichi Műszaki Egyetem és a svájci Erdő-, Hó- és Vidékkutató Intézet szakemberei szerint.
A tanulmány szerint az Alpok gleccsereinek tömege mintegy 100 köbkilométer volt 2017-ben.
Felhívták a figyelmet arra, hogy a gleccserek eltűnése óriási hatással lesz a térség vízkészleteire, a mezőgazdaságra, a vízgazdálkodásra, a környezetre és az idegenforgalomra.
Különféle klímamodellekkel számolva a kutatók megállapították, hogy ha sikerül a globális felmelegedést az iparosodás előtti időszakhoz képest 2 Celsius-fok alatt tartani az évszázad végéig, akkor az Alpok gleccsereinek tömege 37 köbkilométerre csökken 2100-ra.
A legpesszimistább, 5 Celsius-fokos hőmérsékletnövekedés esetében az Alpok legnagyobb részt jégmentes lesz,
a gleccserek tömege mintegy 5 százalék vagy annál kevesebb marad - mondta Matthias Huss, az ETH kutatója."
április 07. | 08:00
előzmény: #1251  pampa
#1253
Kelemen Hunor a nap folyamán egy közösségi portálon közölte, hogy másfél évre kitiltották Ukrajnából. Erről annak nyomán szerzett tudomást, hogy nem engedték be az országba.
Az RMDSZ elnöke Ungvárra szeretett volna eljutni a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) megalapításának harmincadik évfordulójára. Amint leírta, az ukrán határon egyórás várakozás és ellenőrzés után közölték vele, hogy nem léphet be Ukrajnába. Magyarázatot nem adtak a belépése megtagadására.
Kelemen Hunor az MTI-nek telefonon elmondta: román diplomata útlevéllel a Záhony-Csap határátkelőn szeretett volna belépni Ukrajnába, azonban közölték vele, hogy a két társa folytathatja az utat, neki vissza kell fordulnia.
Kelemen Hunor elmondta: azonnal tájékoztatta Románia külügyminiszterét a történtekről, hétfőn pedig panasszal fordul a bukaresti ukrán nagykövetséghez, és magyarázatot kér a történtekre.
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára arról tájékoztatta az MTI-t: Magyarország elfogadhatatlannak tekinti Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kitiltását Ukrajnából, ezért Ukrajna budapesti nagykövetét hétfőre berendelték a Külügyminisztériumba."
április 05. | 12:02
előzmény: #1251  pampa
#1252
keményebb mészkő kell akárcsak nálunk:)
"Az új kövek kezdetben a régi kövekhez hasonló gyengébb minőségű durva mészkövekből készültek, majd a későbbiekben a kemény, jóval tartósabb mészkövek használatára álltak át. Az 1970-es évektől jelentős változás következett be a felújítások technológiájában, a foltszerű kőcserét egyes homlokzati szakaszoknál a teljes kőcsere váltotta fel, már csak a süttői keménymészkő használatával."
https://alfahir.hu/elkeszult_az_orszaghaz_homlokzata
április 05. | 09:37
előzmény: #1250  pampa
#1251
"Egy vita alatt víz kezdett el szivárogni a brit parlament alsóházának üléstermébe. A mennyezetről csöpögő víz hangja a vita közvetítésén is hallható volt. Az ülésteremben készült képek alapján elég súlyos is a szivárgás.
A vitát, amin 24 képviselő ült benn, fel is kellett függeszteni.
A parlament weboldala szerint az 1800-as évek közepén emelt épület a szennyezett levegő és a megfelelő karbantartás hiánya miatt súlyosan és visszafordíthatatlanul károsodott. A tető csatornarendszere több ponton szivárog, de az épület víz- és szennyvízcsöveivel is problémák vannak. A parlamenten lévő kőfaragványokban keletkezett kár is visszafordíthatatlan.
A levegő szennyezettsége egyébként a mar parlamentben is súlyos károkat okozott, éppen ezért kellett lecserélni az épület mészkőborítását."
.
.
  Londonban élők nap mint nap azt a levegőt lélegzik be!
március 17. | 09:39
előzmény: #1241  pampa
#1250
"Emmanuel Macron államfő szombat este megszakította a Pireneusokban megkezdett hétvégi pihenését, ahova síelni ment a családjával, és csatlakozott a belügyminisztériumban összehívott válságstábhoz.
„Olyan emberekkel van dolgunk, akik minden eszközzel megpróbálják tönkretenni a köztársaságot, életek kockáztatása árán rombolnak” – mondta a köztársasági elnök, aki „erős döntéseket” ígért annak érdekében, hogy a szombati „erőszak ne történhessen meg még egyszer”.
A Champs-Elysées sugárúton már délelőtt 11 órakor összecsapások törtek ki a felvonulók egy része és a közéjük keveredett feketeruhás anarchista csoportok, az úgynevezett black blocs és a rendőrök között. A sárgamellényesek barikádokat emeltek az utak közepén, amelyeket fel is gyújtottak, a csendőrök pedig azonnal könnygázzal és vízágyúval oszlatták a tömeget.
Az antikapitalista és rendőrellenes szlogenek skandáló anarchisták megtámadták a luxusmárkák boltjait, betörték a kirakatokat, a Champs-Elysées elegáns éttermeiben pedig a berendezéseket rongálták meg.
A francia hírtelevíziók által élőben közvetített képek alapján a negyedik hónapja tartó megmozdulás 18. tüntetése az elmúlt két hónap békés felvonulásai után ismét a decemberi és januári hétvégekre emlékeztetett. A francia hírességek és politikusok által előszeretettel látogatott Fouquet's éttermbe – amelyet hiába barikádozták körbe elővigyázatosságból – vandálok betörtek, feldöntötték az asztalokat és amit értek, széttörtek.
A luxusboltok betört kirakatai közelében feketébe öltözött, kapucnis fiatalok felszedték az utcaköveket és azokkal dobálták a rendőröket, akik folyamatosan könnygázzal válaszoltak. Eközben mások egy újságosbódét és egy bankfiókot is felgyújtottak. Az épületben – amelynek aljában található a bank – 11-en könnyebben megsérültek a kiürítés során, köztük két rendőr. Egy anyát és kisgyerekét a lángokban álló második emeletről hoztak le a rendőrök.
A helyszíni tudósítások szerint a békés sárgamellényesek tétlenül nézték a közéjük keveredő rendbontókat, de tudósításokban nem ítélték el őket, hanem inkább megállapították, hogy a kormány decemberben is csak az erőszaknak köszönhetően engedett egyes követeléseiknek.
„Megint tömeg van, megint akció van, mint decemberben. Azt hiszik, hogy megszelídítettek minket, de betörhetetlenek vagyunk. A sárgamellényesek nem engednek semmiből, meg kell hogy értsék végre” – idézett egy tüntetőt a francia hírügynökség.
„Az emberek egy jelentős része kizárólag rombolni ment ma utcára” – mondta Christophe Castaner belügyminiszter, aki szerint a 7-8 ezer békés sárgamellényes tüntető közé mintegy 1500 rendbontó keveredett Párizsban.
Edouard Philippe miniszterelnök az esti órákban a Champs-Elysées-re ment, ahol támogatásáról biztosította a rendőri erőket."
január 28. | 15:43
#1249
https://i.iplsc.com/-/0007WDYP5EKORTUQ-C122.jpg
Du sublime au ridicule il n'y a qu'un pas. :)
január 28. | 08:14
#1248
sajnos még nem nő a szakálla, de hátha addig azt is megoldják, van még néhány hónap. :)) https://pbs.twimg.com/media/DcXC-GdX4AAodFn.jpg
január 28. | 07:28
előzmény: #1243  deszcsakafi
#1247
Sosem fogunk nyerni ha nem kuldunk mi is egy “ilyet”.. kar kimenni es kozvetiteni is Europa elkorcsosulasat.
január 28. | 07:16
előzmény: #1244  deszcsakafi
#1246
Hat ez nem a Bredli gyerek. :)
január 27. | 23:09
előzmény: #1244  deszcsakafi
#1245
akkor most teszek egy merészet és adok 100.000Ft-ot a győzelmére, bár már lehet hogy nem is olyan magasak az odds-ok....Hurrá! Marokkói származású 19 éves homoszexuális muszlim képviseli franciaországot az Euróvíziós dalfesztiválon. Fantasztikus kombó, vajon tudják-e "überelni":) ezt a németek?
január 27. | 23:06
előzmény: #1243  deszcsakafi
#1244
no hát így kellene lottót vásárolnom, mik vannak ő nyert... http://www.origo.hu/nagyvilag/20190127-bilal-eurovizio.html
január 12. | 07:57
#1243
itt a várható induló a franciáktól a dalfesztiválra.. éljenek a conchiták! https://youtu.be/yoqjlGlPiUc
Törölt felhasználó
2018. július 14. | 19:51
előzmény: #1241  pampa
#1242
2018. július 07. | 08:13
előzmény: #1240  pampa
#1241
Eljárás indult a rendőr ellen, aki lelőtt egy igazoltatásnak ellenálló autóst Franciaországban
Infostart / MTI2018. július 7. 07:07  
 Eljárás indult az ellen a rendőr ellen, aki két nappal ezelőtt halálosan megsebesített egy igazoltatásnak ellenálló, körözött férfit a nyugat-franciaországi Nantes-ban. A rendőr hatósági felügyelet alá került - közölte péntek este a rendőr ügyvédje. A haláleset zavargásokat váltott ki a városban.Laurent-Franck Lienard elmondta: a rendőrt hivatali személy által elkövetett, halált okozó szándékos erőszakkal gyanúsította meg az ügyészség, ami húsz év szabadságvesztéssel sújtható.
A rendőr pénteken megváltoztatta a korábbi vallomását és azt állította: nem jogos önvédelemből, hanem véletlenül lőtt rá az autósra.Először azt vallotta, hogy azért lőtt rá a sofőrre, mert veszélyes volt és meg akarta védeni azokat az embereket, akik az általa vezetett gépjármű közelében voltak.
A hivatalos tájékoztatás szerint a rendőrség kedd este fél 9 órakor megállított egy gépkocsit Nantes Breuil nevű negyedében, mert a sofőr nem kapcsolta magára a biztonsági övét. A gépkocsit vezető 22 éves Aboubakar Fofana, aki ellen csoportosan elkövetett lopás miatt elfogatóparancs volt érvényben, a belügyminisztérium tájékoztatása szerint nem volt hajlandó magát igazolni, miközben a rendőrök a gépkocsi rendszáma alapján megállapították, hogy a járművet egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyomozás miatt keresi a nantes-i bűnügyi rendőrség. A sofőr először úgy tett, mintha ki akarna szállni, de közben megpróbált elmenekülni, ezért az egyik rendőr rálőtt és halálosan megsebesítette a nyaki ütőerén.
Pierre Sennes nantes-i ügyész tájékoztatása szerint az igazoltatás 10-15 percig tartott, a rendőrök ezután megkérték Fofanát, hogy kövesse őket a rendőrőrsre, a férfi azonban megpróbált elmenekülni, miközben majdnem elgázolt egy rendőrt, oldalán két gyerekkel. A rendőr félreugrott, magával rántva egy kislányt, akit az autó egyébként elgázolhatott volna, s a sofőr ezt követően egy parkoló járműnek ütközött. Az ütközést követően a sofőr ismét menekülni próbált. A rendőr ekkor lőtte le.
Az ügyész elmondta: a rendőr behajolt a gépkocsiba és megragadta a kormányt, hogy így tartóztassa fel a járművet, és a vallomása szerint a lövés eközben véletlenül dördült el, és halálosan megsebesítette a sofőrt.
Az ügyben a rendőrség felügyeleti szerve, az IPGN vizsgálatot indított, miután szemtanúk azt állították: rendőri túlkapás történt, a rendőr azután lőtt a mozdulatlan járműre, hogy a sofőr azzal nekitolatott egy házfalnak. A rendőrt csütörtökön vették őrizetbe.
A haláleset óta éjszakánként zavargások voltak Nantes elővárosi negyedeiben, a rendbontók gépjárműveket és épületek gyújtottak fel.Pénteken már három, 20 és 21 év közötti férfit négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek a rendőri erőkkel szembeni erőszak miatt. A rendbontók benzinnel töltött lángoló palackokkal dobálták meg a rendőröket.
Csütörtök este békés menettel emlékeztek a rendőr által lelőtt férfira a tragédia helyszínén, Nantes Breil nevű elővárosában. A megemlékezésen mintegy ezren vettek részt "igazságot" követelve a 22 éves áldozatnak. Ebben a negyedben azóta nem voltak zavargások.
Péntek este az ügyész a rendbontások befejezésére kért mindenkit, Gérard Collomb belügyminiszter pedig ígéretet tett arra, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyugodjanak a kedélyek."
2018. június 22. | 08:43
előzmény: #1239  pampa
#1240
"Orbán-képet égettek a tüntetők Kijevben
2018. June. 21. 12:32  
Ukrán magyarellenes tüntetők Orbán-képet égettek Kijevben.
  A kijevi magyar nagykövetség előtt tüntettek a magyar kormány Ukrajnával szembeni barátságtalan politikája ellen - számolt be a Hír TV.
A résztvevők szerint Magyarország beleavatkozik országuk belügyeibe azzal, hogy magyar útlevelet biztosít a kárpátaljai magyaroknak, illetve hogy a magyar anyanyelvű oktatás mellett száll síkra. Az ukrán nacionalista tüntetők szerint magyar iskoláknak Magyarországon van csak helyük. Ukrajnában a gyerekek tanuljanak ukránul."
2018. május 12. | 09:25
előzmény: #1238  pampa
#1239
"Katasztrofális állapotban van a német hadseregHabár a német hadsereg egy része a Baltikumban állomásozik, folyamatosan érkeznek arról hírek, milyen katasztrofális állapotok van.
Kiderült, hogy dzsihadisták szivárogtak be a német katonák közé, majd arról szóltak a hírek, hogyan alázták meg a seregen belül a női katonákat. Aztán napvilágot látott, hogy egyre több a náci katona. Később arról szóltak a hírek, hogy fegyvereket loptak a seregtől. Majd  arról írt a sajtó, hogy a német hadsereg 244 darab Leopard 2-es típusú nehéz harckocsijának több mint fele jelenleg bevetésre teljesen alkalmatlan állapotban van, míg a harci járművek maradékának meghatározó hányada pedig – a kritikus pótalkatrészek hiánya miatt – csak részlegesen működik. Nem csak a tankokkal van azonban probléma. A 128 vadászgépből mindössze 4, azaz négy van bevethető állapotban.
Mindeközben a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen azt szeretné, ha teljesen átszerveznék a német nemzeti hadsereget, a Bundeswehrt. A cél az, hogy a haderő innentől kezdve a nemzeti és a nemzetközi védelemre összpontosítson. Több mint egy évtizeden át ugyanis a Bundeswehr fókusza a külföldi missziókra irányult. Zömmel békefenntartó tevékenységet folytattak a válságövezetekben, a jövőben azonban a honvédelemre kerül a legfőbb hangsúly."
.
.
.
A migráció okozta kihívás kezeléséhez valamelyik területről el kell vonni pénzt.
Úgy látszik a német hadsereg nem annyira fontos mint az, hogy az ott élő muszlimok a vallásuknak megfelelő ellátást kapjanak?
2018. május 12. | 09:16
előzmény: #1237  pampa
#1238
"Theresa May-t Donald Trump telefonon is győzködte arról, hogy mondják fel az egyezményt, de - Franciaországhoz és Németországhoz hasonlóan - a britek továbbra is támogatják azt."
.
"Közben a török gazdasági miniszter is kijelentette, hogy továbbra is fenntartják a kereskedelmi kapcsolatait Iránnal. Az amerikai elnök a héten mondta fel a perzsa állam nukleáris programjának korlátozására létrehozott megállapodást, amelyet korábban egyhangúan fogadott el az ENSZ Biztonsági Tanácsa."
2018. május 05. | 15:37
előzmény: #1236  Vazsmegyei
#1237
:)
Látod a PÉNZ az úr!
.
Van az a PÉNZ amiért 3 napig Olaszország része lesz Izrael!  :)))))
2018. május 05. | 15:26
előzmény: #1235  pampa
#1236

Azta! Micsoda pénzbe kerülhetett ez az izraeli adófizetőknek! Megnyílik a Földközi-tenger, amikor Itáliába fognak átkerekezni?
2018. május 05. | 14:15
előzmény: #1234  pampa
#1235
Elkezdődött a Giro d'Italia 2018.
.
.
1. szakasz2018. május 4. péntekJerusalem - Jerusalem 
2. szakasz2018. május 5. szombatHaifa - Tel Aviv
3. szakasz2018. május 6. vasárnapBe'er Sheva - Eilat 
.
.


:)))))
2018. április 18. | 08:31
előzmény: törölt hozzászólás
#1234
Már a látszatra sem adnak!
Minek? Úgy is azt csinálnak amit akarnak!
2018. április 18. | 08:25
Törölt hozzászólás!
#1233
2018. április 18. | 08:00
előzmény: #1231  pampa
#1232
Ők az EU? 
Nem közösen kellene ezt kidolgozni?
.
"Német–francia tandem
Júniusban elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról – mondta Angela Merkel német kancellár Berlinben. Kiemelte, hogy nemcsak a gazdasági unió és a valutaunió továbbfejlesztéséhez kellenek reformok. A legfontosabb kérdések közé tartozik, hogy „miként hozunk létre egy közös európai menekültügyi rendszert, hogyan biztosítjuk a következő évek finanszírozását, hogyan válaszolunk a külpolitikában egységesen és közösen”, és „hogyan fejlesztjük tovább védelmi politikánkat a NATO kiegészítéseként” – fejtette ki Angela Merkel. Kiemelte: nem aggódik amiatt, hogy Németország és Franciaország nem tud kidolgozni egy „erős csomagot”. A közös munka egy újabb állomása lesz Emmanuel Macron francia elnök csütörtöki berlini látogatása – mondta a kancellár."
2018. április 17. | 18:38
előzmény: #1230  pampa
#1231
"Az elvándorlás miatt rendkívüli állapot van a Horvátországban - jelentette ki kedden Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő, aki többször bírálta már a kormányt amiatt, hogy nem tesz meg mindent a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállításáért.
– A fiatalok elhagyják Horvátországot a jobb élet reményében. Horvátországból csak tavaly 80 ezer ember költözött el. Mi ez, ha nem rendkívüli állapot, amely rendkívüli intézkedéseket követel?"– firtatta az államfő. Úgy vélte: az állami vezetők elsődleges feladata, hogy megteremtsék a feltételeket a tisztességes élethez. Konkrét cselekvési tervre van szükség szerinte a népesség megújításához, nem újabb stratégia kidolgozására - vélekedett. "Azt kérem a kormánytól és a parlamenttől, hogy teljes mértékben szenteljék magukat ennek a kérdésnek – húzta alá."
2018. április 12. | 13:24
előzmény: #1229  pampa
#1230
"A büntető intézkedéseket korábban az emberi jogok súlyos megsértése miatt rendelték el: az Európai Unió Tanácsa 2019. április 13-ig hosszabbította meg a korlátozások hatályát, amelyek keretében 82 természetes és egy jogi személy vagyonát zárolták az unióban, előbbiek ezen túlmenően nem is utazhatnak be az EU-ba – közölte a tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata csütörtökön.Emellett továbbra is tiltják azon termékek exportját Iránba, amelyeket a rezsim a belső elnyomás céljaira vagy elektronikus megfigyelésre is felhasználhat."
.
Akkor megveszi az orosztól vagy Kínától.
.
A szankció nem old meg semmit sem!
2018. április 07. | 07:56
előzmény: #1228  pampa
#1229
"Nem helyeselné az ENSZ, ha lázadással vádolna katalán vezetőket Madrid A világszervezet szólás- és véleményszabadság előmozdításával és védelmével foglalkozó különleges jelentéstevője azzal a kéréssel fordult a spanyol hatóságokhoz, hogy ne éljenek a lázadás vádjával katalóniai politikusok ellen.
David Kaye pénteken Genfben nyilvánosságra hozott közleményében úgy vélekedik, hogy a lázadásra vonatkozó vádak olyan ítéletekhez vezethetnek, amelyek elbátortalaníthatják az amúgy teljesen jogszerű megnyilvánulásokat, olyanokat is, amelyek esetleg vitatottak és kényelmetlenek. A független szakértő szerint a szólásszabadság minden demokratikus és szabad társadalom sarokköve, és az is marad akkor is, amikor a jelenlegi politikai nézeteltérések megoldódnak majd Katalóniában.
“Reményeim szerint Spanyolország a demokratikus intézményein keresztül ösztönözni fogja, hogy tere legyen a vitának, és megtalálja majd a kreatív eszközöket a párbeszédhez és a megbékéléshez a jelenlegi politikai helyzetben” – olvasható a közleményben. Az EFE spanyol hírügynökség erről szóló tudósításában szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a világszervezet jelentéstevői önkéntes alapon tevékenykednek, nem tartoznak az ENSZ alkalmazotti állományába, és munkájukért nem kapnak bért, mivel bármely kormánytól vagy szervezettől függetlenül dolgoznak.
Carles Puigdemont volt katalán elnök ellen lázadás és közpénz hűtlen kezelése miatt emeltek vádat a tavaly október 1-jén alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezésével és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadásával kapcsolatban. Perbe fogtak több más katalán függetlenségi politikust is, az ellenük szóló vádak közül a lázadás számít a legsúlyosabbnak, a spanyol büntető törvénykönyv szerint a maximálisan kiszabható büntetés 30 év szabadságvesztés."
2018. március 28. | 08:14
előzmény: #1226  pampa
#1228
"Az Egyesült Államok határozottan elítélte kedden az előző napi Kosovska Mitrovica-i szerb-albán incidenst, és önmérsékletre szólította az érintetteket.
Az Egyesült Államok határozottan elítéli a hétfői mitrovicai eseményeket, amelyek nemkívánatosan fokozzák a feszültséget és fenyegetik a regionális stabilitást. Felszólítjuk az érintetteket, hogy tartózkodjanak a helyzet további élezésétől, cselekedjenek kiegyensúlyozottan, és békés úton rendezzenek minden nézeteltérést” – áll az amerikai külügyminisztérium által kiadott közleményben, amely szerint a tartós balkáni béke és stabilitás érdekében Koszovónak és Szerbiának a kapcsolatok rendezésére kell törekednie az Európai Unió égisze alatt zajló tárgyalások révén.
Hétfőn a koszovói rendőrség mintegy száz kommandósa tört be egy Kosovska Mitrovica-i konferenciára, amelyen a helyi szerbek tanácskoztak Marko Djuriccsal, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetőjével.A rendőrök könnygázgránátokkal oszlatták szét a tömeget, Djuricot pedig bilincsbe verve szállították Pristinába, majd kiutasították az országból azzal az indokkal, hogy illegálisan lépett Koszovó területére, a hatóságok ugyanis nem engedélyezték neki a belépést korábbi kijelentései miatt, amelyekkel Pristina szerint feszültséget akart kelteni.
A történteket Szerbia, az Európai Unió és Oroszország is elítélte. A koszovói szerb képviselők úgy döntöttek, hogy kilépnek a pristinai kormánykoalícióból."
2018. február 20. | 12:27
előzmény: #1216  pitcairn2
#1227
2018. február 20. | 08:45
előzmény: #1218  pampa
#1226
"A radikális jobboldal megelőzte a német szociáldemokratákat
2018. február 20., kedd  Európai ügyek
Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.
.
Az Insa közvélemény-kutató társaság adatai szerint az AfD-re a német választók 16 százaléka szavazna, ha most vasárnap lenne a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás, az SPD-re pedig 15,5 százalék. Az egy héttel korábbihoz képest az AfD támogatottsága 1 százalékponttal emelkedett, az SPD-é 1 százalékponttal csökkent.
A politikai véleménykutatás történetében ez az első felmérés, amely nagyobb támogatottságot mutat az AfD-nél, mint a legrégebb óta működő német pártnál, a 154 éve alapított SPD-nél.
Az AfD a tavaly szeptemberi Bundestag-választáson a szavazatok 12,6 százalékát gyűjtötte össze, az SPD 20,5 százalékkal története leggyengébb eredményét érte el, és azóta a kormányalakítás körüli belső viták nyomán tovább süllyedt támogatottsága.Gyengülésének legnagyobb haszonélvezője az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Horst Seehofer bajor miniszterelnök vezette Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége – mondta Hermann Binkert, az Insa igazgatója a Bild című lapnak, rámutatva, hogy a CDU/CSU támogatottsága az egy héttel korábban végzett előző méréshez képest 2 százalékponttal növekedett, így 32 százalékon áll, vagyis erősebb, mint az AfD és az SPD együttvéve. A CDU/CSU “jelenleg az egyetlen néppárt”, és úgy tűnik, hogy a választók jól fogadják a megújulásról szóló ígéreteket – tette hozzá a szakember.
Az SPD egyetlen reménye, hogy a kedden kezdődő pártszavazással befejezhetik a vitákat. A március 2-ig tartó szavazáson a 463 ezer párttag a CDU/CSU-val kidolgozott koalíciós szerződésről dönt. A szociáldemokraták akkor folytathatják a 2013-ban kezdett kormányzást a CDU/CSU-val, ha a tagság legkevesebb 20 százaléka részt vesz a szavazáson, és a többség a koalíciós szerződés elfogadására voksol.
Az Insa felmérése szerint a CDU/CSU, az AfD és az SPD után a Zöldek következnek 13 százalékkal, támogatottságuk nem változott az egy héttel korábbihoz képest. Az SPD-től balra álló Die Linke (Baloldal) 0,5 százalékpontos gyengülés után 11 százalékponton, a liberális Szabad Demokrata Párt 1,5 százalékpontos gyengüléssel 9 százalékon áll.
A választókorú népességre reprezentatív felmérést február 16. és 19. között készítették 2040 ember megkérdezésével."
2018. január 19. | 09:19
előzmény: #1224  wjani
#1225
Osztrák-magyar-bajor együttműködés?
Orbán Viktor kitért arra is, hogy Magyarország szövetségeseket keres, hogy a nemzetközi fórumokon hatékonyabban állhasson ki migrációs politikája, illetve a szabad nemzetek alkotta Európai Unió mellett. Ezzel kapcsolatban felvetette egy új, osztrák-magyar-bajor együttműködés lehetőségét, melynek megteremtésére, mint mondta, a következő hónapokban nyílhat esély."
2018. január 19. | 09:03
#1224
Ausztria különleges határvédelmi egységgel készül az újabb migránsáradatra
2018. január 19., péntek 
 Európai ügyek
Különleges, gyorsreagálású határvédelmi egység létrehozását jelentette be az új osztrák belügyminiszter, megakadályozandó a három évvel ezelőttihez hasonló migránsáradat bejutását az országba.
Herbert Kickl a Tiroler Tageszeitung című napilapban pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy olyan, a rendőrség állományához tartozó egységről van szó, amely rövid időn, ha kell, órákon belül ellenőrzése alá tudja vonni vagy akár lezárni azt a határátkelőt, amelyen migránsok tömege próbál átkelni törvénytelenül.
Kickl azt mondta, hogy Ausztriának jelenleg jól működő, hatékony határmegfigyelő rendszere van, de nem engedhető meg a 2015-ös események megismétlődése. Ezért adott utasítást arra, hogy hozzák létre az új határvédelmi egységet, amely rövid időn belül képes helyreállítani a szabályos határátkelést, és azonosítani azokat a személyeket, akik be akarnak jutni illegálisan Ausztria területére.
A tárcavezető szerint meg kell védeni az Európai Unió és a tagállamok határait, segítséget kell nyújtani azoknak az országoknak, ahonnan a migránsok érkeznek, minél kevesebb menekültet kell befogadni, és csak azoknak kell segítséget nyújtani, akik ténylegesen nagyon rászorulnak. Ausztriába csak az osztrák feltételek és kritériumok alapján szabad beengedni őket, ezzel együtt pedig fel kell gyorsítani a hazatelepítés folyamatát – tette hozzá.
A 2015-ös migránsválság idején több százezer migráns kelt állt az osztrák határokon, hogy eljusson Németországba vagy más uniós tagországokba. Abban az évben az osztrák hatóságokhoz rekordszámú menedékkérelem érkezett. Azóta Ausztria megerősítette határainak védelmét és a határ menti térségek, közutak és vasútvonalak ellenőrzését, és ebben a hadsereg is szerepet kapott."
2017. december 06. | 16:46
előzmény: #1222  madxa
#1223
"Petro Porosenko ukrán elnök azon meggyőződésének adott hangot szerdán, hogy Moszkva áll Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó és egykori georgiai elnök támogatói, illetve az általuk Kijevben rendezett demonstrációk mögött.Erről az államfő a nyugat-ukrajnai Lviv megyében tett látogatásán beszélt. Porosenko kijelentette, hogy Szaakasvili őrizetbe vételének előző napi meghiúsulása sokkolta őt. Hangsúlyozta viszont, hogy szerinte a hatóságok megfelelően cselekedtek az adott helyzetben. Köszönetet mondott az ukránoknak, hogy túlnyomó többségük – jól látva a helyzetet – nem támogatja Szaaksvilit és megmozdulásait. ”Nem először mondom, hogy Moszkvában erőt, pénzt nem sajnálva egyre nagyobb tétet tesznek fel arra, hogy Ukrajnát hátba támadják és belülről destabilizálják az országot” – hangoztatta az elnök."
.
A Majdan mögött ki állt?
2017. december 05. | 12:29
előzmény: #1221  madxa
#1222
Brutális összeget fizethet Írországnak az AppleA teljes készpénzállományának 5,9 százalékát, 13 milliárd eurót fizet be adóként az ír államnak az Apple az Európai Unióval kötött megállapodás értelmében - ez Írország egészségügyének egész éves költségvetését fedezhetné.Szabó Zsuzsanna, 2017. december 5. kedd, 12:07  Hozzászólok   Elküldöm   Ajánlom
Az Európai Bizottság tavaly augusztusban 13 milliárd eurós büntetést szabott ki az Apple-re, amiért az amerikai techmulti adókedvezmények formájában tiltott állami támogatást kapott az ír államtól és elkerülte az adófizetést - írja az Index.hu a Quartzra hivatkozva.
Óriásbírságot kapott az amerikai megacég
Kiderült, kinek a zsebébe csusszan az Apple megabüntetéseA 13 milliárd euró az ír egészségügy teljes költségvetését fedezni tudná egy évben, az Apple 2015-ös nyereségének pedig a 27 százalékát jelenti. Az ír kormány tiltakozott az ellen, hogy tiltott állami támogatásnak minősítsék az Apple-nek és még számos amerikai cégnek nyújtott adókedvezményt, ezért hivatalosan is fellebbeztek a döntés ellen, úgy, ahogy az Apple is fellebbezett a döntés ellen. Ez az írek részéről érthető, hiszen az ország rettenetesen jól jár azzal, hogy adóparadicsomként magához csalogatja az Apple-hez hasonló multicégek profitközpontjait.
Ezeknek a cégeknek, és így az adómegállapodásoknak köszönhetően 2015-ben például 26 százalékkal nőtt az ír GDP. Írország a kilencvenes évek óta köt egyedi megállapodásokat multinacionális cégekkel, az Apple ez alapján konkrétan 0,005 százalékos adórátával adózott az országban.
A peren kívüli megegyezés ellenére az Apple nem vonja vissza a fellebbezését, ezért a vállalat által kifizetett pénz letétben marad addig, amíg az Európai Bíróság meghozza az ítéletét. Az Apple közölte: bíznak benne, hogy az Európai Bíróság elkaszálja majd a bizottság döntését az ügy részletes vizsgálatát követően.
2017. november 28. | 14:09
előzmény: #1220  madxa
#1221
A Quartz nemrég közölt cikke ismét aktuálissá tette a kérdést, hogy mégis mennyi adatot gyűjtenek felhasználóikról a mobilkészülékek, akár tudtuk nélkül. A portál nyomozása során fény derült arra, hogy az Android operációs rendszert futtató eszközökön ugyan a felhasználó letilthatja a geolokációs adatok gyűjtését,az valójában nem ér semmit.
A keresőóriás ugyanis január óta használja a bázisállomás-azonosítókon alapuló helymeghatározást, azaz a mobilok begyűjtik a közelben lévő adótornyok cellainformációit (Cell ID), amiket titkosítva továbbítanak a Google felé, amint internetre csatlakoznak. Ezek ismeretében nagyságrendileg behatárolható a készülék tulajdonosának tartózkodási helye, sőt mozgása is.
A magánszférát védő biztonsági szakemberek főleg azt kifogásolták, hogy még a kivett SIM-kártya sem áll ennek útjába, és az indokoltnál is kiterjedtebb adatgyűjtést jelent. A Google ennek eredményeként közölte, hogynovember végén befejezi ezen gyakorlat alkalmazását,szóvivőjük szerint kizárólag szolgáltatásuk fejlesztésének érdekében használták fel a Cell ID-kat amolyan “plusz jelként”, hogy gyorsabbá váljon az üzenetküldés, és az információkat nem tárolták szervereken.
Ez persze aggasztó, de nem is olyan meglepő: idén az Uberrel kapcsolatban derült ki, hogy a fuvarszolgáltatás egy speciális kóddal azonosíthatóvá tette az iPhone-készülékeket azután is, hogy a felhasználó törölte az appot a készülékről. Sőt, egyes alkalmazások (köztük az Angry Birds és a Candy Crush) a szükséges engedélyek hiányában is hozzáférnek a mobilok geolokációs adataihoz, fedezték fel korábban dán biztonsági kutatók."

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE