Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Nyilván manipulációnak szántad, de azért lássuk meg két (vagy több) céget nem az árfolyam alapján szoktak összehasonlítani. Mivel nem ugyanannyi a kibocsátott részvény darabszám. P/E mutató sokkal jobb erre a célra, miért nem azzal jössz? Mert úgy kijönne hogy az OTP relatíve olcsóbb jelenleg? Nyilván önmagában P/E sem elég, de mérföldekkel jobb, mint az árfolyam. Igaz, objektív mérőszám, így nem alkalmas a manipulációs céljaidra.
Túl lett húzva az árfolyam? Az OTP árfolyama 34k, és az 5k-s árfolyam, ami az OTP árfolyamának egyheted része, és a második legnagyobb bank az MBH. A Gránit Banknak 14k az árfolyama, egy fiókkal. Igaz, hogy az digitális bank.
Ennek a tulajdonosi körnek nem igazán számít, hogy ki hogyan értékeli a bankot, mert a részvények járhatnak külön utat is ettől. A pszichológia vagy "más" felhajtja, majd jön egy Minsky-pillanat valamikor, aztán elölről kezdődik.
A magyar állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül a 2611 forintos áron adta el az 5%-os részvénycsomagot az MBH Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Programjának (MRP). A tranzakcióra 2025 novemberében került sor.
Sehmet és Peterbond részére: https://www.otpbank.hu/portal/hu/ir-altalanos-reszvenytortenet Első kereskedési nap 1995 aug 10 ekkor minden részvény névértéke 1000 Ft (én még ennyiért jegyeztem) Tizedelés: 2002. március innentől 100Ft a névérték Mielőtt egymásnak mentek..
"Akkor bizonyára azt is láttad, hogy az MBH részvények tőzsdei megjelentésekor 12k-val indult, és többször volt 7k felett. " . Es meg is mondtam hogy tulertekelt. A 12.000 es bevezetes vicc is volt. . Azt is lattam amikor 7000 nel is ezt mondogattad ( mivel mas ertelmes szam nem ihazolt volna ) hogy tobbet er mivel az orszag 2. Legnagyobb bankja es hat az OTP mar 18.000. . Majd fel ev mulva 5500 on irogattad hogy veszed vissza a 7000 en eladott darabjaidat :). . Akkor is megmondtam 4500 on lenne kb ugy ertekelve mint az OTP akkor, de kozel se biztos hogy oda is kene ertekelni ezt a bankot. Es hogy en a felett nem vennek. . Eddig ugyhiszem engem igazolt 2025.
Azért gondolkodj racionálisan. Vettél 7200-n, most visszaveszed 5000-őn. Buksz rajta 2200-őt. De jegyzel is 3464-en, ami 1536-t hoz (plusz az adó optimalizálás). Teszed, amit tehetsz.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban