Igen, rájöttem hogy 2033I, bocsi. Persze, láttam hogy nem lehet hozzányúlni most, de nem sürgős. Egyébként tájékozódtam. Hiába van ott a transzfer opció, nem működik csak simán.(állítólag tegnap óta) be kell menni kézenfogva a kincstárba, és meghatalmazás kell hozzá , csak utána engedi. Előbb ki is próbáltam pár forinttal és tényleg.
És hiába vagy sikeres vállallozó, meg értesz a befektetésekhez, az írásképedből és az egyoldalú, fekete-fehér gondolkodásmódodból látszik, h egy műveletlen tanulatlan nyárspolgár vagy, úgyhogy ha lehet maradj a befektetési tanácsadásnál, annak legalabb van hozzáadott értéke a részedről, a többi nem más, mint a fideszpropaganda hű visszaböfögése.
2033/I lesz az, L tudtommal nincs. Azt jó, ha tudod, hogy kamatfizetés előtt 2 napig nem lehet semmit csinálni a kötvénnyel, még árfolyamot sem jegyez rá a Kincstár, tehát gondolom, transzferálni sem lehet.
Köszönjük szépen a fidesz-propagandát. Remélem azzap tisztában vagy, h 2016 óta egyik eu-s ország sem akar nincstepen menekülteket befogadni, a németek pl a töröket fizetik le azért, h megállítsák őket, az olaszok még bőven Meloni megválasztása előtt is visszafordították a hajóikat. Egyszer bemondta Merkel, h nincs felső határ, pár hónap múlva megvolt a pálfordulása, de a draga fideszed a mai napig azt hazudja, h brüsszel, ami persze a fidesz propaganda szerint egyenlő az összes NYEU országgal, h ők betelepítenének nincstelen menekülteket "migránsgettót" hoznának létre. Kíváncsi vagyok, h a hosszú évekalatt totál idegengyűlölővé formált vidéki fideszesek mennyire értik majd meg a vendegmunkás és a migráns közti distinkciót, amit te, mint prémium-n gondolkodó (hahahh) fideszes fel tudsz fogni, és itt propagálsz. Légyszi maradj inkább a szociáldarwinista birkázásnál, a politizálast inkább hagyd, mert lövésed sincs arról, h miről beszélsz. Jah, mellesleg hazaárulónak tartalak.
Te miről beszélsz ,Gekko? Dicsérő szavaid elmondanám a nógrádi , szabolcsi rokonaimnak asszem gyorsan le lennél rendezve..:-) Szerencsétlen röghöz -helyi ingatlanhoz-kötött magyarok akik ott remegnek egy ócska állásért kirúgják őket mert rájuk hozzák a sárgákat akik harmincan egy szobában egy marék rizsért dolgoznak 0-24ben. Igen ők jobbak és hatékonyabbak. Ez meg itt Magyarország.
Illetve van a 2033/L-ből is 7.7M ha valakit esetleg érdekel itt,írjon kontaktot. Neki ez nem kell, mert ezzel ő is tele van. Ez most fog fordulni 20-án 17,85%-ra..Valahogy biztos megállapodunk..Persze ezt csak személyesen.
Egy ismerős nyitott online webkincstári számlát. Azt mondja nem tudja átírni az értesítő telefonszámot. Pontosabban átírja de az értesítések a régire mennek. Másrészt nem tud bankszámlaszámot megadni azt írja csak személyesen. Így a rendelkezésnél sem lehet beállítani a kamatot utalja a számlára.
A tranzakció lebonyolításához nem kell adás-vételi, de mindenképpen csináljatok, mert később a NAV megkérdezheti, hogy mi volt ez a transzfer. Ha nincs róla adás-vételi, és az ellenirányú mozgás (pénzátutalás, vagy készpénzmozgás) sem látszik, akkor veheti ajándékozásnak. Arra kellene 18%os illetéket fizetni. Adás-vételinél csak jövedelemadó játszana, ha 2019-06-01 előtti az államkötvény kibocsátási dátuma.
Meggugliztam ezt a szöveget, meg is találtam az állampapír-kalkulátor nevű oldalon. szerintem ennek semmi valósága nincs, nonsense. Örülök, hogy magát szakmainak beállító oldal ilyen hülyeségeket terjeszt...
Jogilag az is eladás, ha a Kicstárnak vagy az OTP-nek adod el a papírt (még ha ezt népiesen "visszaváltás"-ként szokták is emlegetni). Nem tiltja semmi, hogy a vevő magánszemély legyen, illeték pedig adásvételnél csak speciális vagyontárgyaknál van (ingatlan, autó...)
Magyar Állampapír tulajok